Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz qvik27 #112109 üzenetére

    Nem értek a kávégép tervezéshez, sem gyártáshoz. De én ezzel mindig úgy vagyok, hogy ha ugyanezt ki lehetne hozni olcsóbban, akkor valaki (tipikusan feltörekvő cég) megcsinálta volna, mert mindenki profitból él. Mivel eddig még senki se jött ki ilyennel, azt gondolom, hogy valamilyen szinten mégis csak reális lesz ez az ár.

    Ugyanezt látni a kézi örlők terén: tipikusan drágállják a Kinu meg Commandante árát, de amikor a kínai feltörekvő gyártó kijön egy olyan modellel ami egy szinten van velük, az is csak minimálisan olcsóbb (ami azt eredményezi hogy mire ideér Kínából ugyanannyiba kerül, csak helyieknek olcsóbb).
    Fórumba is többször feljött, hogy "hát ez csak egy henger meg tengely meg némi csapágy, kést mindenki úgy veszi, CNC-zünk össze egyet". Aztán amikor utánajár, rájön, hogy max drágábbra fog kijönni.

    De említhetném a topik kedvence NZ-t is, ami "mindenki" szerint túlárazott, de mégse jött ki senki olyan őrlővel ami ugyanazt tudná, csak olcsóbban.

    Szóval attól, hogy első ránézésre irreális egy ár, az még nem jelenti azt, hogy ugyanazt meg lehet csinálni olcsóbban is.
    Nyilván az már egy külön kérdés, hogy megéri-e kifizetni az árat, vagy célszerűbb bevállalni pár kompromisszumot egy drasztikusan alacsonyabb árért.

Új hozzászólás Aktív témák