- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Hali!
Tudna légyszi valaki, erre kommentárt írni (saját tapasztalat alapján):
Egy másik topicban írta valaki:
Több olyan véleményt olvastam már az e-inkről, hogy csak tökéletes megvilágítás mellett jobb az LCD-nél. Szóval ha nem tudsz magad mögé tolni egy reflektort, csak valami olvasólámpát, akkor az LCD jobb nála (persze a papír még mindig a legjobb). Ennek főleg az az oka, hogy hiába magasabb kontrasztarány, a betűk nem teljesen feketék, és a "papír" messze nem fehér. Nem megfelelő megvilágítás esetén ez elég rendesen érződik (míg LCD esetén mindig tökéletes a megvilágítás értelemszerűen).Ez mennyire igaz?
J.
-
joysefke
veterán
válasz Szárnyasteki #733 üzenetére
A kérdés inkább arra vonatkozik, hogy kényelmesen olvasható-e nem tökéletes fényviszonyok között, amikor a könyvet még el lehet olvasni lámpa felkapcsolása nélkül.
J.
-
joysefke
veterán
Német -Magyar illetve egynyelvű német szótárat rá lehet applikálni a Kindle-re garivesztés nélkül?
J.
-
joysefke
veterán
-
joysefke
veterán
Köszi a választ mindenkinek!
J.
-
joysefke
veterán
Nem ertem miert hasznalsz ilyen tokot. Nem lenne egyszerubb, figyelni arra, amit csinalsz? Ha figyelsz arra, mit teszel, nem fog megserulni a kijelzo.
Egyszer karcolódik meg a kijelző utánna folyamatosan a karcos kijelződet nézheted...
Ráadásul az eszköz vékony, hallottam már olyanról aki eltörte (első nap), ez ellen is véd a kemény fedelű hátlapú tokA haz biztos megkopik, de ha nem disznek vetted, akkor par even belul nem fogod eladni. 2 ev mulva pedig, a tokeletes allapotu kindle es a nagyon kopott kozott, kisebb lesz az ertek kulonbseg, mint amennyibe a tok kerult. Vagyis fizetsz erte, hogy 2 evig kenyelmetlen legyen tartani olvasas kozben.
Lehet, hogy nem fog sokkal többet érni egy tökéletes állapotú mint egy lelakott (ebben azért mernék vitatkozni), de mindenképpen könnyebb lessz eladni a szép állapotút.
J.
-
joysefke
veterán
Na megjött a kindlem, már csak tok és esetlegesen fólia kell hozzá...
na meg e-könyvek -
joysefke
veterán
Sziasztok!
Letöltöttem a legfrissebb Calibre-t és feltettem Win7-re. Megpróbáltam valamit átkonvertálni, de amint a konvertálás gombra kattintottam, fagyott. Ezt többször megismételtem, folyamatosan ugyanaz a jelenség.
Van valakinek tapasztalata ezzel?
J.
-
joysefke
veterán
válasz #34577664 #800 üzenetére
Engem az érdekelne, hogy a linkelt PDF-et mikor fogja érdemlegesen kezelni, tehát hogy a pdf-en belül linkek segítségével tudj ugrálni, mert ez a funkció sajnos sem PDF-el sem a Calibre által előállított MOBI-val nem működik a Kindlen-n.
Hétvégén végignyomtam egy pdf-formátumú lapozgatós könyvet (Kaland Játék Kockázat) de sajnos a Kindle keresés funkciójával tudtam csak az egyes szövegrészletek között ugrálni. Halál volt...
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Tokvásárlás előtt állok és kérdezem (azokat akiknek olyan van), hogy a kinyítos tokoknál a jobb oldalon elhelyezkedő pánt nem lóg-e be a képbe, nem zavaró-e.
J.
-
joysefke
veterán
válasz T. Almeida #814 üzenetére
A tokok 80%-a olyan, hogy kinyitod, a bal oladlán van a Kindle, a jobb oldal a fedőlap. Na ezekkel az a bajom, hogy a bal oldali lapon van a pént, ami nyitott állapotban belóg a Kindle elé. Ebay-en tokok 90%-a ilyen.
J. -
joysefke
veterán
Az én tanácsom ennyi lenne:
-Hagyd a fenébe azt a világítós tokot, rendeld meg a Kindlet, valószínűleg egy héten belül hozzák (az enyémnek 2,5 nap kellett!!!)
-Használd az ebook olvasót és utánna látni fogod, hogy mennyire kell vagy nem kell az a világítós tok. Ha kell az Amazon logó meg a világítás, akkor megveszed azt.
-Ha nem kell a világítás, akkor veszel valami olcsót e-bayről, spórolsz 6000+ Ft-t
-Ha kell a világítás, de nem olyan áron, akkor szintén veszel valami félig igényeset E Bayről, lámpával. spórolsz 4500+ Ft-tÉn is éppen abban a fázisban vagyok, hogy mérlegelem mire van szükségem, ez után fogok tokot rendelni.
Másik hozzászólásra reagálva:
1, kényelmes-kényelmes, hogy a Kindle akksijáról veszi az áramot, de nem vagyok biztos benne, hogy ez jó hatással van az akksi élettartamára..
2, Az annyira dícsért tartómechanikát külföldi fórumokon szidják mivel könnyen a tok vagy a Kindle töréséhez vezet, ha csavaróerő éri az ebook olvasót.
3, Ugyancsak lehet olvasni negatív kritikát az Amazon féle világítós tokról, mivel állítólag olyan szögben esik a Kindle-re a fény, hogy egyrészt tükröződik, ráadásul az alja sokkal kevésbé van megvilágítva mint a teteje...J
-
joysefke
veterán
Nem ugrom fejest egy szvsz igen csak túlárazott tokba, hanem előbb véleményeket olvasok róla, teszt videókat nézek meg, utánna döntök arról, hogy mit veszek.
A Kindle-t azért vettem meg, mert jelenleg ez a legjobb e-book olvasó a piacon, versenytársaival szemben ráadásul megfizethető áron van, egyszóval számomra egyelőre nem létezik konkurense. A gyári tokról ez nem mondható el, mivel számos konkurense létezik, mindegyik jobb áron, ráadásul hasonló funkcionalitással.Ennek fényében igen csak jogos, hogy óvatosságra intek másokat is egy ilyen tok vételével kapcsolatban és felhívom a figyelmüket azokra a problémákra amelyeket hallomásból ismerek. (mondjuk egy youtube tesztvideóból) illetve megemlítettem, hogy azért nem olcsó a dolog és az árát máshogy is el lehet költeni.
Az aksitöltésben igazat adok...
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Rossz a számítás:
A lapozás annyira keveset eszik, hogy nem az fogja elvinni a töltést, normál felhasználás mellett. (7000 oldal, aki ennyit elolvas egy évben az a szememben már kimeríti a könyvmoly kategóriát, kis túlzással persze )
Az aksi önkisülése, az indexálás, a SZÓTÁRAZÁS mind eszik az energiát, ez utóbbi annyit, hogy ha sokat olvasok és sokat kell szótárazni (Kindle laponként mondjuk 3x) akkor 2 héten belül le lehet meríteni az aksit (tuti 1000 oldalon belül)
Én a nagyobb aksira szavaznék, ha nem jár túlságosan nagy hátrányokkal.J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz Degeczi #3248 üzenetére
7000 lapozást adtak meg rá, annyit nem lapozol egy nap, szvsz lehetetlen.
önkisülés pedig mindig van, akkor is, amikor nem használod a kütyüt, nem szárazelem,
hanem aksi van benne.
Szótárazás pedig igenis fontos tényező, ezt tapasztaltam, 5 angol nyelvű könyvet olvastam el az utóbbi 2 hónapban. Érezhetően jobban merül ha szótárazol. Gondolj csak bele, ilyenkor dolgozik a processzora és a a kijelzőt is frissíteni kell.Nem tagadom a lapozás lehet fő fogyasztó, de szerintem normál használat mellett (mondjuk napi 1 óra olvasás) nem feltétlenül a legnagyobb fogyasztó, illetve a többi terhelés kombinálva szvsz nagyobb is lehet.
üdv
J.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Sziasztok, a
Kindle 4 Keyboard illetve a Kinde 3 meg vannak bárhogyan különböztetve az Amazonnál?Mennyire lehet arra számítani, hogy a Kindle 3 Terméktámogatási periódusa meg fog eggyezni a K4 Keyboard-al?
J.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Van egy Kindle Keyboard-om, és most olvastam a cikket, hogy ma lehet utoljára frissíteni WiFi-n keresztül.
A kérdés az, hogy kell ez nekem? Könyveket gyakorlatilag kizárólag USB-n kersztül PC-ről rakok fel rá.
Ha most meggondolom magam, tudom később manuálisan PC-ről frissíteni a Kindlet?Alul azt írja, hogy Kindle 3.3 van rajta. Nem nagyon frissítgettem Melyik a legjobb FW a Kindle Keyboardra?
Előre is köszi!
üdv
J.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- OnePlus Pad 8/128GB Halo Green tablet - csak kipróbált
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- iPad Pro 12.9" 512 GB Wi-Fi Space Grey + Pencil 2 + Magic Keyboard garanciális
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest