Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    válasz Bazsee71 #37478 üzenetére

    Méregettem kicsit a gépet, a következő módszerrel. Gyári szűrőtartó, dupla csőrös kifolyóval, dupla szűrővel üresen. Kifolyó egyik oldala letömítve, másikba a hőmérő bedugva. A tű az átmelegedett szűrőtartóról 75 °C-ra melegedett fel, majd a kifolyó víz hőmérsékletét 1-2s alatt vette át, állt be az adott hőre. Így 98 °C-ra állított PID esetén mutatott stabil 90 °C-ot, majd olyan 1 dl után esett 1 fokot.

    Próbáltam így húzni egy CM-t, de nagyon keserű lett. Számomra PID 92-93 °C környékén a tuti (nyitott karral). Ebből arra tudok következtetni, hogy nálam nagyon kicsi az eltérés a PID és a valós hőmérséklet között (~4-5 fok), csak eleve hűl annyit a kosáron meg a szűrőtartón, illetve késik annyit a hőmérő, hogy 90 °C mért hőmérsékletnél a kávépogácsával érintkező víz inkább 94-95 °C-os. Szóval vagy nagyon jól helyezte fragola a szenzort, vagy kalibrálta, vagy mindkettő. :)

    Ha van jobb, házilag kivitelezhető mérési módszer, akkor azt is kipróbálnám.

    Egyébként aki egymás után több kávét is húzna GC-kal, annak erősen ajánlott a rézcső tuning. Ma átugrott a család, 4 kávé gond nélkül ment egymás után, közben csak annyit szünettel, hogy a szűrőt elmostam, 1-2 percet szárítottam, majd daráltam. :)

    (#37574) adp: én most ismerkedek a PY kávékkal, Pacificaffé-tól pedig a La Piazza-t és a Pin Up-ot próbáltam. Szerény tudásom alapján azt mondanám, ha a PY bejött, akkor az általam próbált kettő közül inkább a Pin Up. A többiről meg majd a tapasztaltabbak nyilatkoznak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák