-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gaborbol
őstag
Koszi szepen mindenkinek, nem isz szamitottam ra,hogy ennyi valsz jon!
Nagyon egybehangzoan ajanlottatok a gepet, de kicsit utanna olvasva meg vegiggondolva, a kezdeti lelkesedes utan mar valoszinu nem hasznalnak annyit. Feleseg meg biztos nem mokolna vele, a masik meg hogy ki kelle neznie valahogy. En konkretan leszarom, hogy nez ki,ha jo a vegtermek , de most mar a dizajn/lakberendezo osztalynak(feleseg) is jova kell hagynia a vasrlast.
Letezik ebben a 600 dollaros keretben valami hasznalhato automata gep?
Szinten a linkelt oldalrol esetleg ez? [link]
Ha minden kotel szakad es nincs ertelmes automata gep 600 korul, esetleg felmegyeg 1000-ig, de nagyon jo lenne beferni az elozo keretbe. -
HÁZIGAZDA
kérdés, hogy mennyire vagy képben úgy amúgy az ilyen "újhullámos" kávékkal. szoktál járni a top kávézókba rendszeresen? azért kérdezem, mert ha nagyon nem, akkor elsőre tényleg meglepő lehet egy ilyen kávé. szóval csak azt próbálom belőni, hogy vajon mennyire lehetett citromos a cucc az abszolút skálán.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
Én is Rome-mal indítottam ma a kezdő kávés vendégeimnek, amit nem győztek ajnározni. Szerencsére sportos pár, úgyhogy nem vernyákoltak a cukor miatt sem. Aztán váltottam cca. 5x annyiba kerülő kávéra, de tudtam előre, hogy nem fog ízleni nekik. Nagy szerencse, hogy nem vagyok finnyás és megittam én, miután mindketten beledugták a nyelvüket
(#7710) Parci: úgy értettem, hogy abszolút nem cukroznak semmit, a kávét sem.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
HÁZIGAZDA
javaslok egy kört a my little melbourne kávézóba, ott ugyanis szokott lenni mindig danesi gold is, kicsit klasszikusabb ízvilággal, meg a saját blendjük, meg talán még egy kávé. szóval ott tudsz kóstolni egy "vertikálist". de a feketénél is úgy rémlik, hogy mindig két kávé van, abból az egyik nagyon újhullámos (savas-gyümölcsös, rossz esetben citromos), a másik klasszikusabb. szóval ne csüggedj!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
tariattila
veterán
százszor egy olyat!
részemről a műanyag újkeletű saeco kacatokat többé látni se akarom...
volt régebben juránk... kicsit masszívabb konstrukció viszont kávét paraméterezni felejtős...
a sid féle tuning addig nagyon jó míg nem robban az időzített műanyagbomba...bár sid a quick mill 5000-es régebbi automacára azt véleményezte, hogy akkor ideális ha több kávé fogy... ennek ellenére én már csak olyat vennék HA vennék...
de megfogadtam: no more automacalali szokott olyanokat istápolni... (tudom nem vagytok puszipajtások... [ahogy én is mínuszos vagyok ] de én rákérdeznék)
-
jolti
senior tag
Már egy kis ideje rontom itt a levegőt, tudom, hogy nélküle lenne az igazi, meg elértem azt is, hogy itthon qurva finom kávét iszok, de még mindig nem bírom cukor, meg tej nélkül meginni!
Már lefeleztem, egy, max. két pici kanál cukorra, de anélkül kib...tt keserű. Egyszerűen nem bírom meginni úgy.
De a keserű csokival is így vagyok. Mindig próbálom erőltetni, hogy jobb, mint a tej, de egyszerűen majdhogynem ehetetlen a számomra!
Egyszer megjavulok én...
Vajon? -
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #7714 üzenetére
nincs bajom lalival, ő orrolt meg rám valamiért (és egyébként nem is volt igaza, de tökmindegy, hülyeség 5 percnél tovább haragot tartani ). viszont az odeában én sem bízom többet, hiába jó a kávéja a tuningolt példányoknak (már amelyiknél jól sikerül a tuning, mert random, daráló függvénye), ha állandóan beszarik, és aztán engem nyúznak, én meg sid-et nyúzom
qm 5000-nek utánaolvasok majd, vagy tényleg kétkazános podos gép lesz, blaze ajánlott mokador pepitát.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
tariattila
veterán
+1
és nyugi.... nem egyforma az 'íz ingerküszöbe' az embereknek...jóval kevesebbel iszom amióta normálisabb kávékat készítek... (automatás kezdetek ahol még a tej és tejpor is kötelező volt)
először azt hittem én csinálom rosszul... de amikor etalon helyeken és mesteremberek által készített kávékat kóstoltam cukor nélkül, ugyanazt éreztem...
kb ahogy Te leírod...én már letettem arról, hogy majd egyszer... időről időre próbát tettem, próbát teszek ezzel de a végeredmény nem sokat változik...
van a kávéban pár íz, aroma nem tudom mi ami számomra bántó... megjegyzem a legjobb(nak mondott/tartott) kávéknál IS(fránya genetika? )
-
jolti
senior tag
válasz tariattila #7718 üzenetére
Akkor jól van akkor.
Pedig annyit próbáltam anélkül, de rájöttem, hogy csak azért nem iszok meg egy olyan italt cukor nélkül, ami hót' sz@r nekem úgy, szinte nulla élvezeti értékkel ( mert csak arra tudok figyelni, hogy milyen keserű ), hogy elmondhassam, hogy cukor nélkül ittam, mikor ha teszek bele egy, esetleg két kanál cukrot, akkor meg lefosom a bokámat a gyönyörtől... -
weinmaker
őstag
Ha megnyugtat, én is általában cukorral iszom. Simán megiszom cukor nélkül is, és sokszor iszom úgy is, de nekem a kevés hozzáadott cukor jobban megnyitja az ízeket. Egyébként meg kit érdekel, hogy mennyi cukorral iszod, ha neked így a jó. Nem másnak kell megfelelni, hanem neked kell, hogy jó legyen úgy a kávé.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
bbuffy
senior tag
Az az emeltebb szintű kávézás amit mi próbálunk művelni, nem arról szól hogy Mivel isszuk hanem hogy Milyet iszunk. Olyan ez mint az ételek, ott is százféle variáció van. A lényeg a minőségen, és esetünkben a szórakozáson is van.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
válasz ronin s8 #7723 üzenetére
Mondjuk én régen mindent cukorral ittam, el sem birtam volna mãshogy kėpzelni. Most kb azonnal mosogatóérett minden ami édes.
Jó aszú is csak dúzzogva megy le. Tényleg. Pedig az íz kiváló, de a cukortartalom kinyírja....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
ronin s8
senior tag
Van, hogy én is cukor nélkül iszom, de jellemzően azért teszek bele cukrot. A gyümölcsös ízek jobban kijönnek, hiszen a gyümölcsökben is van cukor.
A lényeg szerintem is a minőség, és az íz. Ha ez valakinek cukorral van meg, ám legyen."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bl4ze
veterán
válasz weinmaker #7722 üzenetére
Én is a legtöbb talján keveréket picike cukorral iszom, van amit nem de a legtöbbet igen.
Ebben semmi baj.
A Sandalj cupping is két módon ment: cukor nélkül, és cukorral. Lásd kávékorzó cikk.Ott is szépen látszott, hogy a zászlóshajó blend cukor nélkül finom volt, pici fehér cukorral meg "húbazze ebben aszalt gyümölcs van!" !
SO-ba, újhullámos kávéba legtöbbször nem jó a cukor, de ott is érdemes mindkét módon megkóstolni.
.:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
válasz weinmaker #7729 üzenetére
nem is minőségi kérdés a cukor, illetve nem tudhatom, én nem iszom olyan kávét, ami cukor nélkül nem elég jó (mert nem is cukrozom, próbáltam n-szer, elég volt). viszont a tokaji aszút is szeretem. mármint a jót, és ott is kell sav a cukor mellé.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
egyébként mekkora fless, hogy szegény jolti nem meri cukrozni a kávéját, hónapok óta küzd, tépelődik, de inkább issza keserűen, mert nem akar kilógni az elit társaságból...
...erre kiderül, hogy a főurak stikában mind tolják a cukrot
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz lagoon79 #7734 üzenetére
rdl sweet cappuccino? milyen a kávéja? mennyire masszív, tartós a gép?
amúgy ezeket írta róla SiD anno:
RDL Sweet Cappuccino. Grimac Terry kategóriájú (még külsőre is 90%-ban ugyanaz), dupla thermoblokkos masina. Kívülről hőszigetelt alu thermoblokk a gőznek és egy réz thermoblokk a víznek.
A thermoblokk rendszer ellenére kifogyhatatlan, erős és "száraz" gőzt ad. Ezt úgy csinálja a készülék, hogy a gőzfejlesztő thermoblokknak van egy külön kis ULKA pumpája (kb fele akkora, mint a sima ULKA) és amikor nyomjuk a gőz gombot, akkor ez a kis pumpa folyamatosan és valószínűleg alacsony nyomáson tolja a vizet a thermoblokkba, amit az azonnal elgőzöl. Állati jópofa.
A gép bekapcsolásakor azonnal elkezdi mindkét thermoblokk felmelegítését és kb 1 percen belül már tudunk is kávét készíteni vagy gőzölni, akár közvetlenül egymás után. Mivel a réz thermoblokk meglepően kis méretű és egybe van építve a fejjel, ami szintén réz, ezért nem igényel hosszas bemelegítést. Az első felfűtési ciklus után azért érdemes megvárni a másodikat vagy egy csészemelegítő csapolással felgyorsítani, de utána már stabil minőséget ad a gép. Egyébként minden jóval fel van szerelve, ami a nagyobb háztartási eszpresszógépekben is megvan: OPV és csepptálcához becsövezett háromjáratú mágnesszelep is van benne, víztartálya 3 literes.
majd jópár évvel később:
a Sweet Cappuccino megér ennyit simán, egyet vegyél figyelmbe, a gőzölő képessége nagyon gyenge, gyenge és vizes a gőze, nem lehet vele normális tejhabot csinálni.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
RBJ
addikt
Nem is értem miért kell megfelelni másnak.
Mindenki úgy igya ahogy szereti. Nem kell eltartott kisujjal inni azért a kávét.
Nekem az is nagy ugrás volt, hogy váltottam kapszulásról saeco hd ra és beruháztam egy darálóra.
Így már iható kategória szerintem.
Akinek meg nem tetszik az meg
Idővel biztos ellépek gaggia ra és szinten is leszek.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
vendingo
veterán
Holnap megyek a shopping city süd-be.
Ezek közül melyik kávézót lenne érdemes meglátogatni?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
lagoon79
tag
En kicsereltem a pumpat vetel utan, mert ex5 volt benne, de ez igazan ex4-es pumpaval dolgozik jol. Kipucoltam stb, azota tokeletesen teszi a dolgat. A gozerol annyit, hogy mindent elfuj ami az utjaba kerul. Kicsit ki kell engedni az elejen, aztan utana barmeddig tudsz gozolni. Siman tudok vele latte artos tejet gozolni. Kaveja jo, pod fuggo, h mi mennyire. Martina tokeletesen elegedett vele, reggelente en is szoktam inni belole. Nekem azt a kb 20 ezret amit rakoltottem, tokeletesen megerte.
-
jolti
senior tag
válasz weinmaker #7722 üzenetére
Megnyugtat. Jó hallani, hogy kávéguru' is issza cukorral.
Mindig úgy éreztem, hogy -főleg mikor anyázós' hozzászólást olvasok, hogy, ha valaki cukrot kér a kávéjába- szentségtörést hajtok végre mikor cukrot teszek a kávémba.
Amúgy a egy-két pici, csapott kávéskanállal szoktam bele tenni max. ( A régi 3-4 púpos kanálhoz iszonyatos előrelépés ez a számomra.)RBJ: Úgy még nem próbáltam, de lehet egyszer kipróbálom.
-
Zordkaszás
senior tag
Egy jó kávéfőzőt?
█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
-
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Megrendszabályozza a Pornhubot az EU
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Formula-1
- Olcsóbb lett a Tesla Full Self-Driving szoftvere
- Fűnyíró topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Processzorra való vizesblokk az ASUS ROG-os portfóliójában
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- További aktív témák...