Új hozzászólás Aktív témák

  • Cabaye89

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni födém szigeteléssel kapcsolatban. Próbáltam utána nézni először itt fórumon és infókat gyűjteni hozzá, de lennének még kérdéseim.
    Amit tudni kell a házról. 1976-ban épület. A mennyezet nincs szigetelve belülről semmivel, nincs gipszkarton. Betongerendás fölötte salakkal kitöltve, majd teteje lebetonozva. A padlástérben a beton egyenetlen, de nem annyira vészes.Kívülről a ház nincs szigetelve, közeljövőben nincs is tervben, max ha valami nagyobb támogatást adnának rá.
    Oldalt a betonfödém túlnyúlik a ház falánál ( ezt nem lehet nem pontosan így kell megfogalmazni ) Tehát van egy kb 40 cm-es kiugró rész körbe.

    Első gondolatom az volt, hogy mindenképpen kőzetgyapotot szeretnék rakni, 2x15cm eltolásban. Ki is néztem Rockwool Multirock Super kőzetgyapot.
    És akkor most jönnének a kérdéseim:
    Megoszlanak a vélemények, legalábbis akiket megkérdeztem, hogy hogyan is kellene szigetelnem födémet.

    1. Van aki azt mondta, hogy padláson lévő betonra rakja PÁRAZÁRÓ fóliát, így megakadályozom, hogy a szigetelés alulról párát kapjon és tönkremenjen. Amennyi pára a lakásban keletkezik, az addig amíg a szigeteléshez ér elpárolog, így alulról párazáró fólia, utána szigetelés és ennyi. Mivel nem akarom járhatóvá tenni így hagynám, max oda raknék lépésálló nikecellt, ahol kéményseprő felmegy.

    2. Szigetelést csak rakjam rá nyugodtan betonfödémre és felülre rakjak párazáró fóliát, hogy a kívülről jövő nedvességtől védjem a szigetelést.

    3. Rakjam le szigetelést betonra és felülre rakjak PÁRAÁTERESZTŐ fóliát.

    Olvasgattam itt fórumon, hogy van aki Dörken Delta® DAWI GP párafékező fóliával oldotta meg átlapolással. Van-e esetleg olcsóbb megoldás ennél.
    Illetve tudnátok konkrét fóliát ajánlani?
    Magam csinálnám meg, de nem szeretném pár év múlva felszedni és eldobni, ezért is kérdezek itt előtte.

    Kösznöm!

Új hozzászólás Aktív témák