Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz lagoon79 #7734 üzenetére

    rdl sweet cappuccino? milyen a kávéja? mennyire masszív, tartós a gép?

    amúgy ezeket írta róla SiD anno:

    RDL Sweet Cappuccino. Grimac Terry kategóriájú (még külsőre is 90%-ban ugyanaz), dupla thermoblokkos masina. Kívülről hőszigetelt alu thermoblokk a gőznek és egy réz thermoblokk a víznek.

    A thermoblokk rendszer ellenére kifogyhatatlan, erős és "száraz" gőzt ad. Ezt úgy csinálja a készülék, hogy a gőzfejlesztő thermoblokknak van egy külön kis ULKA pumpája (kb fele akkora, mint a sima ULKA) és amikor nyomjuk a gőz gombot, akkor ez a kis pumpa folyamatosan és valószínűleg alacsony nyomáson tolja a vizet a thermoblokkba, amit az azonnal elgőzöl. Állati jópofa. :)

    A gép bekapcsolásakor azonnal elkezdi mindkét thermoblokk felmelegítését és kb 1 percen belül már tudunk is kávét készíteni vagy gőzölni, akár közvetlenül egymás után. Mivel a réz thermoblokk meglepően kis méretű és egybe van építve a fejjel, ami szintén réz, ezért nem igényel hosszas bemelegítést. Az első felfűtési ciklus után azért érdemes megvárni a másodikat vagy egy csészemelegítő csapolással felgyorsítani, de utána már stabil minőséget ad a gép. Egyébként minden jóval fel van szerelve, ami a nagyobb háztartási eszpresszógépekben is megvan: OPV és csepptálcához becsövezett háromjáratú mágnesszelep is van benne, víztartálya 3 literes.

    majd jópár évvel később:

    a Sweet Cappuccino megér ennyit simán, egyet vegyél figyelmbe, a gőzölő képessége nagyon gyenge, gyenge és vizes a gőze, nem lehet vele normális tejhabot csinálni.

    :DDD

    [ Szerkesztve ]

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák