Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz ---Lasali--- #14169 üzenetére

    Tudom, hogy a véleményem sokaknak nem szimpatikus, ám én még is úgy gondolom, hogy ahelyett, hogy az ember azon rágódik, teljesen fölöslegesen, hogy ejj de rossz itt az élet, inkább szedje a sátorfáját és menjen gazdagabb országokba munkát vállalni, amennyiben neki ez az életszínvonal nem kielégítő. Régen gépfegyverrel őrizték a határt, akkor ez valóban nem volt egy könnyű alternatíva, de manapság az Unióban csupán nyelvtudás kérdése az egész és a kutya nem akadályozza meg, hogy bárki (18-50 között) elinduljon valamerre munka vállalás céljából.
    Persze én megértem azokat akik úgy gondolkodnak, hogy sok minden ide köti őket és nem akarnak máshova menni, de akkor el kell fogadni a helyzetet, mivel az itteni helyzeten változtatni úgy sem lehet. El kell fogadni, hogy gyarmat vagyunk, nem véletlenül nincs itt is euro, így lehet egy országot kifosztani, játszani a pénzükkel ahogy másnak tetszik. Bár egy afrikai országhoz képest még mindig sokkal jobban élünk, vagy háborús övezetekhez képest. :) Tudom, hogy ez sovány vigasz, de ez van.

    Én is voltam külföldön dolgozni, még is hazajöttem 2 okból, kaptam itthon egy jól fizető állás ajánlatot, ezenkívül valóban hiányzott is ez az ország, meg az ismerősök. Viszont most megint úgy néz ki, hogy dobbantanom kell, mert gondok vannak, de ez esetben már úgy indulok el, hogy véglegesen, mert abban a korban vagyok, hogy komoly döntéseket kell hozni.

    Nálam egyébként kizárólag Ausztria és Németország jöhet szóba hosszútávon, máshova nem mennék.
    Talán még Franciaország, de franciául nem tudok és nincs is türelmem neki állni franciát tanulni. :)

    Azzal egyébként nem értek egyet, hogy a kerékpárok túl drágák lennének, szerintem rendben van az áruk. Régen, a 90-es években sokkal drágább volt a jó kerékpár mint manapság. persze akinek csúcs gépek és alkatrészek kellenek, az ne csodálkozzon, hogy drága.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák