-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
senior tag
-
#64275200
törölt tag
válasz kisati748 #90760 üzenetére
Én az alábbi szöveget bogarásztam ki a HB-n:
"A Mazzer ZM 3 sorozat sorozatot képes beilleszteni, egyet Espresso-ra (151B), kettőt külön a Filter Coffee-ra (151F és 151G).
A legkonzisztens részecskeméret elérése érdekében a Filter szűrőit ad-hoc módon fejlesztették ki: Az Espresso előállításának előnyei a finom és durva részecskék kiegyensúlyozott mennyiségi előnyei, a TDS, a crema minőségi előírásainak elérése és a szélesebb spektrum kinyerése. aromás vegyületek. Ehelyett a szűrőkávé előnyös egy nagyon alacsony finomrészecskékkel rendelkező őrölt talajjal, hogy korlátozza a keserű ízét és fokozza az ízeket.
151F szűrőhöz (alapfelszereltség, a darálót WCE-minősítéssel láttuk el ezzel a sorjával)
Az Ön kávéscsésze: Magasabb TDS, kellemes száj-érzés egy teljes testű kávéhoz
151G szűrőhöz (opcionális, a legpontosabb borotvakészlet a részecskeméret alapján) eloszlási görbe)
Kávéscsésze: tiszta íz, fokozott ízprofil, lágy keserű jegyek és kevesebb finomság"Ezt a Mazzertől kapott levélből idézte a felhasználó
-
adp
őstag
válasz kisati748 #92909 üzenetére
Sajnos, ez elmúlt néhány hónapban nem igazán követtem a kávés fórumokat, pedig erre tuti lecsaptam volna. Kíváncsi vagyok mennyivel tud többet mint az én SM97-em a ZM késsel... Igazából mióta megvan nem éreztem késztetést, hogy lecseréljem, ami azért zavar, hogy 1-1 fokozat hiányzik az sm97-ből, de ilyenkor teszek a szűrőbe + 1 g-ot. Nagyon aprót/púdert nem tudok vele őrölni, mert nem bírja, egyszerűen nem kapja be, de mivel nem török kávézok így, ez nem zavar. Filterbe viszont egy álom.
[ Szerkesztve ]
-
hogyaza
csendes tag
-
zenwalk
senior tag
válasz kisati748 #97552 üzenetére
A PID miatt, mégha az anyaghasználata jóval gyengébb is, de a lelit mellett döntöttem.
Ez lesz az első karos gépem, van esetleg valami must buy amit meg kellene venni mellé így kezdésnek?
Gondolom egy tamper nem árt, de ezen kívül? Felső szűrőt/szűrőkosarat érdemes egyből cserélni, vagy a gyárival el lehet lenni egy darabig? -
-
M_Atts.caffe
lelkes újonc
válasz kisati748 #102917 üzenetére
Én csak a Biancát ismerem, az van.
Ezzel vezetékes hálózatra kötés nélkül is beállítható az automatikus előáztatás:
beállított ideig ráadja a nyomást, majd beállítható ideig lekapcsol a pumpa, utána újraindítja a pumpát, amíg le nem állítod. (Közben látod az eltelt időt.)
Állandó víznyomás nélkül kb. ennyit lehet tenni. Vagy kézzel állítva nem engeded a fejnél lévő nyomást bizonyos szint fölé.M_Atts
-
iatti
aktív tag
válasz kisati748 #103145 üzenetére
azt mondod belemegy annyi? pont nyomtam egy dózist,de én 16g-al csináltam. igaz most így elsőre nem szórakoztam a százassal. picit gyors lett a lefolyás. pid 88 volt,az nagyjából jó. gondoltam egy pöttyöt visszaveszek a nichen,de akkor marad,és reggel megy bele 18.5g.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz kisati748 #104177 üzenetére
Ezt mondaná a józan paraszt is, ha megkérdeznék. Azzal egészíteném ki - bocs ha valaki már leírta -, hogy a magon belül parciális túlnyomás van, amíg a CO2 termelődik. Gondolom, ez egy pár napig így van, és szépen lassul. Ha elkezdünk vákumozni, akkor még nincs "baj", amíg vákum van. Amikor viszont kinyitjuk a tárolót, akkor süvít befele a lég (vele az oxigén) nemcsak a dobozba, de a magok pórusaiba is (hiszen ott is vákumot csináltunk). Ha kávékészítésenként vákumozunk, akkor gyakorlatilag minden egyes vákumozással/nyitással extrém módon felgyorsítjuk az öregedést, hiszen minden egyes nyitással újra elősegítjük az oxidációt (a mag legbelső pórusaiban is). Logikus, hogy vákum nélkül kíméletesebbek vagyunk ezen a téren. "Nempörkölő" korszakomban még én is keserítettem a sorsom fagyasztással, ma már csak a kísérletezés kedvéért tenném, de túl sok egyéb kísérlet elétolaxik mindig. Ha eszpresszó készül alapvetően belőle, akkor amennyiben 1-2 hónapon belül elfogy a mag, akkor szerintem a szelepes zacsiban van a legjobb helye, gondosan kiszorongatva belőle zárás előtt a lehető legtöbb levegőt.
[ Szerkesztve ]
-
Attika99
újonc
válasz kisati748 #105246 üzenetére
Amennyire látom csak a bevonat sérült ami szerintem PVD. Óratokon gyakran használják . De lehet tévedek és CVD technológia .Idővel ez elkerülhetetlenül megkopik.Magam is ilyen őrlőt használok és maximálisan meg vagyok elégedve nem csak a kivitelével, hanem a szemcse eloszlással is .
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kisati748 #105249 üzenetére
Rajtad áll. Egyrészt új áru ne legyen hibás, másrészt nehéz bizonyítanod, hogy nem a kutyád rágta meg, harmadrészt nem hiszem, hogy a minőséget befolyásolja. Negyedrészt akár elkezdhet hámlani tovább is és az végképp gáz.
Ki tudja..?"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- Eladó motoros kajak szett (Aqua Marina Tomahawk AIR-K 440+Epropulsion Vaquita)
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- Vadonat új, csomagolt O'neal kerékpáros termékek
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care