- Már nem hisz a nagy európai EV-forradalomban a Ford
- Visszavonta az Intel és a Qualcomm Huawei-hez kiadott exportlicencét az USA
- Microsoft Outlook topic
- ASUS routerek
- HBO Max & OD topic
- Bocsánatot kért az Apple, mert nagyon mellélőtt a legutóbbi reklámjával
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- TP-Link Archer C5 - AC1200 router
- SketchUp
- Linux - haladóknak
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
nagyúr
válasz Rush77 #64717 üzenetére
Ezzel és a 79-essel már szemeztem, de túl sok infót nem találtam. Pedig ígéretesnek tűnik. Elvileg rendes őrlő van benne és lehet állítani is az örlés "finomságát". De egy ilyenre beneveznék.
emiki6: 11-13k körül mozognak a Hario darálók. Ezeket írják itthon és kint is, mint ajánlott daráló.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
mester6
tag
válasz Rush77 #64826 üzenetére
Csináltam néhány PID-elést, Rex C100-al. Majdnem mindegyik más más belső felépítésű volt. Az egyik programozható volt, a másik nem stb... Aztán áttértem a Sestosra mindegyik Rex C100-nál jobban tetszett. Mindent tud amire szükség lehet. Így én Sestost vennék. Az Inkbirdet nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
PetAd
tag
válasz Rush77 #64826 üzenetére
Szia,
Itt van még ez az Auber klón is: [link]
Jóval kisebb, mint a C100, ebből nem tudok róla, hogy lenne több féle verzió és PT100-at is tud kezelni. Van benne alarm relé is és SSR kimenetű alapból. Vettem egyet és mindent tud, amit kell.
Ha C100-ast rendelnél, akkor ezt az eladót javaslom: [link]
Az indexes fórumban ajánlotta valaki egy régebbi hsz-ban, ő már többet is rendelt tőle és mind jó volt, én csak egyet vettem, de ugyanezt mondhatom. Programozható és a Pt100-ast kezeli. -
demars
addikt
-
senior tag
válasz Rush77 #65035 üzenetére
Hárman is rendeltünk már innen a topikból, a de még nem tudta próbálni egyikőnk sem. Viszont nagyon igényes cucc. Nem tudom, te jössz-e szombaton, ha igen és van rá igény, viszem a Brikkát egy IMS próbára.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Wolfy999
tag
válasz Rush77 #65128 üzenetére
Emlékszem én is kólás pohárral türelmetlenkedtem amikor megvettem anno a Gaggiat és még nem volt tamperem.
Valóban egész jó eredmény a "tamperhez" képest. Elég gyors a lefolyás, tehát finomíts a darálón (bár gondolom ezt magadtól is tudod) és láthatóan húz oldalra, ami valószínűleg kicsit ferde tömörítést jelent.
Milyen kávéból dolgoztál? -
8nemesis8
veterán
válasz Rush77 #65044 üzenetére
Köszi, nekem is ez volt a tippem, hogy nem nagyon van, vagy nem olcsóbb.
Olvastam valahol, hogy a mineralbalace vagy melyik alig tisztíja, ellenben a hagyományossal!
Bár nem tudom, hogy igaz-e!sz.sz.: [65045]
Köszi, Fragola?
Tegnap jártam nála, beszélgettünk is róla. De most alig 2 hónap alatt lett a graef és a GC meg pár apróság, nem kevés kiadás, egyenlőre csak nézem a lehetőségeket.
Nagyon impozáns masszí darabok, meg ahogyan látom javítható örök életig, ha van egy együes szaki!
Mivel lenne jobb a Major, hogy drágább?[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Rush77 #65261 üzenetére
Tetszik vagy nem, híres ember lettél , jó volt élőben is hallani a Poemiás tapasztalatot. Egy darabig idézve leszel, ha nem bánod.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
demars
addikt
válasz Rush77 #65348 üzenetére
Azt olvastam valahol, hogy a babokat mérjem le. Volt amikor 20 g ment bele, gondoltam marad az örlöben . Na az jól sikerült, durván erős lett a főzet, de jo cremás.
Aztán vettem vissza folyamatosan.
Van mérleg, csak nagy, el van pakolva a szekrénybe. Lusta vagyok elővenni.Parci: sörből csak eredetit! Már értem a lényeget.
Egyébként megkóstoltam az ízesített söröket is, egyszer...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
soldier2
őstag
válasz Rush77 #65379 üzenetére
Egész biztos, hogy csak véletlen egybeesésről van szó, nincs és nem is lehet ilyen összefüggés. Nagyon sok a nem kontrollált tényező, azok szerencsés v szerencsétlen együttállása a felelős a jelenségért. Pl pid ha jól gondolom nincs a gépen (sárkányos iyndulás pid mellett nem szabadna legyen).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jack B.
csendes tag
válasz Rush77 #65368 üzenetére
"A legbrutálisabb crema-t adja. Olyat, amit normál karral nem lehet elérni. Mivel a crema nem folyik végig a kar belső felén, majd a kifolyón, jobban egyben marad.
Az ízek leheletnyivel intenzívebbek és tisztábbak, lesz egy plusz friss töltete (olyan picit csípős érzés). Ez mondjuk nem mindenkinek jön be, de én nagyon kedvelem."
-
jack B.
csendes tag
válasz Rush77 #65391 üzenetére
Ez nem állja meg a helyét szerintem, közülünk sem mindenki használ naked kart, mégis brutális cremákat képesek összehozni. A Whole Latte Love YT-csatornáját érdemes még megnézni Gaggia-témában, jól és érthetően mondják el a dolgokat. Például itt.
-
demars
addikt
válasz Rush77 #65428 üzenetére
Érdekes ez a crema dolog is. Engem nem zavar, ha sötét, persze kávé függő szerintem.
Ami viszont tény és elcsesztem, hogy ma vettem több pici kimért kávét és 2x 500 gr -ot. Attól félek bedöglenek a végére. Bár a boltinál biztosan jobb marad.
A múlt héten megkezdett coffe már teljesen más, más a crema stb. Pedig visszazárom a zacskót.
Mese nincs, kell pár csatos üveg és sajnos gyakrabban kell kis mennyiséget vennem.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
jack B.
csendes tag
válasz Rush77 #65428 üzenetére
nem akarom elhinni, hogy ihatatlan. mitől az? ki kell tersonetezni akkor a kart, lehet a belsején van valami fekete trutyi és attól más az íz. amúgy javaslom egyébként is csinálj egy visszaöblítést, ki tudja valaha volt-e tisztítva. enyémen sokat segített.
más: holnaptól Aldiban akciós lesz az Espresso Bar Italia, ha valakit érdekel. 990 Ft.
-
kk831228
addikt
válasz Rush77 #65557 üzenetére
Nekem a nyitott jobban tetszik... A zártnál szerintem gyors a lefolyás... Mondjuk en amatőr vagyok, szòval nem mèrvadò...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
gubabela
senior tag
válasz Rush77 #65557 üzenetére
Nekem a videók alapján lenne pár javaslatom. 5-6 mp már számít lefolyásnál, és nem is túl szerencsés mérőpohárban mérni a mennyiséget, mert becsaphat. Jobb lenne, ha az elkészült ital tömegét mérnéd. (tedd a pohár alá a mérleget csapoláskor, így mindig pontosan tudni fogod, hogy mikor kell megállítani. Ennél a darálónál (meg még jópárnál) ajánlott wdt-zni (tudom, mert nekem is volt ez a típus, ez is sokat javít a kioldódáson) Tömörítésnél felesleges ennyiszer körbe tekergetni véleményem szerint. Egyszerűen szintezd ki először és elég utána egyszer határozottan (azért nem kell agyon gyomni, elég kb 20kiló erővel, ezt szobamérlegen is begyakorolhatod, hogy tudd kb-ra)lenyomni. Nem baszogatásképpen írtam, nehogy annak vedd.
-
gubabela
senior tag
válasz Rush77 #65561 üzenetére
Én nem tudok másra tippelni, mint hogy mások a mennyiségek. Darálásnál is lehet eltérés a mennyiségben és a végeredmény tömegében is. Ezért lenne jó egy pontosabb mérleg. Nekem van zárt és nyitott karom is, de ízben nem tudok különbséget tenni a kész italok között ízben, ha minden körülmény ugyanaz. Esetleg nem tudom, hogy milyen tuning van a gépedben, mennyire hőstabil, az is lehet, hogy túl gyorsan csapolsz egymás után és a másodiknál már nagyon felborul. Jó lenne ha lenne egy pid is, mert nélküle kezdőként eléggé vakrepülés. Persze lehet hűtőcsapolni meg hallgatni, hogy mikor kapcsol a fűtés, de egy pid sokat számít. Főleg egy kezdőnek.
-
Peti...(16v)
tag
válasz Rush77 #65561 üzenetére
Lehet, hogy már írtad, de most nem egyértelmű: a szűrőkosár ugyanaz?
Amúgy a normál karnál nyilván hozzáadódik pár mp, amíg a kar közepén a kis nyílásig eltalál a szirup állagú kávé, majd onnan kettéágazik a dupla csőrben. Ízbeli különbség meg adódhat a forró karból, bár sztem ez elhanyagolható.
A wdt-t én is javaslom, láthatóan sok a rög, és ehhez képest finoman fogalmazva is elnagyolod az őrlemény előkészítést. -
Peti...(16v)
tag
válasz Rush77 #65569 üzenetére
Akkor marad a forró (a videó szerint nem valami tiszta) kar+kifolyó, de ez még nem változtatja a jót ihatatlanná.
Inkább az lesz a megoldás, hogy elég sok a véletlen paraméter: pl. az őrlemény mennyisége, előkészítése, a gép hőmérséklete, stb, ahogy a többiek is már elmondták előttem.
Ha tényleg 1 nap telt el a két csapolás között, akkor ezek szerint nem túl sokat kísérletezel, ezért ebből a pár mintából nem vonnék le következtetést. -
gubabela
senior tag
válasz Rush77 #65569 üzenetére
Kényesebb kávéknál fél gramm is számít, de akkor itt más lehet a háttérben. Azért mondtuk a pontos mérleget , pidet, hogy a sok bizonytalan tényezőt megpróbáljuk lecsökkenteni. Azért az nagyon nem mindegy, hogy az egyik esetben 5-6mp-el többet csapolsz. Esetleg próbáld meg amit javasoltam, hogy leméred, hogy hány g darált kávét teszel a kosárba, (lehet jobb lenne eleinte egy pohárba darálni és azt öntenéd bele a szűrőbe pontosan) és az elkészült ital súlyát is mérni. De akkor a hőmérséklet még mindig ott marad mint bizonytalan tényező, hiszen nem tudod, hogy hány fokon is csapolsz. Bekapcsoláskor gondolom úgy csinálod, hogy a kart a kosárral együtt felteszed, hogy az is melegedjen ugye?
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
válasz Rush77 #65557 üzenetére
ge*i neked is hogy remeg a kezed testvér pont mint az enyém meg még babahang a hattérben pont mint nálunk hejj de boldogság ez
sőtt...azt hittem én vagyok pont olyan gyűrűm van, szögletes hát beszarok megyek főzök egy török kávét.Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
soldier2
őstag
válasz Rush77 #65557 üzenetére
Térfogatra méred, és mivel a crema mennyisége eltérő (ez érthető) bevisz az erdőbe a végső mérésnél. Próbáld mérleggel, egyszerűen nincs olyan tényező ami a lefolyási időt befolyásolná a szűrőtartóban (ha csak nem nyomásfokozós).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz Rush77 #65583 üzenetére
A mérleggel tudsz majd igazi következtetéseket levonni, addig egy kicsit vaktában lövöldözés.
Néha nekem is fent marad a pogácsa, olyankor túl sok volt az őrlemény. Mikor duzzad ráfeszül, majd mikor a háromjáratú elereszti a nyomást, akkor még oda is húzza. Érdemes egy kicsit visszavenni, mert csatornásodást is okozhat, ha túltöltöd a kosarat.
Az egyengető kapcsán: inkább gyűjtenék még hozzá, és Keresztapper eszközét lépném meg, kedvezőbb kialakítású a felülete (inkább oszlat, mint ténylegesen tömörít, szemben a Mottával).
-
soldier2
őstag
válasz Rush77 #65777 üzenetére
Ugye, hogy ugye... . A két kar között kávé ízében nem szabad különbségnek lenni, örülök, hogy van sikerélmény. A Choco Madnessnek meg nagyon alacsony hőmérsékletű víz kell, könnyen lehet, hogy nem tudod annyira levinni (vagy túlhűtöd a bojlert), azért ne aggódj, piddel jó lesz.
Mdav88: vagyunk egy páran akik érdekes dolgokat használnak wdt-re.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- Google Pixel 6/7/8 topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Már nem hisz a nagy európai EV-forradalomban a Ford
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen