- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Aktív témák
-
ufocsalad
tag
valahogy erre kell:
eszköz-UTP-Átalakító-KOAX-Átalakító-UTP-eszközEgy kikötés van: csak a koax kábel lehet az átalakítók között
nem lehet elosztó, konnektor, leágazás csak pusztán a kábel. -
localhost
Közösségépítő
válasz
Claude Leon #7 üzenetére
A médiakonverter azóta is élő dolog, csak mostanában üveg/réz konverzióra már
-
Claude Leon
senior tag
Localhost jól megtévesztett azzal a médiakonverterrel, he-he.
(Az még nekem az AUI-s cucc volt, amikor a régi szerkóhoz már csak utp kábelezés volt, külső táp nem kellett, mert az AUI-ból még az is jött. Jó borsos áron mérték.
Élelmes gyártók még AUI-koaxot is összedobtak, számítva arra, hogy a vastagethernetes gerincek kimentek a divatból, azokra egy tüskés csatlakozóval lehetett nyomatni a koaxot)Bnc-s hubot keress, aprón, hátha porosodik még valakinek.
A 75-ös kábel miatt nem tudom, hogy jó lesz-e az 50 ohmos lezáró, mindenesetre, ha mindent beszereztél a főpróbához, mind2 hub bnc-jére t-dugó kell, ennek 1-ik ágára a koax, másikra a terminátor (magyarul lezáró ellenállás, ezt nehezebb lesz szerezni, mint bnc-T-t, ha a 2 hub már levajazott)
Ha szerencsésen összejön a link, azután még mindig megáll 6Mbiten az átvihető adatmennyiség!
Lehet, hogy egyszerűbb volna a távolságot 2 AP-vel légbekötni. No meg gyorsabb is.
-
Claude Leon
senior tag
Akkor mindkét végére kábelmodem kell, ahogy nézem, aprón árulnak ilyesmiket, de aztán be is kell rendesen állítani, ez nem médiakonverter.
(ja, az én webstarom 10w körül eszik, ha ez esetleg szempont)Ahogy írták, ez is koax, csak másra.
Ha épp volna kéznél konvertered, azt mondanám, egy próbát megér, régen olvastam olyasmit, hogy némelyeknek elüzemelt antennakábelen is a koax ethernet, de már a vezetékhosszra sem emléxem, nemhogy a működő eszközökre.
(az rg58 aranyárban volt a fehér, 75 ohmoshoz képest) -
localhost
Közösségépítő
Médiakonverter mindenképpen kell!
A tv antenna kábele 75 OHMOS az ETHERNET koaxkábele meg 50 ohmos, tehát olyan médiakonvertert még csak csak találsz ami UTP > 50 OHMOS koax és fordítva, de olyant, ami UTP > 75 ohmos koax, olyant már nem. (vagy nem valószínű!)
Egyszerűbben: a TV antenna kábelen nem ethernet jel megy, azért is van a végén egy modem.
-
sztancsik
csendes tag
Én koaxnak nevezem (lehet ne az??
, ezen jött korábban a 120 Mbites UPC net. Be van csövezve a gépig. Szolgáltatócsere történt, így most utp-n jön. Ezt kellene a beépített szakaszon átkötni. Tehát a meglévő "szerintem koax" kábel 100 Mbit-et tudott.
Ennek ismeretében is kell az a horror médiakonverter?
-
Claude Leon
senior tag
Ahogy olvasom, a passzív videojelhez van(azt sem írják róla, hogy az UTP melyik lábait használja), valószínű, hogy aktív kell, mivel az ilyen átalakító tulajdonképpen HUB, és feszültségszintet is kell illeszteni, ha jól emléxem.
Mindenesetre a koaxon 10Mbit megy át, de reálisan, az ütközések miatt
nem is fogsz 6Mbitnél többet átnyomni TCP forgalommal, remélem, annyi elég. -
sztancsik
csendes tag
Üdv!
A kérdésem a következő lenne:
A netem utp kábelen jön be, de egy pár méteres szakaszon bizonyos okok miatt koaxra kell átvinni. Ez megoldható valamilyen koax-utp átalakítóval? Neten találtam ilyen átalakítókat 500-5000 huf között aktív, passzív, stb jellemzőkkel. Ez működőképes dolog egyátalán, vagy galibát okoz az adatforgalomban? Ha igen akkor milyen típusú átalakító kellene?
Köszi szépen előre is ha valaki tud hasznos infóval szolgálni!
Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest