Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz fragola.6035 #97962 üzenetére

    Egyáltalán nem hihetetlen. Akkor tudod, hogy milyen felépítésű a fej, igaz? Mennyi a pangó víz benne, amikor megállítod?
    Miért a gőz halmazállapot? Mert e fej/ a pid sokkolva van az átzubogó víztől és nem győzi melegíteni a fejet. A mért ponton 80 fokosra esik a hőmérséklet, közben meg ezerrel fűt a fej, merthogy nem győzi. De konkrétan leszarom, hogy mit csinál üresöblítésnél, mert tökéletesen irreleváns. Hőstabilitást, valószerű körülmények közt várok el. Szerintem pontosan tudod, hogy mi a pálya, csak nehéz elfogadnod.
    Egyetlen kérdés van csak amire, ha Te kellőképpen szétborítottad a gépet választ adhatnál, hogy hol fűtik a fejet, és hol mérik a víz hőmérsékletét.
    De a lényeg: ha a gép normál üzemben van, azaz a kávépárna megfelelően visszafogja az átfolyást, akkor meggyőződésem, hogy megfelelő stabilitású hőmérsékletet tud ez a gép is, mégpedig azért, mert ez egy 4kg-os fűtött fejjel egyáltalán nem kihívás jól megcsinálni. Sokkal nagyobb valószerűtlen adatokat szugeráló, könnyen tettenérhető, hazudozó pidet kókolni.
    Rákérdezhetek? Ha az alapján szarkupacoztad le, mert szerinted a max hőmérséklet nem mehet 90 fóka fölé (mert rendesen simán fölé kéne menjen leállás után közvetlenül), akkor erről nem vitatkozom Veled. Ebben igazad van :-). Tökéletesen életidegen körülmények közt "tesztelve" a gépet. De ebből arra a következtetésre jutni, hogy kávét készítve vele (arra tervezték, meglepődnék, ha nem erre vennék) totál imbolygó hőmérsékleteket produkál, na az egy nagyon rövid vakvágány. Aki pid-en beállított 90 fokos vízzel akarja elmosni a csepptálcát, az garantáltan csalódni fog. De gyanítom nemcsak ennél a gépnél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák