Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Musicbox #1057 üzenetére

    És ezért ad nekünk a liba: tepertőt..

    Tegnap egyébként kipróbáltam a kézi darálómat. Sajnos elsőre nagyon porszerűre sikerült. Féltem hogy nem lesz elég apró, ezért jól meghúztam, de a liszt méretű szemcse nem tűnt ideálisnak :) Később mikor már szemcseszerű volt, lefőztem egy adagot, de sajnos a korábbi előre őröltnél megszokott tömörítési erővel 30 mp. alatt nagyon erősen küzdve is csak két kanálnyi lé jött le, úgyhogy állítottam rajta még vagy 2 fél tekerésnyit. Sajnos most így eléggé szór a szemcseméret, nagyobb darabkák is keverednek közé, és kevés por is van benne, úgyhogy alighanem kell egy őrlő, azonban a lepróbált kávé megfelelőnek tűnő idő alatt megfelelően képződő krémmel, kellő mennyiségben jött le (itt a megfelelő a gép képességeinek megfelelőt jelenti) erős volt, kellemes ízű, masszív cremával.
    Ha már benne voltam a kísérletezésben, házi teljes tejjel toltam a tejhabot, kicsit furán sikerült, de nem volt rossz. Viszont így a cappuccino..nem semmi ízű volt. :)

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák