Új hozzászólás Aktív témák

  • jbnd-007

    tag

    Köszi mindenkinek a válaszokat, pár dologra reagálnék.

    1. 50 fölött már se a lelkesedés se a szaktudás nem összemérhető a fiatalokéval. Nevezhetjük ezt önbizalomhiánynak, de realista óvatosságnak is. Azért csinálom még, mert ehhez értek még valamennyire, és ezt fizetik meg. De olyan cégtől, ahol erősek a követelmények, valószínű kihullanék.

    2. Egész életemben kétszer interjúztam, a többi munkámra mindig hívtak. Nincs sok gyakorlatom. És nem tudok jó módszert arra, hogy egy cégről megítéljem, hogy milyen. A mostaninak is alaposan utánanéztem, mégse találtam semmit a belső működésről. Ahol csak ismerősöm dolgozik, mind hasonló: kívül csillog-villog, belül rothad. Évekig jobhopperkedni míg megtalálom az igazit meg nincs már igazán kedvem.

    3. Maximum még egy év munkáról beszélünk. Most is lenne már elég tartalékom egy kiszámítható világban. De 10+ év hosszú idő, ki tudja hány diktátor bolondul még meg. Gyűlölöm ezt a modernkori rabszolgaságot, hogy a megélhetésemmel zsarolva kényszerítik az embert a mókuskerékbe, küzdök is ellene, ahol tudok. Eddig is tartottam 1-2 éves szüneteket, de előbb-utóbb mindig fel kell tölteni a tartalékokat.

    4. Nem panaszkodni vagy ventillálni jöttem, inkább valami ötletért, amire én nem gondoltam, valami, ami elbillent a döntés irányába. Általában nem vagyok ilyen bizonytalan, gyorsan tudok dönteni, de most az egyszer nem sikerül.

Új hozzászólás Aktív témák