Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    Ismerkedek a Choco Madness-szel, az első tapasztalatok alapján egészen más, mint az eddigi kávéim. Viszont továbbra is dilemmázok 1-2 dolgon. Először is, a húzás itt megtekinthető.

    Most a videó kedvéért táncolt kicsit a kávé, illetve bemutatta mi az a csatornásodás (első két próbálkozásnál persze nem produkálta magát). Ez most 91 °C-os PID beállítás mellett jött le, a crema színe a videó végén csalóka, valójában inkább az üvegpohár oldalnézetében láthatóhoz közelít az árnyalat, még egy kicsit sötétebb is annál.

    Próbálok feljebb menni a hőmérséklettel, mert itt még szerintem savanykásabb, mint lennie kéne, de még is érzek egy kis kesernyés ízt benne. Már 91-nél is mint ha égett (sötétebb) lenne a pogácsa teteje. Felső szűrő cseréje óta tapasztalom ezt, sejtésem szerint ez adja a kis keserűséget. Kb. 16-17g-ot töltök a gyári 14g-os szűrőbe. Létezik, hogy túl sok az őrlemény, jobban rászorul a szűrőre, és ezért ég meg? A nyitott karhoz kaptam egy böszme szűrőt, nem is tudom az mennyit nyelne el, esetleg próbáljam meg azzal is?

    Egyébként így is bejön a kávé, füstös-étcsokis utóízt hagy a számban. Legalábbis remélem, hogy jóra asszociálok. :)

    Az már csak grátisz kérdés, hogy mitől lehet az, hogy néha az előlapra merőlegesen szorul meg kellően a kar, néha meg nem tudom addig elforgatni. Ez előfordul a duplával, és a vakszűrővel is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák