-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noroo
tag
válasz vicces1 #80179 üzenetére
ezt aláírom. :-)
Malabar tesztelve nyomásfokozós karos kis géppel, rendesebb catlerrel meg most az új barátnőmmel is. (Lelit Victoria) kvázi elronthatatlan, cserében finom, de a kolléga savasat szeret az meg itten nem van.majd vele kapcsolatban később adagolom a kérdéseimet, mert a hogyan csajozzunk könyvben viszonylag kevésszer volt említve.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz vicces1 #80801 üzenetére
Igazán nincs mit, de ezt nem én találtam ki, itt már régóta ez a gyógyír a sztatikusságra, max. nem ilyen pumpálós, hanem cseppentős formában
Más: CasMo Kenya nem akar nálam jó lenni. Eddig három próbálkozásom volt:
-IMS szűrőbe 18,6 g, őrlő joker álláson, ~35s 9 baron, pid 92 fok ›› keserű mellékíz
-IMS szűrőbe 19,6 g, őrlő joker állásnál 1 ricnivel durvább, ~35s 9 baron, pid 94 fok ›› egyszerre savanyú keserű mellékíz
-IMS szűrőbe 19,2 g, őrlő joker állásnál 1 ricnivel finomabb, ~15s 2 baron+~35s 7 baron, pid 92 fok ›› keserű mellékíz és hosszantartó kesernyés utóíz
Holnap előveszem a vst-t, hátha jobb lesz?![ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
72lakiluk
tag
-
Tomi_Sci
őstag
válasz vicces1 #81758 üzenetére
Én is vettem egy ilyet, és tényleg nagyon jó habot lehet vele csinálni. Csak el kell találni a tej mennyiségét, hőfokát, a habosítás mélységét, idejét és intenzitását
Miután a fentieket végre sikerült belőni, gondoltam csinálok egyet otthon az ikeással is, neki is álltam, mire rájöttem, hogy van egy szűkítés alul az üvegben ami limitálja a szűrő lenyomását. Szóval tejhez a tescos a nyerő
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Gery0505
tag
válasz vicces1 #81898 üzenetére
Biztos, hogy nem hazudnak az összefoglalót írók, hanem segíteni szeretnének, hogy ne járjunk, úgy mint most mi. Tesómék a PY pörkölőből vettek háromféle kávét, és azt mesélték, hogy isteni finom. Mi gondoltuk megnézzük ezt a pörköldét, mert ez itt van hozzánk közel, de hiba volt belátom. Ma is megpróbáltuk a Kolumbiát, 2-vel finomabbra állítottam az őrlőt, de nem lett jobb. A lefolyás ideje javult, viszont jobban kijött az a "kellemes" savanykás íze, ami tegnap is kijött belőle. Azon csodálkoztam, hogy a 16 gramm kávé kevés volt a dupla szűrőbe, pedig elég sötétre van pörkölve. Még kellett hozzá őrölnöm 2-3 g-ot, hogy tele legyen a szűrő. Olyan érzésem van, mintha kiszáradt volna ez a kávé.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
vendingo
veterán
válasz vicces1 #82335 üzenetére
Az lehet, de AVX-ről ingyen posta van, mert dobtam még mást is a kosárba. Aqua üzlet nincs a közelemben, így utánvéttel kellett volna lerendelnem, amivel már nem is olcsóbb.
Azért köszönöm, hogy próbáltál segíteni.
Az aqua-s rossz tapasztalataimat inkább már nem is említem.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
SlayerSub
tag
válasz vicces1 #82341 üzenetére
Najo akkor én is bevallom, nekem se az idő a kérdés de pallyotz és hasonló finom kávékat sajnálok a kotyeszba.
Eddig az ajándékba kapott Tchibo private kaffee-kat öröltem le és vittem be, de kezd kifogyni. Ezekkel amugy nagy durva krema-s kávét gyartottam, ugy is hogy két hétre öröltem előre kb.[ Szerkesztve ]
-
Gery0505
tag
válasz vicces1 #82554 üzenetére
Lehet hogy pont a Te ötleted nyomán vettünk egy ilyen French Press gépet, de már nem emlékszem pontosan. Ja, hát ki kell tapasztalni, én rendesen megköpültem, így egy kicsit keményebb lett talán a hab, vagy nem lett jó a tömörítés, mert nem mertem odaütögetni az üveget.
De nézd, ez a Barista vagy 50x megköpüli a tejet: (Ha jól számoltam )
[How to make the Perfect Capuccino at home]
Kb. 2:10-től indul a köpülés
Milyen tejből szoktad csinálni? Mi tegnap 1,5%-osból próbáltuk[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
72lakiluk
tag
válasz vicces1 #82563 üzenetére
A videon a 'csávó' ideális hőfokra melegíti a tejet, gondolom az ujjal mérés ill. mikroban melegítés nem adja a megfelelő alapot a FP-hez. Ezért pumpál úgy és annyit biztos tudja, nem ma kezdte. Veszek én is, ez a gépi habosító nem az igazi, akárhogy bűvészkedek vele.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz vicces1 #82565 üzenetére
Pedig a gőzölésnél is elég hasznos az a kis hőmérő, ameddig nem alakul ki a rutin, hogy mikor jó a tej.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Gery0505
tag
válasz vicces1 #82563 üzenetére
Hát igen, ma is kipróbáltuk a tejhabot, de ma sem lett olyan nagyon jó. Valószínű a tej minősége nem volt olyan, mint kellene. Mi sem csinálunk meg egy litert, igazából csak úgy saccra öntöttem ma is a melegítő küblibe, aztán maradt még egy csészényi tej a végén. Azt megittam.
Valószínű jobb minőségű tej kellene hozzá, majd megfűzöm Páromat, hogy szerezzen a Cserpeséktől valami rendesebb tejet, hátha azzal jobban sikerül majd. Addig is kipróbáljuk majd a 2,8%-os Lidis tejet, remélem azzal jobban sikerül majd.72lakiluk: Igen, valószínű, hogy Dritan Alsela mesternek jobban megy már a tejkrém készítés, valószínű, hogy rendesebb tejből készíti, és már tudja mit csinál, hiszen ez a szakmája. Majd nekünk is fog sikerülni. Igazából azért is örülök, hogy feltette ezt a videót, hogy French Pressel is lehet jó tejhabot csinálni, mert megpróbáltam a Gaggia Classiccal a tejgőzölést, hát az minden lett csak tejhab nem. Ezzel meg azért egészen jól sikerült. De lesz az még jobb is, csak ki kell tapasztalni.
vicces1: Igazából semmi extra eszköz arzenálja nincs a baristának, hiszen azt mutatja be, hogy otthon hogy lehet tökéletes Capuccinot készíteni ilyen egyszerű eszközökkel. Igazából ezek a cuccok, amik kellenek hozzá, kb 5500Ft-ból kijönnek. Egy 350ml-es kiöntő Kínából 1400Ft, a hőmérőt 1600Ft körül láttam az Expolygonnál, a French Press, meg 2500Ft volt a Tesco-ban. Szóval szerintem nem vészes. Olyan tejmelegítő kübli, amiben megmelegíti a tejet a tűzhelyen meg csak van otthon mindenkinek, nem?
"Failure is always an option." Adam Savage
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen