Új hozzászólás Aktív témák

  • Gaben92

    őstag

    válasz vargalex #31212 üzenetére

    Elvileg ezek a Kodi hibái nem valamelyik addoné. De írtam is, hogy jelenleg csak a Live TV-t használom mert minden másra ott az Infuse. Plexet pedig csak scrapernek használom az Anime plugin miatt. Két éve még az is használhatatlan volt Apple TV-n a gyökér szerver oldali feliratégetése és az erőltetett transzkódolása miatt.

    Amiket írtam, azok elvileg a Kodi hibái. Két addon van fent nekem össz-vissz, az egyik ugye az IPTV Simple Client, a másik a UPCD addon ami annyit csinál, hogy Kodi indiításnál bejelentkezik az oldalon és életben tartja a kapcsolatot. Tvheadend és egyéb IPTV kliensekkel is problémás az ikonkezelés.

    A linuxos részt aláírom mert lényegében az a helyzet amit írtál, ott csak az volt nekem furcsa, hogy a teljes PVR szekció hiányzott mint úgy általában Linux alatt ahogy olvastam, de mikor opkg-val lehúztam a tvheadend-et akkor megjelent a PVR menü és az összes addon ami win alatt és onnantól tudtam őket telepíteni Kodiból, ugyanúgy mint Win alatt. Gyakorlatilag Linux alatt Kodiból telepítettem az IPTV Simple-t pedig elvileg csak terminalból lehet. Ubuntu 20.04 alatt ugyanígy. Félreértés ne essék, inkább pozitív, hogy a tvheadend után lényegében ment minden a normál módon, csak elvileg ez nem így kellene, hogy működjön. :DDD

    Arra pedig, hogy két évvel ezelőtt miért hagytam ott a Kodit tényleg nem emlékszem. Az rémlik, hogy lejátszási gond nem volt Win alatt hanem csak apró idegesítő dolgok. Android TV-n volt lejátszási probléma is 4k anyagokkal de úgy rémlik az a Sony miatt volt szóval nem releváns. (Beépített lejátszóval röccenés nélkül ment minden, de Kodi alatt nem mert a Sony maga tiltja a hardware acceleration-t külső lejátszóknak.) Azt tudom, hogy az animációkat tiltottam első körben mikor kísérleteztem vele, mert sikerült többször is a képre fagyasztanom valami menüpontot Win alatt ha még az alatt csináltam valamit, míg ment az animáció. Kipróbáltam az Emby-t is a Kodi után amivel sokkal kevesebb apró gond volt, de az meg néha-néha úgy gondolta, hogy a crash jó ötlet illetve a TRUEHD anyagokkal szenvedett mikor indítottam a lejátszást. Néha gondolkodott fél-egy percig aztán vagy ment vagy nem. Ha ezalatt piszkáltam akkor szintén összeomlott. Utána vettem fel a kapcsolatot Aszpirin fórumtárssal aki már akkor Apple TV-t használt és azóta minden gondom a múlté.

    Most például találtam workaround-ot minden problémámra így hirtelen. (Kodi indításnál nem a Channels jön be hanem a guide, ott kiír rendesen mindent. Olyan skin-t használok ami csak a kis csatornaikonokat használja ami megy tökéletesen, nem piszkálom az addon beállításokat, stb.) Egyedül a "néha angolul indul" az Eurosport dologra nincs még megoldásom. (Lehet más is, de ES1, ES2, M4 hármason kívül mást nem nézek. :DDD)

    Mint írtam biztos vagyok benne, hogy nem szar a Kodi mert amúgy nem lenne ekkora rajongótábora, csak nekem szimplán túl sok idegesítő kis aprósága van/volt ami miatt inkább fizetős alternatíva után néztem.

    If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Új hozzászólás Aktív témák