-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz tariattila #4301 üzenetére
Dehogy luxus, ne vicceljünk már, az a luxus, hogy a dobozában áll és eszi az enyészet
-
Toobee
veterán
válasz tariattila #4303 üzenetére
A tesójával biztos jól érezné magát, eltárolgatom neked, ha gondolod. Amúgy is kéne egy másik, mert úgy le van tekerve a bojlernyomás, hogy csak melegíteni tudom vele a tejet.
Mindenkihez: ez egyébként mennyire normális? 0,95-1 között ingadozott a bojlernyomásom, de rendszeresen ki kellett engednem több száz csepp vizet, ha állt 40-50 percet a gép. Most lent van 0,7-0,8 körül, így viszont már nem tudok gőzölni.
-
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #4306 üzenetére
Helyes! A Te nagy evolúciód megtörtént. Innentől kis lépések lesznek (ha lesznek), és nem biztos, hogy elégedettebb leszel utánuk...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
mi az a teásbögre a tetején?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz ronin s8 #4307 üzenetére
Megmondom őszintén,hogy nekem már a Dose-al is volt pár sikerélményem, ez a kis masina meg baromira bejön kinézetre is és én a magam szintjén szerintem teljesen jó kávékat csinálok az utóbbi időben
Még valami jó helyet kéne találnom,ahol kicsit olcsóbb a Lucaffe
No meg persze a daráló,na az nincs még,de a héten intéződik egy graef.
Eddig vagy Toobee vagy Paljoc darált nekem, de ugye ez nem lehet végleges megoldás(#4308) And06
Az egy espresszós és egy kapucsínós csésze.
Ezekre az üveg csészékre gerjedek.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
HÁZIGAZDA
kapucziner honduras shb mogola, kértem belőle 400 grammot, de ez bizony - nekem - alul van pörkölve. már az őrlemény színén is látszik, hogy világosabb, mint szokott lenni (sötétbarna helyett inkább ilyen élénkbarna), és akárhogy vuduzom, csak a citromlé erősségén tudok változtatni, eltüntetni nem.
talán ezt az ízt utálom már a legjobban, inkább legyen egysíkú és csokis egy kávé, mint ilyen, mert ebben semmi élvezet nincs. oké, hogy el tudom lőni cappuccinóba, de már sorakoznak a "cappuccino only" zacskók a kamrában. grrrr...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #4318 üzenetére
etiópok hasítottak nálam, sidamo és yrgacheffe, az előbbi paljoctól és kapuczinertől is, az utóbbit még csak kapuczinertől. paljoc apricot illusion. kapucziner vilcabamba is jó volt, meg pápua új guinea sigri.
-
jolti
senior tag
Szép kis sarok!
Gratula! -
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #4321 üzenetére
Nalam ittal Yrga-t. Az volt az, amire mondtam, hogy nagyon pici cukorral probald ki es a 3. kanalnal szoltam, hogy ennel azert kevesebbre gondoltam
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ma reggel beugrottam a Tamp&Pull-ba egy koffeinmentes kávéért.
Chemex-et javasolták belőle, legalább megtudtuk milyen jószág az. Vállalható, de nekem kicsit vizes volt. Páromnak bejött az ital.⭐ Stella
-
HÁZIGAZDA
sajnos ez most tényleg szar. nem arról van szó, hogy az én hülye ízlésem, hanem, hogy már azzal szórakozok, hogy 15 grammos duplából csinálok gyors átfolyású szimplát, de így is citromlé, csak nem 200%-os, hanem csak 80%-os. éppenséggel jól ugyanúgy nem esik
-
RBJ
addikt
50-50% arabica és robusta keverékből mi várható?
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
zolnagy
őstag
Nekem is volt Evom. Nagy ugrásnak tűnt a Delonghi után, és elégedett is voltam vele, de csak nem nyughattam, így lett belőle egy Baby, aminél nem éreztem ezt az ugràst. Kb olyan kàvét készítettem vele, mint az evoval (az Sid féle opv tuningolt verzió volt). Az ugrás itt a Pid volt (ezt mondjuk az evon is meg tudtam volna tenni) Ami egyértelmű különbség az evo és a baby között az a 3 jàratù szelep.
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #4327 üzenetére
Probalgatom, probalgatom, de idáig még nem bírtam cukor meg tej nélkül meginni.
Tudom, hogy szentségtörés, meg minden, de egyszerűen úgy nem ízlik.
Egy pici ( 1 vagy 2, a régebbi 3-4 helyett ) cukorral, meg egy ilyen előre csomagolt, pattintos' kávétejszínnel viszont annyira finomakat csinálok, hogy lefosom a bokamat. -
-HajTömeg-
őstag
-
vadászcsiga
félisten
válasz -HajTömeg- #4337 üzenetére
Ha találsz valami megoldást szólj
-
zolnagy
őstag
Azon én is gondolkodtam, de aztán szembejött a QM
Én is körbejártam a témát, csak a Rancilio Silvia 1-es gőzkarja jó hozzá, amit tudomásom szerint csak a Gev Kft-től lehet beszerezni.
Amúgy nekem a Babyn a képen látható gőzkar volt, ami a hosszabb verzió, ezzel lehet normálisan gőzölni (a korábbi Evon a rövidebb volt, annak tényleg megvannak a korlátai) -
zolnagy
őstag
válasz -HajTömeg- #4340 üzenetére
Arra gondolsz, amit erre a csonkra kell ráhúzni?
Mert az szvsz csak ront rajta. -
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #4342 üzenetére
Csöndben...
Nem jött meg a daráló, remélem majd holnap.Szerdán szétkávézom az agyamat.
Ma ittam 2 fos kávét, otthon nem volt időm csinálni.
Eddig egész tűrhető volt a szomszéd étterembe, de amióta megvan a Baby csak fintorogva iszom meg.
Csak "Jós" kávénak hívom.. Annyi zacc van az alján, hogy jósolni lehet belőle.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jolti
senior tag
Szintén zenész !!!!
-
-HajTömeg-
őstag
válasz vendingo #4344 üzenetére
Az enyém is holnap érkezik, kicsit félek a beállítástól a sok pepecseléstől.
Meg vennem kéne valami elfogadható minőségű,de nem túl drága kávét a kisérletezésekhez.
Nem is tudom milyet vegyek így hirtelen.
Beruházzak egy pellinire a médiában vagy mit ajánlotok olyan 2-3 ezres kategóriában?[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #4346 üzenetére
Rome Espresso, Covim Granbar.
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #4346 üzenetére
Tényleg vegyél valamit. Én úgy voltam vele, hogy mi a t...met beszélnek ezek, hogy meddig tart beállítani a darálót, nehogy már 4-5 főzés alatt ne allitsam be! És nem.... :-(
Majd elrittam' magam háromnegyed kiló pin-up elpocsekolasa után.... -
paljoc
tag
Pestieknek es akik ittak mar Paljoc kavet erdekes lehet: mostantol meg lehet kostolni az altalam kitalalt kavekat rendes kavehazi gepen /La Scala/ a Zenei antikvariumban, nem tudom beirhatom-e ide a cimet, Parci majd megmondja!?
A kavet ott porkoljuk az en felugyeletem alatt az altalam kevert zold kavekbol es a klasszikus izvilag lesz kepviseltetve. Holnap Lady Paljoc, szerda-csutortoktol Choco Madness. :-)
A legkivancsibb en vagyok amugy, hogy melyik mit mutat nagy vason keszitve, de remelem mast is erdekel!?!:-) A gep mogott Rocketeer topictars serenykedik!:-)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest