- Újabb államok perelik az Apple-t, mert sok pénzt szed ki a vevőkből
- SUSE Linux
- Meggyőző arcjátékkal reagál a kínai humanoid robot
- Windows 11
- Milyen routert?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Max
- Béta iOS-t használók topikja
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeterAgos
csendes tag
válasz Toobee #58724 üzenetére
Szia, nálam már 3 hete teljesít egy Atom (a feleségem megunta a kézi darálást a HG-n).
Tapasztalatok: elképesztően csendes, nagyon jó az őrlemény minősége, elállítódás nulla, állítás könnyű és megbízható a skálázás. A kivitel masszív, jól összerakott gép (ennyiért lehet is).
Az 1-2 személyes adagra őrlés csak legalább egy harmadig töltött babtartállyal működik - én méricskélek, az őrlemények mérése szerint 1-3 tized gramm marad a gépben. Való igaz, hogy kimért adagnál az utolsó szemek pattognak, ezen segít egy-két újraindítás. Nagyon strapabírónak tűnő, elegáns, szerethető masina. -
sortiefish
csendes tag
válasz Toobee #58879 üzenetére
Ilyen napi használat mellett ami majd lesz még több is biztos nem lesz gond, hogy tartályból használjátok és még a kávéfajtákat is elég gyakran váltogathatjátok majd. Előbb vagy utóbb úgysem fogja senki használni az automatát legfeljebb te unod majd meg az állandó kávéfőzést meg a sok túlórát, hogy utolérd magadat a munkában is.
Nem látni a vonalat, de teljesen feltölteném napi jelleggel, hogy minél kevesebb legyen benne a levegő bár nem tudom, hogy ez mennyit számít. Ugyan némi tapasztalatom már lett itthon is a babok tárolásával kapcsolatban ilyen rövid idő alatt is amin meg is lepődtem és elvileg sokat számíthat.
Majd arra szoktasd rá a kollégákat, hogy néha a mosogatásban és a gép tisztán tartásában vállaljanak szerepet már aki nem hajlandó megtanulni a karost használni.
Az atomot amúgy én is kinéztem, hogy itthonra szívesen látnék majd valamikor egyet a GC-t azt nem szívesen cserélném le nyilván a pénz miatt is, de később majd egy jó daráló vagy egy Atom jó volna erősítésnek. -
sortiefish
csendes tag
válasz Toobee #58963 üzenetére
Remélem hamar jön a segítség.
A képek alapján új vásárlás volt kérdezzetek rá a forgalmazóra is.
Tudod, hogy ott is van hozzáértő segítség.
Nem gondolnám, hogy gyári hiba lesz ez.
Ilyesmiket az új ZM késről olvastam, hogy nem akarja elkapni a szemeket meg amiket írtál mármint presszóra őrlésnél.[ Szerkesztve ]
-
cotagg
tag
válasz Toobee #58968 üzenetére
Korai példányokban még mûanyag volt az a kis fésû és valóban el tudott tömôdni, késôbb cserélték fémre, az elvileg orvosolja a problémát. Szerintem a tiedben már fém van.
Amúgy lehet, hogy túl finom ôrleménnyel eltömted a kivezetô "csúszdát", nézzél bele. Többet jártak így a kezdeti beállításoknál. Pl ôk is:
https://www.youtube.com/watch?v=JrchXJrXVsM
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz Toobee #59039 üzenetére
Kíváncsi vagyok, mire jutsz vele. Az enyém megjön a héten.
Ha jobban belegondolok, nálam is elsőre bedugult az Atom és porszívózni kellett. Ezek szerint ebbe mindenki belefut elsőre (a Seattle Coffee Gear videóban is említi Gail, hogy nekik is bedugult amint nagyon finomra állította).
Az őrleményállító tárcsa érzékeny a beállításra, már egy finom állítás is nagy hatással van a szemcseméretre. hogy az eszpresszó és a filter őrlemények között ne kelljen rengeteget tekergetni. Valószínűleg ez is hozzájárulhat a duguláshoz.
-
Bazsee71
őstag
válasz Toobee #59074 üzenetére
Lehet ebben lesz a ZM kés megoldása a Majornál, mert ugyanez a helyzet. Kell egy kúpos kialakítású súly, ami a babok szerepét tölti be. Ez legalább állandó is lenne.
Egyébként csatlakozom bajnokpityuhoz, szerencsére a Majorral sem tapasztalható semmi spriccelés (csak nyitott kart használok).
-
John3:16
csendes tag
válasz Toobee #59076 üzenetére
Köszi a beszámolót! Örülök, hogy csészeminőség szempontjából nem okoz csalódást a cucc.
A negatívumokon nem szomorodtam el, inkább kihívásnak tekintem a dolgot. Itt úgyis majdnem minden kávés eszközt tuningolunk előbb-utóbb!
@Bazsee71
Igen, ez a súly lesz a megoldás szerintem is. Az egyik (azt hiszem ausztrál) fórumon valaki egy műanyag vitaminosdobozt használ az Atomhoz, amibe pénzérméket tesz, így szimulálva kb az adott térfogatnyi bab súlyát. Állítólag az sem jó őrleményminőségi szempontból, ha túl nehéz ez a leszorító súly, szóval inkább valami könnyebb műanyagból lesz célszerű esztergáltatni, ha ez a sufnituning vitaminosdoboz beválik és valaki elegánsabb megoldást szeretne. -
sortiefish
csendes tag
-
sortiefish
csendes tag
válasz Toobee #59190 üzenetére
Szerintem mi is örömmel olvassuk,de engem biztos érdekelni fog, tetszik a promója.
A Diana-ról is csepegtethetnél néha valami kis infót, mert az is cool masina.Szerk.:
Más:
- Az aluparáról csak annyit, hogy fragola remélhetőleg mégsem csak egy darabban gondolkozik majd hanem hosszútávban is lát a GC rézbojleresítésében fantáziát.[ Szerkesztve ]
-
mdav88
senior tag
válasz Toobee #59195 üzenetére
Piden lehet állatani, kikapcs, két gomb nyomva tart, bekapcs, elenged, truváj
Gilda ez egy másik bojlerrel kiegészítve. Nekem azzal sem volt gondom, kiváló nedűket lehet vele készíteni, főképp, ha felsőszűrő, és a kosár is fasza!
Jó hír a leliteseknek, hogy a danettinél az ims felsőszűrő ebben a méretben 2800ft.
-
sortiefish
csendes tag
válasz Toobee #59195 üzenetére
Igen a Victoriaban van energiatakarékossági megoldás.
30 perc után készenléti állapotba kapcsol.
Vagy ki szokták iktatni vagy nagyon gyorsnak kell lenni nem fél órákat molyolni két kávé között. Azt hittem azért fogsz tudni ízben, minőségben többet is csepegtetni a masináról, de az is elég, ha a gőzcsap nem csepeg.szerk:
John3:16 szép őrlő mind a két eureka a mignon-nak meg tessék itt egy UP![ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Toobee #59812 üzenetére
Próbáltam mindkettőt, de csak kis ideig. Az őrleményrők épp ezért nem alkotnék véleményt, de ergonómiailag a Kinu a nyerő (könnyebb tekerni, és az őrlemény is könnyebben kinyerhető.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #60070 üzenetére
be kell járatni, napi fél óra bicepsz, fél óra tricepsz, pontosan 65 napon át, este 6 és 8 között. addig szar lesz a kávé, de mire végzel, úgy hozzászoksz, hogy már jónak fogod tartani, pláne, hogy mennyit költöttél a kinura.
(bocs az öniróniáért)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SierraFox
tag
válasz Toobee #60070 üzenetére
Az örleménytartó menetét tartsd tisztán (ha menetes). Ha világos pörit darálsz vele presszóra, akkor a felső hüvelykujjtartó rész ragasztása elengedhet.
Nekem most két egész fordulat és utána a 8-as állásnál van a joker. Érezhetően finomabb ízeket kapok vele, mint a Freddel. -
mester6
tag
válasz Toobee #60138 üzenetére
! Gyártod a jobbnál jobb kávékat a Kinu M47-el.a La Scala Eroicával és mindenki másról beszél pedig van itt kérem látnivaló!
Az őrölt kávé is nagyon érdekes, nagyon egységes benyomást mutat. Van benne valami amit nem is tudok leírni, de talán a szemcseméret egyenletes és nyoma sincs a kávépornak.Lehet hogy ha már a hegymagasságú és 20 kg os darálok utáni vágy lecsökken , ez lesz az új kedvenc?[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Toobee #60138 üzenetére
Te ezt egyedüli őrlőnek használod, vagy van mellé elektromos is? Gondolkodok egy ilyen vételén, mert semmim nincs jelenleg. Nem tudom mennyi macera lehet napi 2 adaghoz a használata. Mennyi idő alatt tekerez ki egy adagot belőle? Sajna elektromos iparira nincs zseton, műanyag vacak meg nem kell. Még erre is matekozni kell pár hónapot, de eddig nagyon tetszik.
Egy próba után biztos könnyebben döntenék, de erre nem sok esélyt látok itt vidéken.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #60233 üzenetére
én meg most húztam egy 100%-osat a casmo warqee etiópból, pedig ez volt a savanyú citromlé is múlt héten.
amin változtattam:
- a kávé két hetes, nem egy
- 96-97 fok helyett 93 fok
- nem nedvesítettem darálás előtt, inkább legyen sztatikus töltés (nem volt)
- 20 mp előáztatás után nem 6 bar, hanem a full 10 bar
- így is jó lassan jött le egy bő szimplányi a 19,5 grammbólviszont minden stimmelt: masszívan őszibarackos, mandarinos, ahogy a leírásában van.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)