- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Mikrotik routerek
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Zyxel NAS326
- Világméretű botrány, leállás: minden megakadt, bocsánatot kért a CrowdStrike
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- SUSE Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elrood
őstag
Le lehet valahogy tiltani az automatikus frissítést?
A Java Control Panelben kikapcsolom, erre egy újraindítás után visszarakja a pipát, hogy kérem az update figyelését.
Azért akarom kilőni, mert
1. idegesítő
2. elrontja: most .31-re frissítette magát, és újra kellett telepítenem minden java-t, mert elszúrta az update-t. -
Elrood
őstag
Nálam ezt a hibaüzit akkor irja ki, hogy ha az args -ba nem kerül érték, vagy olyan indexre hivatkozunk az argsban ami nem létezik.
Szerintem az a gond, ha van 3 elem az argsban, akkor a length függvény 3-t ad vissza, és te args[3]-ig nézed, mig csak args[0-2] -ig van érték.
Tehát ''for (i=0;i<=args.length;i++)'' helyett ''for (i=0;i<args.length;i++)'' -t próbálj.
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
Tehát, az args[], az egy tömb, ebbe a tömbe kerülnek azok a dolgok, amit begépelsz, mikor futattod a java progit. Pl.: java HelloWorld 12 .
int szamocska = Integer.parseInt(args[0]);
int szamocska : létrehoz egy szamocska nevű int változót.
Integer.parseInt(), ez egy konvertáló, a stringet, ami eredetileg az args[], tehát string->int, mivel mint irtam, args[] az egy stringtömb.
..(args[0]); A tömb 0., azaz első eleme, ami a fenti példámat nézve, egy 12-s fog megjelenni.
Ha jól emlékszem, ha ezt irod a következő fog történni:
java HelloWorld 12 24 32
Igy args[0] -ban ''12'' lesz, args[1]-ben ''24'', args[2]-ben ''32''
De mivel ezek stringek, a fenti szépséggel lehet átkonvertálni int változóba, igy össze tudod őket adni. -
Elrood
őstag
A probléma az, hogy az, hogy args[szam[1]] <- ezt nem lehet megcsinálni, ugyanis az argsba string kerül ''begépeléskor''.
A következőt ajánlom:
int szamocska = Integer.parseInt(args[0]);
Ilyenkor a cmd-ben beütött számot átváltja int-be, és a szamocska változóba menti, igy már dolgozhatsz vele.
Ha jól olvasom, amit irsz, kicsit mást akarsz összehozni, hát kisérletezz.
Este úgy is java-t kell gyakorolnom, ha addig nem sikerül összehoznod, megcsinálom én is. -
Elrood
őstag
Valaki tudja, hogy lehet .java forrásból futtatható fájlt csinálni?
SDK, és NetBeans IDE van jelenleg nálam.
(Gondolom JVM kell, az megvan.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest