-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz soldier2 #20959 üzenetére
Ez az a Kelet, a Bartók Bélán van - és 800-ért lehet kávézni?
Megláttam az árlistát, és már fordultam is kifelé. Nagyon hype a hely nekem anyagilag. Jól felvitte az isten a dolgát a helynek, mert előtte gagyi kínai büfé volt, rettentően szar kajákkal és nulla forgalommal.Más: A Lidlben megint van valami bio kávé. 2499 kilós. Van rajta öko cimke is. Egy valamit nem értek. Mi a sz.rért nem tüntetik fel a termő területet?? Kiváncsi vagyok rá és meg is fogom venni, de a termőterület feltüntetés van akinek számít.
Ha van itt érdeklődő pesti, akkor tudnánk felezni esetleg. Bélvárosban lakom.
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Tengelicz
újonc
válasz soldier2 #21544 üzenetére
Soldier2 és BlacKSoul, köszi a választ!
Munkahelyre valószínűleg jobb lesz a podos. De használt nem lehet, mert azt nem fizeti a cég. :p
Na de milyen podost?
Tényleg csak Grimac-ot érdemes? (megpróbálom megindokolni, hátha adnak rá 100 rugót, tekintettel a VIP vendégekre, de nem biztos.)GRIMAC-ból milyet?
- GRIMAC DADA
- GRIMAC TERRY
- GRIMAC TERRY CAPP
- GRIMAC TERRY OPALE
- GRIMAC TERRY H2O
Tudja valaki, mi ezek között a különbség?Más podos típus esetleg?
A következő kérdés pedig: hol? Csak újat vehetünk - így csak a Veronesi és a Danetti jöhet szóba? (Gondolom, a Metro-ban nem árulják. )
Köszi nagyon - a héten már el kell dőlnie, milyen típus legyen...
-
salapp
addikt
válasz soldier2 #21554 üzenetére
Mondjuk az már kemény, ha reggel az a 3 perc nem fér bele... Én közben mindenkinek a szendvicsét is csinálom és készülődök indulásra.
Viszont ez a Mukka már egyre jobban érdekel, főleg, ha ugyanannyi kávéval, kevesebb tejjel egy nagyjából egy személyes kapura is be lehet lőni az adagot.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Atus85
aktív tag
válasz soldier2 #21730 üzenetére
Nekem Poemia - m van + magam darálom a kv-t és első dolgom volt kiszedni a Nyomásfokozót. Mindenképpen szedd ki a nyomásfokozót sokkal jobb lesz a végeredmény, főleg ha van daráló is. Nyomásfokozó igazából csak előre darált téglákhoz jó valamennyire és hiába van crema ha csak mű.
-
adriankoooo
senior tag
válasz soldier2 #21917 üzenetére
soldier2, Eyesis:
Köszönöm.
Igaz, hogy kicsit rövid lett duplának, pont akkor állítottam egy kicsit az őrlőn. Előtte így jött le. Ez mennyiségre még talán jó is lenne, de nem igazán tetszik a lefolyása. Túl gyorsnak tűnik és idegesnek, pedig időn belül állítottam le és nem is lett sok mennyiségre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz soldier2 #21934 üzenetére
Ez nagyon klassz!
Mennyibe került a videó? 10ezer dolcsiba?
Kapszulást betiltani, sétakávét megadóztatni! (inkább betiltani..)
Elegem van már abból, hogy a budán is azt látom, hogy sétakávé, majd kb25 méterrel a bolt után a kukába landol jobb esetben a pohár.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
BlacKSouL
addikt
válasz soldier2 #21962 üzenetére
Hát, kommersz vonalon mozogva, céges gép babtartójában fotóztam.
A setét az egy 80% robuszta Pellini (nem röhög, nagyon rossz), a világosabb egy 100% arabica Lavazza.Namost még csak ott tartunk kávénevelésben, hogy a sötétnél azt mondja a többség: "hát, annyira nem kifejezetten jó, de elmegy" ([facepalm]) végülis completával cukorral isszák, úgy valóban épphogy elmegy; de az utóbbival egyelőre nem tudnak mit kezdeni: "nem rossz, egész jó, ennek olyan kávéíze van, nincs mellékíze, nem olyan keserű".
Majd ha már eljutunk oda, hogy már esetleg arabika vonalon tudunk mozogni, akkor talán be lehet csempészni egy kicsi normálisabbat is néha.
De itt az egykori olasz ügyvezető által rendelt kicsit világosabb pörkölésnél még mindenki savanyúzik, tehát még messze vagyunk. Az a baj, hogy mindenki tejporozza, cukrozza, tehát még nem ittak jó kávét, mert szerintük üresen keserű.Én meg ugye egyedül vagyok "kávés", tehát amíg a többséget nem fertőzi meg a dolog, addig nekik a kávé az mind ugyanolyan, és nehéz elmagyarázni a dolgokat, mert nem érdekli őket, pláne nem a részletek, meg hogy mi miért hogyan.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Goose-T
veterán
válasz soldier2 #22029 üzenetére
Meg is érkeztek a kávék, nagyon szakszerűen vannak csomagolva: rendes alubevonatos tasakban, aromazáró szeleppel, lehegesztve. A lidlis kávék, amik még otthon vannak, azok negyedkilós csomagok, és egy olyan csomag kb. 12 napig tart nálam. Azokat viszont lehet félreteszem most, mert védőgázas csomagolásban vannak, biztos tovább bírják, mint a Kapuczineresek, azok szerintem csak vákuumosak.
Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
lagoon79
tag
válasz soldier2 #22120 üzenetére
alapvetően az alapanyag pörkölésétől és az elkészítés módjától függ, h mit lehet kihozni a kávéból. P&Y yirga citromnál sokkal több, de ha pl. kevés a hő vagy éppen túl magas, csatornásodik a pogácsa stb. akkor bizony könnyű savanyú vizet készíteni belőle.
most látom, h HB kávé, na ott még a fentieket meg kell szorozni + bejön a képbe, h mennyi idős az alapanyag. viszont ha nem bántó a citrom, hanem tényleg megvan benne a többi jegy is, akkor meg egyszerűen eltaláltad
akkor viszont módosítás: ahogy fent is írtam, a P&Y yirgában én pl nem találtam citromot. de igazából ha ízlik, akkor minden a legnagyobb rendben. egy-egy fotó jó lenne a végeredményről, abból már többet látunk.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz soldier2 #22305 üzenetére
Semmi baj a citromsavval, ugyanúgy teszi a dolgát, én viszont madarasteszkósat használtam, abban legalább semmilyen adalékanyag nem volt. Sajnos még attól is savanyú volt a lefőtt kávé, szóval inkább visszaálltam a foszforsavra, annak nincs mellékíze. 2500 forint volt a félliteres Xavax (Hama), nálam az kitart egy évig is.
Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Eyesis
őstag
válasz soldier2 #22486 üzenetére
Ez az etióp nagyon ott van
És még mindig van fejlődési lehetőség a lefolyásomban
https://www.youtube.com/watch?v=BOQNVlQiaM0
De a Spicy Italy nekem még ennél is jobban bejöttEyesis
-
soldier2
őstag
válasz soldier2 #22498 üzenetére
Fehéregyensúlyt sehogy sem sikerült eltalálni. A lényeg, hogy nem volt ennyire sötét a kávé, és az íze sem volt annyira keserű/égett mint gondoltam. És még fel is tudtam fedezni benne egy kis barackmagot, bár lehet csak belehallucináltam (P&Y M10). Vakuval így nézett ki a kép, bár ennél azért sötétebb volt
And06: az 1:2 azért duplánál sem rossz. Az 22g-ra nálam 40-45g italt eredményez. Zabálja a kávét az igaz, de néha van egy kis ereszdelahajamat éjszakai műszak után
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jolti
senior tag
-
bl4ze
veterán
-
BlacKSouL
addikt
-
-
Ringman
nagyúr
-
cekkk
veterán
válasz soldier2 #22730 üzenetére
Nem
A hasbean után elment a kedvem mindentől
Akkor ezek szerint lett volna két hely ahova én meg nem mentem oda
Kisebb helyeket próbáltam keresni, hogy ott biztos jó lesz
Érdekes ez a savasság, de nem az én világom. Nem tudnék vele együtt élni. De még változhat a világ. -
cekkk
veterán
válasz soldier2 #22739 üzenetére
Csak én a friss dolgokra voltam kíváncsi
Félek én attól, hogy egy egy külföldi cég esetén milyen kávé van itt nála. Értem ez alatt ,hogy kitudja mennyit állt mire ide ért a kávé.(#22741) Ábi
De merre laksz?
Egyszer reprezentálnál nekem egy olyat ami nem citromlé? Komolyan ha tudnék inni egy olyat akkor lehet elgondolkoznék rajta de így még nem
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen