Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    válasz meander #56409 üzenetére

    Természetesen nem látszana belőle semmi. :)

    Pumpát elvetettem. Korábban beszámoltam róla, hogy filter-presszó váltásnál alig bírom tekerni a gyűrűt, csak a szétszedés és pucolás segít. Fragolával is konzultáltam telefonon, majd arra jutottunk, hogy lehet a pumpa tolja be túlzott mértékben az őrleményt a menethez is. Akkor kitakarítottam a gépet, pumpát elhagytam, azóta nincs is gond.
    A másik, hogy a garat a kisebbik probléma, a tölcsér a nagyobbik. Egyszerűen feltapad a falára az őrlemény, azon pedig a pumpa sem segít.

    Fragola: A tölcsért akartam is kérdezni, hogy hol tart, mert még nálam is aktuális lehet. A Majorhoz pedig írnék egy gondolatot, de ahhoz romba kell döntenem a polkorrektség fellegvárát. Szóval...legyen is rossz híre, annál többen juthatunk hozzá jó áron egy masszív, megbízható, kurv@jó darálóhoz. :)
    És akkor a fekete leves, Amatőr Barista Bajnokság. Lehet én voltam naiv, de azt vártam, hogy kóstolok majd pár seggreülős kávét. Hát nem így történt. Kóstoltam már annyi kávét, hogy veszem a bátorságot és kijelentem, hogy az egyik legjobb (számomra pedig a legjobb) kávét produkáló srác nem volt a legjobb 3 között, ami elszomorító. És az a kávé volt pariban azzal, amit reggelente a PY Yirgából össze tudok hozni. Pedig nekem otthon se Mina, se Mythos. Persze nem én vagyok az 5 danos kávémester, úgy vélem nem hozták ki a maximumot a gépparkból és a kávékból. Azt is leírom, hogy amit CasMo kávéból ittam kávézóban, azt még itthon nem sikerült reprodukálni. Illetve készültek még ott filter kávék is egy Catler 8030-assal, annál is többet hoz ki a Major, és közben nincs olyan hangja, mint ha le akarna égni a motor. Egy szó mint száz, viszonyítás kérdése, de egy elég magas színvonalat képvisel már a Major is. Nálam marad, pacuha69-nek köszönhetően még a fordulatszám szabályozást ki tudom próbálni rajta, illetve a kíváncsiság úgyis bele fog csalni egy ZM kést, de ennyi.

    Ha már lúd, legyen kövér: a Piazza D'Oro részvételét sem érettem a versenyen, szerintem ha EK-val őrlik és Minával húzzák, abból akkor sem lesz jó kávé. A második helyezett srác is abból dolgozott, szerintem ő hozta ki belőle a maximumot, de még úgy sem volt jó. Egy átlag kávézóban persze örülhetnénk annak a szintnek is, de nem egy versenyen.

Új hozzászólás Aktív témák