Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    fragolának köszönhetően köszörültünk némi tuningot a dalla cortéhez. a gyári vízterítője nem különösebben jó, ahogy a szűrő sem. sima lyuggatott lap, a hamar eltömődős-spriccelős megoldás (röhej, de persze a dc pro gépekhez már egy rendes, hálós cuccot adnak... gondolom a 2000 euróba nem fért bele). a másik gondom vele, hogy marha magas a blokk, így egy 14-18 grammos szűrő 14 grammosként működik. ebből mondjuk adnak kettőt a géphez gyárilag, így egy kevésbé magasat is, de én azt már nem kaptam meg.

    lényeg a lényeg, ha már san marco szűrőkosarakkal üzemel a gép, miért ne lehetne egy san marco vízterítőt használni? azért, mert a kialakítása nem passzol, de ezen lehet segíteni némi esztergálással. a végeredmény:



    a vélt előnyök a teljesség igénye nélkül:
    - a csavar körül teljes magasságú a blokk hátul, ergo talán nem nyom be oda semennyi kávézaccot hosszútávon sem
    - a vízterítő 4 lyuka körül van egy nagyobb árok hátul, ergo a fejből belőtt víznek van tere felgyűlni, azaz remélhetőleg nem a belövési pont közelében lévő lyukon megy át a víz nagyja
    - a felsőszűrőnek nincsenek lyukai ennél a 4 blokk-lyuknál, ott sem tud direktben átlőni
    - teljesen sík a felszíne (rühellem az ilyen kipúposodó felsőszűrőket)
    - jobban passzol a szűrőbe az egész
    - több fér a kosarakba
    - a blokk pereme széles, így a pogácsa legszélénél nem nyomja a vizet (ott tud csatornásodni leginkább)

    aztán lehet, hogy a gyakorlatban mindegy, de egyelőre örülök, hogy van végre egy civilizált megoldás. :) persze még így sem éri el azt a szintet, mint amikor a kartömítés tartja a helyén a felsőszűrőt és nincs is csavar (a'la e61), az verhetetlen. de remélhetőleg már ez is elég jó lesz.

    [ Szerkesztve ]

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák