Új hozzászólás Aktív témák

  • ZolkoW

    őstag

    válasz 6030D #93145 üzenetére

    világos, hogy nem a pántoknak kellene tartania, de amikor annyira elb*szott a csavaros rögzítés, hogy önmagában nem képes erre, akkor elegendő a plusz pánt, hogy ne tudjon kimozdulni a szorításból - ami legalább oldalirányban támasztja. nem a normális tartókról beszélek, amiknél tényleg rendesen ki van alakítva ez, hanem az olyan filléres vackokról, mint amit kölcsönkaptam. képkeresőn ilyet találtam, ez nagyon hasonló:
    Ezzel csak az a baj, hogy talán megfog egy 28mm átmérőjű acélvázat, de vastagabbat egyre rosszabbul ér át, és ha nem az a fajta vagy, aki megmozgatja a bicót, majd újból ráhúzza a csavart, és kiszáll 10km után ezt megismételni... szóval érted. egyébként a képen itt is szerepel két pánt, és ahhoz nagyon kicsi rögzítés is elég, hogy ha a kerekeknél fogja valami a bicót, akkor az egész nem gurul ki a tartóból úgy, ahogy gondolom a munkatársamé tette :)
    ezzel szemben itt van pl. ez:
    Ez legalább annyit megold, hogy körben zárt a kalitka.
    Remélem érthető a problémám..
    utolsó kép, ezen jobban látszik a komolytalan pofa az alsócső megfogásához:

    Ez íróasztal mellől még jónak is tűnhet, csak a gyakorlatban jön a 35mm-es vázcső (40-esig írják, hogy használható), azt már alig tartja, félig lecsúszik a gumi, stb...
    Ettől ezeket lehet használni, de kizárólag egyéb rögzítéssel együtt. a menetszél az nem elhanyagolható már 90-nél sem, vigyázzunk a biciklinkre, kérem! ;)
    szerk: a körben zártnál is muszáj pántolni, mert ha kiemelkedik a bicó a sínből, akkor szintén lehet baj, még ha nem is hagyjuk el.

    [ Szerkesztve ]

    Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

Új hozzászólás Aktív témák