-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz levytee #49869 üzenetére
A Malabar ebből a szempontból (elektrosztatikusság) nálam a királykategóriát képvissli. A Pacific Malabar épp ezért nem lett befutó a munkahelyi automatába, egyszerűen beleragadt a daráló garatjába, több grammos rögökben érkezett csak részben a megfelelő helyre, emiatt szemetelt, éha befulladt, máskor meg fél adag kávéval csinálta ugyanezt. Más pörkölők Malabarját otthon próbálva a go d lényege megmaradt.
Megoldás: RDT (2-3 csepp víz a babokra, összerázpod, darálod) gyakorlatilag megszűnteti a sztatikusságot, a Malabarnal is, és a fagyott kávénál is.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz levytee #49878 üzenetére
Alacsony hőfok mellett, a szokásos 1:2-nél hosszabb lefolyással egész jó csokibomba lett egy selymes, cremadús kávé formájában. Nem az esetem, de annyian dícsérték akkoriban nem hagyhattam ki.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Sinisi
senior tag
válasz levytee #50180 üzenetére
Ilyesmin már én is gondolkoztam, mégpedig annak kapcsán, hogy ha pl. egy 250g-s babos kv. ami friss azaz még engedi jócskán magából a co2-őt akkor ha kinyitom mivel a co2 nehezebb mint a levegő elméletileg nem is áramlik be levegő (illetve szerintem csak nagyon kevés). Tehát ha visszazárás után (símítózáras + egyirányú szelep) kinyomom a szelepen keresztül a levegőt akkor azzal többet árthatok mint használhatok?
Szerk.: az a kérdés, hogy ha a babok körül eltűnik a co2 akkor az hat-e úgy a babokra, hogy a maradék co2-is kiengedjék (amit amúgy nem tennének meg ha megmaradt volna körülöttük a co2), vagy ez mindegy is mert a babok addig engedik a co2 amíg el nem fogy és nem befolyásolja őkat az, hogy oxigéndús környeetbe vannak vagy co2-vel telítettbe
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz levytee #50452 üzenetére
Kicsit zsúfolt nap után benézek, és mit látok? Hozzászólás hegyek. Már attól tartottam megkérdezte valaki, milyen vizet használjon
Kösz az elismerő szavakat, az igazság az, hogy azért szedtem fel a darálót a konyhapultról (a szilikon lap fél év alatt szinte egybeolvadt a pultal, volt 10 perc mire elengedett teljesen), és a teljes vuduarzenált is azért cuccoltam el a Macskakőbe, mert hasonló összejöveteleken valahogy mindig hiányzott valami, ahhoz, hogy hozzam az otthoni eredményt, vagy legalábbis hasonlót. Most nem volt mentség, még az orrcseppes üvegecském is ott volt
A Pavonik viszont kicsit több figyelmet érdemeltek volna, hiszen egy kicsit ellopta a showt a Cremina. Szegényekre mire belőttük a darálót, már nagyon túlmelegedtek, semmilyen hőmérséklet visszajelzés nélkül meg esélyünk sem volt, hogy megfelelő mértékben hűtsük vissza őket (a hidegvizes borogatás gyorsan előkerült a Creminára is, de ez nem volt meglepő). A nyomáskapcsolós Pavoni egy fejhőmérővel viszont kéne tudja hozni a Cremina végeredményét elméletileg, de sajnos ilyen nem volt jelen, így ez az elmélet gyakorlatban való kipróbálása elmaradt.
Szegény Caravel esetében meg hiányzott valaki aki használt ilyen gépet huzamosabb ideig. A ROK meg egész érdekes jelenség, lehet lecserélem rá a Brikkát az utazó szettben (már ha rászánom magam a Kinu M47megvételére), minennapi használatra viszont nem kéne.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
senior tag
-
Kávé Kálmán
tag
válasz levytee #51742 üzenetére
Szia!
Ha megnézted a képeket, akkor láthattad, hogy a kávét érő vizet mértem, úgy hogy a kávépárna ellenállása és a kávépárna hőelvonása "szimulálva" lett. Bár a kilógó csúcs miatt nyilvánvaló, a direkt kilépő víz hőmérséklete került mérésre. Ha a párna közepére pozicionáltam volna a szenzor csúcsát más lett volna az eredmény.
Hol, mivel és hogyan méred a 84 fokot, amivel Neked bizonyos kávéból készített eszpresszó ízletesre sikerül? Ez nem lényegtelen dolog.
"Pont olyannal amit fragola ajánlott."
Nekem még nem ajánlotta. Nem tudom, mire kell gondoljak
-
levytee
csendes tag
válasz levytee #55937 üzenetére
sz.zs: Na megtaláltam a privátban,Billyjoe-nak volt ugyanez a kínja. Elküldöm privátban a lényeget,de tömören ezt nem kell már az elején se püfölni,mert nem oda tapad fel a pangó ahova normál üzem alatt és bedugul. Porszívózd ki,és használd de ne püföld,ne inditgasd. !
[ Szerkesztve ]
levytee
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Path of Exile (ARPG)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos autók - motorok
- Ghost of Tsushima - A PC-s kiadás több mint 170 országban elérhetetlen lesz
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest