Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Tuomas #98651 üzenetére

    Attól függ, hogy mely kerékpár kategóriát nézzük, de általában 400 körül kezdődik merev vázas montinál és olyan 600-700 egy össztelósnál. Lehet, hogy itt sok emberrel nem egyezik a véleményem, és ennél olcsóbbra is rámondják, hogy az már középkategóriás, de véleményem szerint nagyjából ezen az árszinten kezdődik a középkategória az új montiknál.
    200-250 körül a belépő kategóriás merev gépek felső osztályát találod.
    Azért mondtam, hogy Ghost és pláne a Lapierre márkából a középkategóriát érdemes megcélozni, mert ha maradsz a belépő szegmensnél pl 250 körül, akkor ott nem kapsz kb semmi pluszt csak a nevet. 200-250 körül kb minden nevesebb gyártó váza ugyan azt tudja, nincsenek nagy csodák, mindegy, hogy egy Ghost, Lapierre, Cube, Bergamont, KTM, Merida stb. bringát választasz, a felszereltség dönti el, hogy melyiket érdemes megvenni. Viszont a középkategóriában már kaphatsz némi pluszt, mert ott már elkezd figyelni rá a gyártó, hogy a nevéhez hű vázakat készítsen, akár geometriában akár merevségben, stb.
    Lapierre tipikusan ilyen.

    planbmokus: Hát igen, 90-2000-ig volt talán a legizgalmasabb a fejlődés, anno volt RS Judy DH villám, mintha valami űrtechnikát birtokoltam volna. :). Jelenleg engem leginkább a pedelec MTB fejlődése nyűgöz le. Hihetetlen milyen izgalmas utat járt be az elmúlt 5-7 évben. Kicsit olyan retro érzés, mint amikor 90-ben úgy komolyabban berobbantak a montik és megindult a gyors fejlődésük.
    Ez volt 2012-ben: [link]
    Ma meg kb itt tartunk: Specialized Kenevo
    Félelmetes a technika integrálása.
    Azt most megjósolom, hogy ha még fejlesztenek az akkun, és elérik kb az 1000-1500Wh-t, akkora méretben, mint ma egy 500-as, akkor az egész piac át fog alakulni, és még azok is átülnek pedelec-re, akik ma azt mondják, hogy soha. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák