- Átjutottak a Ciscón, betörtek a kormányok hálózataiba
- A Coca-Cola következő nagy újítása az AI
- Musk szerint már jövőre itt vannak a Tesla Optimus humanoid robotok
- Kínában túl sok az EV, fokozódik az árháború
- Megrendszabályozza a Pornhubot az EU
- Van, amit nehéz lett megtalálni a Google keresőjével
- DIGI kábel TV
- Ubiquiti hálózati eszközök
- 3 évre zárnák börtönbe a legnagyobb kriptotőzsde korábbi vezetőjét
- Windows 10
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz radi8tor #4596 üzenetére
De jó ám. Hál' istennek még a Rocket R58-as is el fog férni mellettük, hétvégi, ráérős kávézgatásra!
Mindig sajnálom az elvtársakat akik panaszkodnak, hogy alig férnek el!Kész az 58-as tamperem is. Mondjuk mondhattátok volna hamarabb, hogy 58,35 a pontos méret... Akkor olyat csináltatok! A 60 mm-es anyagból mindegy lett volna neki, hogy mekkorát szúr le.
De ezt is tegnap olvastam, mikor hívott az esztergályos, hogy kész!De jól van, az én esetemben egy jó darabig, még nem ezen múlik, hogy jó kávét húzok-e...
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz Smith Ügynök #4601 üzenetére
Igen. De ezek a gépek ezt nem bírják.
Vagy pedig elég durvára kell darálni a kávét, ami meg már elcseszi az ízét.Az én tapasztalatom az, hogy a bolti téglánál, a szemes kávé+ késes daráló sokkal jobb minőséget produkál.
Aztán a normális daráló+ a Delonghi ( nekem ez volt ) megint egy minőségi ugrás.De mindez a nyomába sem érhet egy normális daráló + egy normális főző párosának.
-
jolti
senior tag
Terveket?
More ez nem egy nasa űrhajó! ;-)
Elmentem egy esztergályoshoz (Cecilia) :-) , telefonon mutattam neki egy fényképet, egy általam szépnek ítélt tamperrol, Ő leskiccelte, megadtam a méreteket és telefonált mikor kész lett.
Közben elmentem egy asztaloshoz, mutattam egy fényképet egy általam szépnek ítélt tamperrol, :-) megbeszéltük a méreteket és pár nap múlva érte mentem.
Haza vittem, egy picit rövidebbre vágtam, mert úgy jobban tetszett, megcsiszoltam egy furoba befogva egy kis vizpapirral, 3 sor pacot kapott, meg egy sor lakksprayt.
Vettem egy csavart aminek az egyik fele 8-as metrikus, a másik pedig facsavar. Ezzel pedig összecsavartam.
Ennyi. :-) -
-HajTömeg-
őstag
A 100% robuszta kávéknak (Saicaf Vending) nagyon magas a koffein tartalma?
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #4608 üzenetére
kb. duplája az arabicának, ha jól tudom. ezen kívül nehéz elhinni, hogy ne lenne penetráns mocsári szaga és íze, sajnos ritka a jó robuszta és pláne nem az olcsó, 100% R kávékba teszik
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adpeter
tag
Király kis döngölő ez Zsolimano edisön!
Ahhoz képest,hogy nemrég még "jó nekem a delangyi" is!
Most meg már úúú 35század miliméterrel kisebb a tamperem!
Tekersz a peremre egy-két réteg szigetelőszalagot oszt jóvanazúgy!Valaki tud esetleg olyan helyet ahol normális ibriket/dzsezvát lehet kapni? Nincs valami nagy választék török kávés fronton.
[ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
HÁZIGAZDA
gyerekek, le fogom tiltani a pörgő-forgó smiley-kat a topikban, komolyan mondom. légyszi mértékkel..!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mézespálinka
senior tag
válasz adpeter #4610 üzenetére
Csatlakoznék! Én is vadászok ibrik/dzsezva-re/ra. Sajnos sikertelenül. Vaterán szoktam látni, elvileg rézből készültet, de (számomra legalább is ) nagyon lestrapált állapotban vannak :S (persze antik kinézet nekem is tetszik, de valahogy túl elhasználtnak találtam a vaterán látotta(k)at).Egy szónak is száz a vége, ha van valakinek linkje, én is szívesen venném.
-
HÁZIGAZDA
-
lagoon79
tag
válasz mézespálinka #4615 üzenetére
nekem van egy török készletem, régebben lőttem a vaterán. szépen kipucoltam, párszor használtam, aztán azóta nem. ha érdekel, készítek róla képeket és kitalálok egy árat.
[ Szerkesztve ]
-
adpeter
tag
válasz lagoon79 #4617 üzenetére
Engem érdekelne. Ha tudsz fekrakni vagy küldeni képet azt megköszönöm. Mit takar a készlet? Mivan benne?
Jolti: hogyé volt az esztergálás? Nekem is kéne egy 58as tappancs. Alu vagy rozsdamentesből lett?
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
weinmaker
őstag
Srácok, akinek van fejhőmérője az nézzen már rá, hogy egy normál bemelegedésnél mennyit mutat?
Aztán ha készít egy magasabb hőmérsékleten kávét (mondjuk 95 fok környékén) mennyit változik készítés közben, és utána rövid időn belül tud-e készíteni még egy kávét.
A rövid időt úgy értem, hogy kiüti a zaccot, darál tömörít egy újabb adagot. Max 2-3 perc.Nem teljesen értem ezeknek a hőcserélős gépeknek a lelkét, mert van ismerősnél San Remo ami 0,8 bar-on 101 fokos, az enyém meg majdnem 1,4 bar-on van és 95 bemelegedve. De lehet még feljebb kell csavarnom, hogy ne kínlódjak a nagyon hőigényes kávékkal.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
vendingo
veterán
Nekem van egy kontaktom, aki bármit legyárt fémből korlátlan mennyiségben.
Ha megvan még ez a melóhelye akkor megkérdezem tud-e csinálni tampert.Gondolom érdekelne több embert is ez a lehetőség
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jolti
senior tag
válasz ronin s8 #4618 üzenetére
Annyira nem esek kétségbe, hidd el. Írtam is, hogy ettől én nyugodtam tudok aludni. Csak, ha már akkor trehálja le az esztergályos, akkor mindegy lett volna, ha 58-as helyett 58,35-öst csinál.
Én a helyedben lekapnám a nyelerol és befognám egy csavar segítségével egy furoba és csiszolovászon segítségével le tudnál egy pár tizedet szedni róla, hogy ne szoruljon be.
-
jolti
senior tag
Oké fiúk!
-
adpeter
tag
válasz -HajTömeg- #4628 üzenetére
Én sem éreztem ezt a mocsár ízt a robusztás kávékban amíg nem kezdtem el próbálgatni a 100% arabicákat. Azokról visszatérve kezdtem el érezni. Amúgy nekem nincs bajom a robusztával,de elég zavaró ha elnyom mindent és nincs meg a harmónia az arabicával.
Ja bocs,most látom, hogy 100% robi. Na, arra azért kívàncsi lennék milyen ütős ízben meg koffeinben![ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #4630 üzenetére
oké, hogy nem értesz egyet, de én vagyok - többek között - a moderátor. légyszi ne barmoljuk szét a topikot azzal, hogy olvashatatlanná tesszük, egy tréfa smiley nélkül is vicces, a túl magas smiley/infó arány pedig semminek sem tesz jót. a hangulat pedig bármilyen jó lehet az ilyen félsoros és/vagy smiley-val tűzdelt izék nélkül is. de nem pattogok ezen többet, viszont törölni fogok adott helyzetben. szóval inkább úgy érezzük magunkat jól, hogy közben beszélgetünk, nem pedig msn chatszobásat játszunk.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
Tegnap délben rendeltem az ascaso-t, már meg is jött. (gurulós smile)
Délbe lesz egy órám próbálgatni, remélem beválik.
Valami tanács az őrléshez, van valami trükk?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
ronin s8
senior tag
válasz vendingo #4634 üzenetére
Csak ügyesen! (kacsintós szmályli)
Először fullaszd be, csak ne érjenek össze a kések. Kis nyomással tömörítsd a kávét. Utána menj durvább irányba. Érezni fogod majd, hogy mennyit mehetsz az őrlővel, és mennyit a mennyiséggel, tamperrel. Mérleged van...?
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
weinmaker
őstag
Gyárilag fel volt tolva majd 1,5 bar-ra a bojler, a pumpa meg 14 bar-ra.
Ezután beállítottam 9-10 bar közé, ekkor brutális hangja lett. Sajnos tipikus bezzera probléma, hogy az opv-ben levő rugó ilyen hangot ad, ha normális értékre állítod. Azért lövik gyárilag 14-re mert ott nincs ez a hang, nem tud rezonálni a rugó.A megoldás az lett, hogy ki lett cserélve az opv egy fluid-o-tech-re, most nincs ez a vad hang.
Most, hogy megint felvettem a bojlernyomást magasabbra (1,4), így normalizálódott valamelyest, de nálam így 95-95,3 között mozog a fejhőmérő szerinti hőmérséklet üresben.Az is lehet, hogy ez valami tervezési ügyetlenség eredménye, és csak tényleg magasra tolt bojlernyomással lehet normálisan használni a gépet.
Az első kávénál nincs gond, azt oda lövöm be hőfokilag egy hűtőcsapolással ahová akaro, a gond a másodiknál kezdődik.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
lagoon79
tag
Na Gyerekek, ez volt az igen!!! Reggel kaptam egy zacsi ChocoMadness blendet P&Y pörkölő művektől. Nem bírtam megállni, beizzítottam az Oscar, oszt hajrá. Darálás elsőre kicsit finom lett, de a végeredmény fenomenális!!! Kis fahéjas beütéssel kezdett aztán jött a csokoládé és a vége felé becsatlakozott egy igen erős és eltéveszthetetlen marcipán íz. Tegnapi pörkölés, de ezt sehol máshol nem mutatta, mint a pici bubik a cremában. Selymes, lágy, egyszerűen nagyon kerek! Óriási gratula a P&Y műveknek!!!!
-
lagoon79
tag
válasz mézespálinka #4636 üzenetére
igen, fogok!
-
weinmaker
őstag
válasz ronin s8 #4641 üzenetére
Jó de vadiúj gépen ennek nem sok esélye van (néhány hónapos már), de vadiújan került hozzám, én csomagoltam ki, és azóta brita vizet kap. A fej pedig a szabvány E61 HX.
Erről a gépről van szó: Bezzera
Csak át van matricázva, de belülről megegyezik. Ez van nekem jelenleg
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
ronin s8
senior tag
válasz weinmaker #4644 üzenetére
Az E61-es fejet is átbuherálták már 1961 óta. Itt inkább a fejhez vezető út szűkítéséről lehet szó, ami gyártó/típus függő. A fejmelegedést a keringés befolyásolja, ami a szűkítéstől is függ.
Talán fontosabb a fejöblítéskor mért hőmérséklet maximum, és a hőprofil. Hogyan változik a hőmérséklet? A mínimum és maximum 92-101 körül jó.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adpeter
tag
válasz mézespálinka #4636 üzenetére
Ezen nem veszünk össze. Legfeljebb megvesszük közösen. Egyik héten én hasznàlom a másik héten meg te. Ha meg nem jön be a dolog, leadjuk a méhbe! (ixdé)
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Hami33
aktív tag
Tanácsot kénék az uraktól !Rendeltem a gg evomhoz új ipari szűrőket egy és kétszemélyes ( danetti). Mivel a gyári szűrő amit kaptam a géppel nyomásfokozós ,amit rendeltem meg nem. Akkor most finomabbra kell daráljam a kávét, mint eddig ugye?
[ Szerkesztve ]