Új hozzászólás Aktív témák

  • waxos

    csendes tag

    válasz sz.zs. #86557 üzenetére

    Én is majdnem így jártam, csak úgy látszik későn néztem be a fórumra, és mire szólhattam volna már megvetted...

    Pufokaboka kolléga melyik karral és hogyan oldotta meg azt nem tudom, talán ha fotók is lennének az segítene. Annó én is kitaláltam, hogy lecserélem a gyári szűrőt egy nagyobb töltősúlyúra. Először óvatosságból csak egy expolys LaSpazialét vettem (Karcsi is ezt használta a Jurájához) az 53-as Isomac karhoz, de a végcél egy IMS lett volna. A pereméből egész sokat visszacsiszoltattam, de mivel a Saeco szűrő pereme vízszintes (mint a régi QM szűrők), és majdnem derékszöget zár be a szűrő oldalfalával, az ívesebb peremű LaSp még jelentősen leesztergálva sem feküdt fel teljesen a karra, olyan volt mintha rugózna benne egy kicsit. Ha nehezen is, de fel tudtam tenni a gépre, azonban a kipróbálásnál nem léptem tovább, mert a tömítésnél a furcsa illeszkedés miatt nem éreztem tökéletesnek.

    Mikor az Isomac kar helyett jött a farigcsált ipari LaSp kar, megint elővettem a projektet, de kiderült, hogy az esztergályos valamiért a kar tetejéből is leesztergált 1-2 mm-t, így a LaSp szűrő felül kicsit kilóg a karból (pont ennyivel magasabb, mint a gyári), ezért nem lehet feltenni a gépre :W. Ha a körmökből levennék még egy kicsit, akkor talán már felmenne, így viszont odalenne a jól illeszkedő gyári szűrő lehetősége is, amit nem szeretnék.

    Jelenleg finomakat csapolok ebben az állapotában is, így a projekt jegelve, de ha valaki tud egy jó módszert, az engem is érdekelne. Bár ahhoz lehet venni kellene egy másik ipari kart, és újrakezdeni az egész tortúrát az esztergálással... :O

Új hozzászólás Aktív témák