-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgy
senior tag
válasz vicces1 #99651 üzenetére
Melegvíz kell hozzá, illetve a szimplaszűrő maga, abban formázom, abba nyomkodom bele a puha műanyagot. Nyugi, az adagolás után kijön, nem marad bent végleg a szűrőben, a végső tömörítést már enélkül csinálom.
Nyilván enni nem ennék ilyen tányérból, de az a kevés idő, míg a kávé hozzáér, talán nem ér fel egy aloménium-mérgezéssel.
Hirtelen nem találtam bugyutább videót róla ennél.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz vicces1 #99683 üzenetére
nem, nem azért. hanem mert műszakilag egy nagyon jó konstrukció. pici víztér, erős fűtés, a rézcsővel tuningolva pedig egy duplához tökéletes hőstabilitás. egy silvia-típusú vas ebben rosszabb, de ezt egy csomó embernek tíz év alatt sem sikerült igazán megértenie, mert odáig jutott a gondolkodásban, hogy gaggia kazán = alu = gagyi, silva kazán = réz ÉS 3,5 dl = sokkal komolyabb.
ezen felül a gaggia vízterítése tök jó, csak az e61 fejé jobbabb nála a megfizethető gépek közül ismereteim szerint.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kurtuzov
senior tag
válasz vicces1 #99692 üzenetére
Már mindenütt bérkommentelőket vizionálva átfutottam nzozz itteni beírásait és az jött le, tavaly vett egy Lelitet, aztán le is írta, hogy alaposan rendbe kellett raknia. Nem éreztem kifejezetten "kaserolásnak". Hogy ne a saját fogyasztási cikkünk márkájából induljunk ki, lássuk be nem mindig könnyű az elvonatkoztatás.
[ Szerkesztve ]
-
nzozz
aktív tag
válasz vicces1 #99692 üzenetére
Most erre mit mondjak? Nem olvasom mindig 5 percenként a fórumot, hogy azonnal válaszoljak mindenre, van hogy 1-2-3 nap múlva válaszolok vagy várok több véleményre, esetleg sajnálatosan teljesen elfelejtem átolvasni az adott topikot. Jelen esetben amúgy kb. 1 nap telt el. Feltettem egy kérdést, mert tényleg csak szerettem volna megtudni valamit, objektíven, a tényeket és az okokat. Amúgy se az volt a kérdés, hogy jobb-e a Gaggia, hanem hogy ha már jobb, akkor miért jobb, mert az azért kevesebbet volt elemezve, pláne ebben a konkrét összehasonlításban, ami engem érdekelt volna. De lehet, hogy az is volt, csak elsiklottam felettem, mert rákerestem, de nem találtam. Ebben az esetben elnézést kérek, hibáztam.
Tudom, hogy itt a Gaggia a favorit, de miért kell úgy beállítani, mintha ezzel nekem gondom lenne? Mert nekem pont nem az van? Na bumm. Ettől nem lesz jobb vagy rosszabb egy gép megítélése részemről. Vagy épp miért baj az, hogy nekem meg egy másmilyen gépem van? Sajnos nem vagyok azon a szinten tudásban, tapasztalatban és "hardverben" mint az itteni fórumozók nagy része, ezzel sem tudok mit tenni egyelőre.
Már tényleg sajnálom, hogy feltettem azt a kérdést, csak reméltem, hogy lehet, úgy beszélni egy akármilyen márkáról (vagy bármiről, ami kapcsolódik a topikhoz), hogy az ne forduljon át egy beszélgetésből vagy esetleg egy egészséges vitából (nem veszekedésből) valamit teljesen negatívba.
Igen, volt már a saját gépemmel kapcsolatban több hozzászólásom is itt, de szinte kizárólag kérdések, viszont igen, előfordult már az is, hogy ajánlottam is valakinek. Egyszer. A múlthéten. Mert nekem épp az volt róla a véleményem, hogy esetleg megfontolandó lehet az aktuális kérdezőnek. De akkor se hiszem, hogy túldicsértem volna. Soha nem adtam el belőle egy darabot se és semmilyen egyéb módon sem származott anyagi vagy más jellegű hasznom ebből, így gondoltam, nem gond, ha ezt akkor leírom. Tévedtem.
Még egyszer elnézést!
#99657fragola.6035 , #99654Bazsee71: köszönöm szépen a választ! Ne haragudjatok, hogy csak most írok. Elfogadom amit írtatok, hiszen azért kérdeztem itt, tőletek. Nem is tudok ezen felül mást mondani. -
Peti...(16v)
tag
válasz vicces1 #99794 üzenetére
Köszi! A timer része jól hangzik, a pontosság (hiánya) már kevésbé... Bár csapolás méréséhez kéne, ott meg nem számítanak a tizedgrammok. A vízkutyuláshoz van másik, pontos mérlegem, de azon meg nincs timer, ami viszont nagyon kéne, mert most vaktában lövöldözök. Külön stoppert meg nem szeretnék, de az se tetszik, hogy tele legyen a pult különböző felhasználású mérlegekkel
Ha rendelném, az a link jó, amit Tobee osztott meg? -
pbalint
csendes tag
válasz vicces1 #99816 üzenetére
A darálóban a Black Sheep Jesus Lemus, múlthéten még volt a webshopban, most nem látom, de időszakosan fel szokott tűnni. De az olyan brutál sport szeletes rumos ízű, hogy néha placebo másnapom van tőle . Ugyan nem presszó pörkölés, de Baszeek Starfish filter pörije is nagyon ízlett, illetve most a Sirenből is van két féle (presszó és filter), azokat még nem próbáltam, de tervben van.
-
djboris
csendes tag
válasz vicces1 #99816 üzenetére
Én próbálkoztam vele párszor az presszóban. Sajnos mindig savanyú uborkalé lett belőle, még hosszabb EK presszóban is. Egyedül a román bob coffee hondurasi fermentjéből tudtam jó presszókat készíteni amit még a berlini woc-on gyűjtöttem. Az is jó bika ferment volt. Most is van valami hondurasi ferment a bob webshopjában de elég durva ára van.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz vicces1 #99838 üzenetére
Vagy maga verti kéne itthonra, aki elkészíti a kávét.
Tegnap kíváncsiságból elővettem a flairt és készítettem vele egy adag starfisht. Tök jó lett, a lefolyás, a kinézet, az íz. Az örlő a commandante volt.
Ma ismét ugyanez a kávé, tizedgrammra ua mennyiségű kávé, örlő is ua, előáztatást is addig hagytam, majd felnyomtam 9 barra, de csak csöpögött, majd 15 s után indult nagyon lassan meg. Szar is lett. Kinézetre, ízre. Nem értem. Nekem a flair rejtély marad. A pogácsa mindkét esetben hibátlan volt, de a másodiknál látszott, hogy kicsit égett volt az alja a lassú kivonatolás miatt. -
RetepNyaraB
veterán
válasz vicces1 #100055 üzenetére
Jön belőle a víz, azzal nincs gond. Nem látom a nyomást és hangos rezgő-zizegő hangja van, miközben veszettül vibrál a mutató. Ma kezdte. Hogy kell kijáratni a vizet belőle? A burkolatot se látom hirtelen hogyan kéne leszedni, nemhogy mást...
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
soldier2
őstag
-
ZsZolee
csendes tag
válasz vicces1 #100284 üzenetére
Én 100% arabika (bécsi pörkölésű) kávékhoz használom. Azért két újjal nem megy, mert ezek a "magaslati" kávék miatt itt is van azért van rendesen ellenállás. Szerintem simán elviselhető egy ilyen Kinu, de pl. a barátnőm már nem használná, neki minden téren túl nehéz. Látom az NZ előnyét, de még mindig nem ér annyit hogy egy Simplicity-ről váltsak.
-
verti1
tag
válasz vicces1 #100304 üzenetére
A Kickstarteren és máshol is nevén nevezik a gyereket és pressurized portafilternek hívják. Saját oldalon flow controled, de ugyan azt jelenti végső soron. Ez a Neo azoknak lett kitalálva aki bolti téglával akarja etetni vagy nincs presszó képes őrlője vagy nem akar bűvészkedni. Egy Kinu-val, Mazzer-el és Gábor nyomásmérőjével és a minőségi friss kávékkal a pultodon nagyon gyorsan felejtsd el.... Lehet ugyan venni hozzá normál kosarat, de egyből olyat kell venni. Még jó, hogy megakasztott az amazon...
-
Toobee
veterán
válasz vicces1 #100319 üzenetére
5x16 gramm ment a lefolyóba, rendesen szarul éreztem magam, pedig direkt vettem bejáratós kávét, nem a príma anyagot pacsáltam. Azt csípem a Sette-ben, hogy síkba húzom, tömörítek és ez jön össze vele. Szóval csak jól kell megválasztani a gépeket vagy érteni kell hozzá nagyon, lásd manuál karos, bojlermentes topiktagok.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz vicces1 #100396 üzenetére
Naked helyett ótvar kifolyó. Brrr, a hideg kiráz. Én már 2 felé is nakeddel nyomom. Aliexpressen lehet kapni ilyen kiöntős üvegpoharat. Sőt, itthon is. Ne kínozzátok a nemes nedűt holmi kifolyóval.
https://barbieripnk.hu/
-
Kávé Kálmán
tag
válasz vicces1 #100396 üzenetére
Biztos azért van, mert "NAKED" szűrőtartó volt már az oviban is a jelem :-).... de nekem minden esetben az egy edénybe húzás és szétmérés játszik, ha nem döntöm be a duplát. Nyilván nem vagyunk persze egyformák. Flair Classic-nál viszont tény, hogy 40g fölé (ha kávét is raksz a szűrőtartóba :-)) nem nagyon lehet tornázni. 40 akkor préselhető ki emlékeim szerint, ha 15g-os adaggal készítem a húzást. Én általában 16-17g adaggal csinálom a 36g-os shotokat. Nagyságrendileg annyi vizet tart magában a kávépárna, amennyi az adag (száraz) súlya.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz vicces1 #100405 üzenetére
Melóhelyen pont így használjuk ketten a Flair-t. 1dl rozsdamentes kiöntőbe húzzuk egyet és ketté öntjük, pedig van két hengerünk és kosarunk ahhoz a szetthez. Két frankó szimpla pont elég. Dupla kifolyó felejtős szerintem. Nyomtattunk jó pár dupla kifolyó variációt, de egyik se működik igazán. Továbbra is azt mondom, hogy ne bánd azt a Pro-t. Több a nyűg vele mint amit nyersz. Ha nagyobb mennyiség kell és dupla kifolyó akkor Robot.
-
-
Kávé Kálmán
tag
válasz vicces1 #100514 üzenetére
Szerintem nem adtál elég időt Magadnak és a Flair-nek, vagy nagyon másra számítottál. Persze, ha a első pár húzás alatt sincs benne egy picit sem a bugi és a perspektíva, akkor meg tudom érteni az elengedést. Ha rutinossá válik az ember, akkor 5-7 perec alatt jut el állórajttal az eszpresszóig.
De nem véletlenül ajánlom mindenkinek, hogy vigye el a demo modellt (legyen őrlő vagy Flair) kaucióval egy hétvégére, hogy kiderüljön, hogy a pap vagy a papné.
A nyomásmérő kit nem geekeknek, ha másért nem, azért mindenképp hasznos, hogy a rutin nélküli erős emberek nem törik kétté vele a Flair-jüket :-). Sergio (a tulaj-feltaláló) is ezt értékelte a legjobban benne.
[ Szerkesztve ]
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz vicces1 #100569 üzenetére
Négyfuratos felsőszűrő-tartód van? A lyukak pozíciója alapján azt mondanám, azok a vízbelövési pontok, de miért csak kettő? Mostanában szedted le a helyéről? Nincs esetleg eltömődve?
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz vicces1 #100584 üzenetére
Ha kicsit félrecsúszik a papír a kosárban és a szélén nem fedi a pogit, vagy meggyűrődik a szélén és alámegy a nagynyomású, akkor ott becsatornásodhat, vagy legalább is kis krátert üthet.
De ha finom volt a végeredmény, #felejcsedel[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Tomi_Sci
őstag
válasz vicces1 #100568 üzenetére
Sok videóban azt láttam, hogy többnyire egyben kiesik a pogi, volt aki megfújta a szűrő oldalról és kvázi kilőtt belőle. Nálam egyelőre szintén mocsár van
#100571 sz.zs.: Pont tegnap olvasgattam a Brita oldalát, és nagyon diplomatikusan volt megfogalmazva, hogy ha alu vasalód van, akkor nem kancsós vízzel jobb lesz a performansz, mert ők réz vasalókra optimalizálnak
Fej teteje milyen? Azt is megette?Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
cotagg
tag
válasz vicces1 #100657 üzenetére
Fórumokon elég sokan csináltak fotót arról milyen lett az otthoni felületkezelés után. Én az én verziómról tudok nyilatkozni, ennek nem volt igénytelen a kivitele, csak jobban szeretem a teljesen simára kezelt tölgyet, ellentétben a rusztikusabb verzióval, ami mellett a Niche döntött. Ez valószínűleg a gyárban csak egy csiszoláson és olajozáson esik át, a tölgy pedig úgy viselkedik, hogy bármilyen alapos is legyen a felületkezelés olajozás után kidobja a fa az erezetét. Kell neki 3-4 csiszolás és olajozás, közte 12-24 órás száradási idővel, hogy teljesen sima felületet kapjunk. Valóban nem egy agysebészet, de időigényes. Ez azért a teljes képhez hozzátartozik, nem feltétlenül arról van szó, hogy igénytelen munkát végeztek - döntse el ki-ki maga. Az árról szerintem nehéz vitatkozni, amíg a saját árszintjén más gyártó nem kínál alternatívát (nagy késes, single dosing, elektromos).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest