Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz fragola.6035 #43670 üzenetére

    "Egyáltalán lehet, hogy az egésznek nincs is értelme és csak az én agyamban született ez meg."

    Pedig valszegh érdemes lenne elgondolkozni rajta. Mármint, hogy mi értelme van az egésznek (ezredekre rúgó ütések szabályozása).

    Ahelyett, hogy a Mahlkönig mérnökeinek/gépészeinek, meg a HB 14000-es tagságának kollektív okosságát firtatnánk. Ott és a 27ezres tagságú Kaffee-Netz-en ezeket a dolgokat már egy ideje kitárgyalták, volt nagy felzúdulás, aztán rájöttek, hogy az égvilágon semmi a kávéra gyakorolt hatása nincsen és lenyugodtak (a pics@ba).

    Az üzemem (páran jártatok már itt) egy esztergályos és CNC műhely tőszomszédságában van - kvázi háziesztergályosság. Jó dolog, mert már egyes dolgokat magam esztergálok. Óriási élmény.

    De Back to business!

    Az EK43 tengelye ujjal nyomkodásra 2-3 századot kitér. Úristen!

    Mit csinál vajon, ha egy(több) kávészem nyomkodja OLDALRÓL? Ütöget, ide oda. Attól függően, milyen pörköléssel van dolga, és hogy kések felé "igyekvő" kávészem épp hogyan fordulva kerül oda.

    Szóval fel lehet szabályozni, és üresen futva penge is lesz, de ott vannak ezek a fránya kávészemek, amik a kések közé kerülnek, és minden steril körülménynek lőttek. Kíváncsi lennék például, hogy az erzredekre történő felszabályozásból 5-10-20kg kávé után mi marad. Nem állítok semmit, csak kíváncsi lennék.

    Kicsi ütéseknek szerintem az égvilágon semmi jelentősége. Ami a csészében már érezhető, az meg nem kicsi ütés. Mérni lehet. Szabályozni nem boszorkányság, de valszeg teljesen értelmetlen.

    Ez itt fent nem objektív igazság, csak a véleményem.

Új hozzászólás Aktív témák