-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
weinmaker
őstag
Pedig de, mert csak óvatosan kell, hogy ne szappan bubit csinálj, mert a pörgéssel szétdolgozza, ne ijedj meg tőle. Amit jelenleg csinálsz az csak annyi, hogy megforgatva megmelegíted a tejet
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
HÁZIGAZDA
így van, változtatni kell a kar és az edény által bezárt szögen, meg az edényt is döntheted a kar irányába vagy épp rá merőleges irányba. nem oldalirányba, hanem függőleges irányba kell forognia a tejnek, úgy dolgozod össze a bevitt levegővel.
egyébként tényleg szivatós dolog ez, csomót bénáztam, aztán egyszer csak meglett. és egyébként azóta sem mindig sikerül úgy, ahogy elképzelem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mutyi
őstag
Közben sikerült levennem a vízterítőt, rájöttem a hozzászólásod alapján, hogy nem véletlenül ilyen rövid ez az imbuszkulcsfej, hiszen van nekem készletem amibe bele lehet dugni és máris tudom normálisan csavarhúzóval nagyobb erőkarral eltekerni.
Szóval levettem, beletettem most tersonetes vízbe, had jöjjön le róla a mocsok.
A tömítőgumit levegyem vagy az maradhat és a többi gépben levő részt tisztogassam meg valami ronggyal?
Azt lehet ecetes vízzel vagy azt is inkább tersonettel? -
Szyszko
tag
Twinem van, rancilio karral, tuti hogy lehet jo microhabot csinalni. DE lassan egy eve minden nap nyomom, es meg mindig van hogy egyszeruen nem lesz jo. Vagy nagyon hig marad vagy tul habos.
Leirom en hogy szoktam hatha segit.
Eloszor csak egy kicsit rakom bele a kart kb 1cm vagy annyi se, kicsit dontve hogy a forgas meglegyen, elkezd ciceregni ami egybol atmegy olyan hangra mintha papirt tepnel szet. Eresztem lejebb a kiontot ha emelkedik a tej. Ezt addig csinalom amig 30-40 fokos nem lesz a tej (en homerovel csinalom) azutan lejjebb nyomom egy kicsit, de nem nagyon, es a forgas mellett addig hagyom mig a 60 fokot eleri."Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
weinmaker
őstag
Most komoly? Ugye azt látod, hogy meddig öntötted a kiöntőt tejjel? Na most szépen beviszed a levegőt az elején amennyit szeretnél, és utána engeded lejjebb. Ha szarrá ég a kezed az attól van, hogy túl kevés levegőt vittél be, és túl sokáig gőzölöd, de az attól már nem lesz jobb. Ehhez semmilyen hőmérő nem kell hidd el
De feladomWww. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Surda-
őstag
Nem tiszta pontosan,de ha kartömítést keresel,akkor én az utóbbi időben 3 verzióval találkoztam.
Expolygonos olcsó, nekem egy idő után nagyon bekeményedik
Gyári drága (nem próbáltam)
8mm-es szilikon (ebből 8,5et vettem,az detto nem az igazi szerintem, ez a 8 mm-es lehet,hogy jó.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
jolti
senior tag
-
Corsair90
tag
Mint írtam ennyi a keret. Kávé készítés téren nem szeretnék maximalista lenni, hobbi szintű kávés vagyok!!!
Elfogadom, hogy a minőség rovására megy, csak annyit szeretnék, hogy legalább hasonlítson egy jó minőségű "lötyikéhez".
Darálóból a Hario Mini Mill-t gondoltam beszerezni, illetve kávéfőzőből pedig ezek közül:
- Philips Saeco HD8423/19 Poemia
- Philips Saeco HD8423/28 Poemia
- Szarvasi CM 4677 Espresso 15 Bar
- Electrolux EEA111A kazán és a készülék alkatrészek szempontjából, melyik a legjobb minőség, illetve karbantartás szempontjából melyik a legjobb?
Mind a 4 típusról több jó véleményt is olvastam, ezek közül valamelyik szerintetek vállalható? Vagy valami más?
Amit laikusként gondolok, egy olcsó eszpresszó kávéfőző nem tudja stabilan, folyamatosan tartani a megfelelő hőfokot, emiatt maradhat el minőségben a jó kávé lefőzése, vagy rosszul gondolom? A megfelelő tömörítés és szűrő beszerzése persze kiküszöbölhető.
A cél az eszpresszó típusú kávé megközelítése. Kotyogósat nem szeretnék, jelenleg is egy ilyet használok, igaz nem minden nap. Filteres és kapszulás kávéfőző részemről kizárva, mert nagyon drága hozzá az alapanyag, és vélhetően a minőség sem lesz túl jó.
Sok helyen olvasni, hogy igazából nem is a kávéfőző a lényeges, hanem a daráló. Na meg persze maga a frissen pörkölt kávébab. Amit viszont macerásnak tartok, az a kávé megfelelő tárolása és folyamatos utánpótlása, de ha sikerülne vállalható főzőt találnom, ennyi áldozatot hoznék és nem sajnálnám az időt rá.
A munkahelyemen üzemel egy philips saeco syntia és ehhez van viszonyítási alapom, egészen jó kávét főz annak ellenére is, hogy a kávészemek hosszú hetekig nyitott zacskóban levegőznek folyamatosan, mire elfogy egy zacskóval.
Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok ezekről a dolgokról? -
Alvarez81
csendes tag
A cm702-őn van csak ilyen megoldás, mert ott a felső kés tartórész nem állítható. Itt az alsó kést lehet hozzáemelni a felsőhöz az alátétekkel. Amúgy a dobozban van gyárilag.
Neked viszont elvileg a szűrőkosáron levő csavart kiszedve, majd a belsőrészt elforgatva lehet arrébbtenni a finomságot:
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/31I1AWrei-L.jpg
Aztán csavar vissza. egyszerre csak 1-2 fogközt szabad/célszerű állítani elvileg.
Ez az, amit már sokszor állítottál?
Mert nem hangzik jól. Annyit írtak valahol, hogy ha nem pattan minden vissza a helyére összerakáskor, akkor lehet durva az őrlés. De gondolom ezen is túl vagy. -
Mano66
senior tag
-
-
Alvarez81
csendes tag
Szia!
Most nem tudom, hogy megválaszolták-e, illetve tisztázódott-e a kérdés, de nem a bojlered csöpög, hanem a kiegészítő gőz "kazán". NEm volt ilyen a kezemben, képen láttam csak, de ez alapján ez egy u-alakú vastagabb cső, ami egybe van préselve(?) egy fűtőszállal. A TWIN gép amiatt twin, hogy benne van ez a kiegszítő, kifejezetten a gőznek. Így egyszerre lehet főzni, és gőzölni. (Ha esetleg valakinek új lenne, mit is jelent ez a TWIN dolog. - nekem az volt pár hete....)
ez, vagy ilyesmi :
http://www.gaggia-parts.co.uk/Gaggia-Titanium-Steam-Boiler -
adriankoooo
senior tag
A Posta/futár/ kb. 1000 Forint, simán elmegy. Én már többször küldtem az emberünkhöz. Tartályt, ilyesmit nem kell küldened, akkor meg nincs mi nagyon ami megsérüljön Az eredeti dobozában küldtem.
Nekem még az elején kilukadt. Azt hiszem van olyan opció is, hogy teljesen kiköti a rendszerből a gőzkazánt. Akkor többet biztos nem romlik el.
@Bazsee71, az nekem nem baj, mert vidékre kellene amúgyen in. Ha úgy van, akkor egy jelentkeződ már van.
-
Alvarez81
csendes tag
Na de ez nem egy elvárt viselkedése a hálózatnak . Az elég gáz, ha nálad a vezetékpáron nem egyforma áramok futkosnak, mert az azt jelenti, hogy valahonnan eleve kerülőúton halad az áram (pl szomszéd egyik vezetékére) . És ha mondjuk szerelsz, és jól lekapcsolod a biztosítékokat, a szomszéd meg jól nem, akkor jól megcsapkodhat az áram.
Ha "csak" annyi a probléma, hogy valahol melléképületben van egy 40 mA-es zárlatod a föld felé, amit a fi relé észrevenne, akkor meg ugye nem akkora hátrány, hogy kiderül, és kénytelen lesz a szerelő megszűntetni, és így ettől a zárlattól nem gyullad ki a padlás egyszer, amikor mondjuk nedvesség hatására a föld felé hirtelen lecsökken az ellenállás, és megnő az áram.
Értem, persze, hogy nem fog 2 kávéért dolgozni a szerelő, de hosszútávon megérné rendberakni.[ Szerkesztve ]
-
-
Csápájev
őstag
A crema sokmindentől függ.
Világos pörkölésnél teljesen normális, hogy kevés a crema. Robusztás blendek szépen jönnek le altalaban!
Pidet én többnyire 90 körül kezdem arabica káveknal. De pl a klasszikus vonalon a lavazza crema e aroma 80!!!! On a legjobb. Nem tudom mennyi lehet így a kifolyó víz hőmérséklete, de így a jó.
Érdemes kisérletezgetni.
Amelyik kávéval nem bírsz, azzal húzz párat az addigitól jóval feljebb és lejebb is. Mondjuk 5-8 fokkal.
Aztán lehet kóstolgatni, hogy mikor finomabb. Nézni a pogácsát, hogy van e rajta égett rész, szagolgatni stb. -
Bazsee71
őstag
Semmi egyebet nem változtattál a rendszeren? Kezdve ott, hogy hol tárolod a kávét, bár ha döglődne, akkor azt ízben is éreznéd.
Arányokon nem változtattál? Szűrőkosár ugyanaz?
pacuha69: Őszintén szólva szkeptikus voltam, mint anno a kábelek jelentőségével a szobai hifinél. A tapasztalás viszont igen meglepő volt.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
innen távolról nehéz megítélni. tippek:
- teljesen rosszul állnak a daráló kései, ezért vacak az őrlemény, amit csinál
- elmászott az opv és nem jó a maximális nyomás (erre tippelnék legkevésbé)
- vízköves a gép, "szorulása van", nem jó a vízhozamdicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
Ha nincs szűkítőzve a géped, akkor szvsz kevés. Az EX5 pumpának legalább 100 ml a vízhozama 10 s alatt (feltéve, hogy ez a típus van a gépedben) Ez persze sok, ezért is teszünk szűkítőt a gépünkbe. De ha alap állapotban nem éri el a 100 mlt, az valamire utal. Vagy a pumpa kezd gyengélkedni, vagy valahol a rendszer kezd eldugulni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen