- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Miért van az ha Math.PI ként szeretném alkalmazni a "PI" változót akkor "Cannot find symbol" hibaüzenetet kapok rá, viszont ha az osztály elé beszúrom, hogy import static java.lang.Math.PI; akkor simán működik?
-
chocob
csendes tag
Üdv!
Van egy chat kliensem amit proxy mögül szeretnék használni.
Guglival találtam pár megoldást de nem sikerült összehoznom.
Kérlek segítsetek hogy egészítsem ki a kódot a proxyIP és proxyport változókkal//...
public static String hostIP = "www.chatserver.hu";
public static int port = 1234;
//...
socket = new Socket(hostIP, port);
in = new BufferedReader(new InputStreamReader(socket.getInputStream()));
out = new PrintWriter(socket.getOutputStream(), true);
//...Köszönettel: Zoli
-
Stylie
aktív tag
válasz
klayton#1 #2046 üzenetére
Hoppá! Elkerülte a figyelmemet, hogy írtad, hogy ott lefordul, csak az szúrta ki hirtelen a szememet, hogy elírtad a nevet
Ha magyar szakirodalmat szeretnél, akkor az általam ajánlott másodikat válaszd(útikalauz), ha nagyjából jól megy az angol, akkor inkább azokat (frisseket!), van bőven választék
-
klayton#1
tag
Sziasztok, köszi a válaszokat, most jól beégetem magam, de a hiba az volt, hogy cygwin-t használok és a classpathot a windows env. variable-k közé raktam be, most javítottam, már minden működik.
A nevet csak az ide begépeléskor írtam el véletlenül, természetesen egyezik
Ez a könyv pedig bevezetőnek úgy érzem megfelelő, de ezután mindenképp valami komolyabban szeretném továbbfejleszteni a tudásom.
-
skoda12
aktív tag
válasz
klayton#1 #2042 üzenetére
Feltételezem, hogy csak elírtad a fájlnevet, amikor a postot írtad (mert sikeresen fordult a gépeden). A probléma az, hogy a PropertyFileReader nincs rajta a classpathon. Próbáld így windowson (linuxon ";" helyett ":"):
java -classpath xom-1.2.6.jar;. PropertyFileReader
-
Stylie
aktív tag
válasz
klayton#1 #2042 üzenetére
shev7-nél a pont.
Ha rám hallgatsz, akkor az ilyen 24 órás könyvekkel nem foglalkozol, szerintem nem érnek sokat. Inkább egy Angster Erzsébet - Objektumorientált tervezés és programozás ("kicsit" régi, de alapnak nagyon jó szerintem!) vagy a Nyékiné Gajzler Judit - Java útikalauz programozóknak 5.0 (bár őt még nem biztos, hogy szeretni fogod), de még jobb lenne, ha inkább külföldi szakirodalomból okosodnál
Sok sikert.
-
klayton#1
tag
válasz
klayton#1 #2041 üzenetére
ja, még egy kis adalék, amit lehet rosszul csinálok, de nem volt egyértelmű, hogy kell alkalmazni:
fordításkor:
javac -classpath xom-1.2.6.jar PropertiFileReader.java (sikeresen lefordul)
futtatáskor:
java -classpath xom-1.2.6.jar PropertiFileReader (ekkor jönnek a hibák)a xom, a java és a class fileok egy mappában vannak.
bocsi a dupláért.
-
klayton#1
tag
Sziasztok,
nemrég kezdtem el java programozást tanulgatni ennek a könyvnek a segítségével, azonban az egyik mintaprogramnál belefutottam egy érdekes hibaüzenetbe:java.lang.NoClassDefFoundError: PropertyFileReader
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: PropertyFileReader
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:202)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:307)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:248)
Could not find the main class: PropertyFileReader. Program will exit.
Exception in thread "main"Nem igazán tudom értelmezni, az írás után lefordul a progi, de működéskor ezt kapom. Ellenőriztem kb. minden sorát, és a könyvvel is egyeztettem. A program kódja itt található, nem akartam 60 sort ide írni. Valaki esetleg meg tudná mondani, mit jelentenek a hibaüzenetek és hogyan tudnám javítani? Előre is köszi
Még annyi, hogy a programhoz használt xom-1.2.6.jre-t hozzáadtam a fordítás és a futtatáskor is a classpath-hoz.
-
Tomszlaj
tag
Sziasztok!
Java programból szeretném kikapcsolni futás idejére (40 óra) a merevlemezt, és a videókártyát, Windows XP SP3 fölött. Találtam egy olyan progit, ami az energiagazdálkodási lehetőségeknél hoz létre új profilt, és tetszés szerint konfigurálható. Ezzel a monitort és a winyót 1-3 perc után ki tudom lőni.
A kérdésem az, hogy esetleg van-e valami egyszerűbb megoldás, amivel egyből menne a dolog?
Illetve a képernyő kikapcsolása magával vonja-e a videókártya leállását is?Előre is köszönöm!
-
Stylie
aktív tag
válasz
diablo666 #2034 üzenetére
Megmaradhat a gwt is, nem valami nehéz dolog
Tudok ajánlani egy pár jó könyvet, de azok csak akkor jók, ha tudsz angolul. Márpedig ha infóban akarsz mozogni, akkor az idegen nyelv elengedhetetlen (általában angol), külföldi szakirodalom sokkal több és jobb, mint a magyar.
David HeffelFinger - Java EE 6 with GlassFish 3 Application Server --> ez kiindulásnak jó ebben a témában.
-
diablo666
tag
"Csinálhatod servletekkel, jsp-vel, jsf-el, de kellene az alkalmazás mögé egy adatbázis is, aminek kezeléséhez vagy jdbc vagy jpa kell, szóval eléggé összetett a dolog olyan szempontból, hogy nem sokat értesz a programozáshoz."
kossz szepen...asszem akkor ezen az uton probalok elindulni es hanyagolom a google webtoolkitet ...netbeansbol a legujabbat ajanlanad?ill. tudsz jo ebookot java webprog. temaban...az teny,hogy nagy sotetseg van a fejemben,de van vagy kb. 3 honapom a projektre...
-
Stylie
aktív tag
válasz
diablo666 #2032 üzenetére
Tény, hogy a gwt-ben könnyen össze tudsz hozni felületet, ami "ajaxos"tulajdonságokkal fog rendelkezni(persze ezt implementálni is kell), de ahhoz még kell szerveroldali rész is, ami majd megvalósítja a dolgokat. De úgy látom kicsit fogalmi zavarokkal küszködsz, a NetBeans egy integrált fejlesztői környezet, ami segíti a programozó munkáját. A GWT meg egy olyan keretrendszer (vagy eszközkészlet), ami a megírt java kódot javascriptbe konvertálja, így aki nem szeret javascriptezni, viszont javazni igen és szeretne dinamikus weboldalt, annak jó megoldás lehet a GWT. Nem tudom mit akarsz az ant devmoddal, ha létrehoztál egy gwt-s projektet a netbeansben úgy, hogy hozzáadtal a projekt létrehozásának utolsó lépésénél a frameworkoknél a gwt-t, akkor csak egyszerűen a run paranccsal tudod futtatni a dolgot, feltéve persze, ha fel van rakva a gépedre egy alkalmazásszerver(pl Glassfish v Tomcat, stb) és az be is van konfigurálva a NetBeansben.
A feladat, ami leírtál és amit nagyjából kiveszek belőle az az, hogy egy webes alkalmazás kell, a gwt nem muszáj, hacsak nem ajaxosra szeretnéd csinálni javascript megírása nélkül. Csinálhatod servletekkel, jsp-vel, jsf-el, de kellene az alkalmazás mögé egy adatbázis is, aminek kezeléséhez vagy jdbc vagy jpa kell, szóval eléggé összetett a dolog olyan szempontból, hogy nem sokat értesz a programozáshoz.
Félre ne értsd, nem kívánom elvenni a kedved tőle, de ahhoz hogy ezeket megtanuld, elsőnek a java alapjaival kellene tisztába lenned, ami még nem nagyon megy Neked, ahogy észreveszem.
Mikorra kellene ezt amúgy összehoznod?
-
diablo666
tag
koszi szepen...hat nem kell feltetlenul a gwt...csak azt olvastam,hogy abban konnyen meglehet valositani a grafikai feluletet...ha javaban meglehetne oldani a szerver reszt is,akkor php az nem kene...akkor tanulmantozzam inkabb a netbeans webprogramozas reszet?akkor ebben kenyelmesen meglehet oldani az egesz projektet?amugy annak mi haszna lenne,ha kombinalnam a netbeanst a gwt-vel...?en csak a gwt-t tettem fel,de valamiert nem tudom mukodesre birni
ugye letrehozok egy mywebapp konyvtart ...generalodnak vmi kodok es ezen belul az ant devmode paranccsal kene induljon az alkalmazas,nem?az a baj,hogy lenyegeben meg en sem tudom,hogy mit akarok..igy ti sem tudtok segiteni...ennyi informaciom van nekem is:"Webes dokumentum-menedzsment
Egy vállalkozás (vagy bármilyen más intézmény, szervezet) számára nagyon fontos az elektronikus dokumentumok hatékony rendszerezése és kezelése. Emellett ezen szervezetek területi elosztottsága szükségessé teszi a dokumentumok hálózati megosztását és kezelését."
na ezt kene valahogy szalonkepesse tennem valahogyakkor felejtsem el a gwt-t?es netbensbe kene ?java servletek meg ilyesmik?
ja es fizetnek,ha itt esetleg vki megtudna ezt csinalni... -
Stylie
aktív tag
válasz
diablo666 #2030 üzenetére
Ha GWT és NetBeans, akkor a NetBeanshez kell egy gwt plugin: [link] Itt egy leírás, plusz példa.
Számomra elég zavaros, amit írtál, miért is kellene a felületépítéshez mindenképpen gwt?Oké, meg lehet úgy is csinálni, de létezik erre más megoldás is javaban. Illetve minek php-znál, ha már javazol, akkor arra is van megoldás.
Jó lenne, ha megfogalmaznád pontosan mit is szeretnél és akkor tudunk segíteni. Bár ha még tök "láma" vagy a programozáshoz, akkor első projektnek egy kicsit erős lesz az, amit nagyjából kivettem a szavaidból, véleményem szerint.
mod: késő van, nem tudok írni
-
diablo666
tag
sziasztok,
eloszor is tok lama vagyok meg a programozasban,de megkene csinaljak egy projektet valahogy...webes dokumentum menedzsment---<ezt kene...a gwt-t ajanlottak,de elakadtam az uj aplikacio inditasanal...ant devmode...azt irja,hogy nem ismeri az ant parancsot :S mit kene csinaljak?feltettem a jdk-t es a jre-t is...vagy bekell implementalni a netbeansbe a gwt-t vagy miben lenne a legkonnyebb megcsinalni ezt a projektet es hogy kene nekikezdjek ? gwt-vel kene csinalni grafikus feluletet kulon dokumentumok feltoltesere es megosztasara valahogy es egy szervert php-ban jah es az apacs ant,jdk es gwt SDK-n kivul meg vmit kell feltenni,vagy miert nem uzemel be nekem vajon?kell a gwt designer,az eclipse es a speddtracer is vagy inkabb csak sima netbeans weapplicationt csinaljak?
kossz -
ubid
senior tag
Helló!
Valaki nem tud olyan oldalt ahonnan lehet leszedni java oktató videókat az alapoktól?
kösz
-
ZeroCool
csendes tag
válasz
Revolit #2025 üzenetére
Szia,
Én 3 framework-ot tudnék ajánlani, ami az Én véleményen szerint jó. Vaadin (gwt), Adobe Flex (mxml, as3), ExtJS (javascript). Ha már java-ban otthon vagy, akkor szerintem a Vaadin az amit talán leggyorsabban meg tudsz tanulni használni, mert ugye java-ban kell kódolnod. Egy flex-es projektet nagy falat összerakni egy build toollal, és még tanulnod kell as3-mat is. Én a diplomamunkámat Vaadinnal csinálnám (novemberben egy versenyen is azt használtam).
Ha bármi kérdésed van velük kapcsolatban nagyon szívesen segítek.Üdv,
Dani -
Revolit
senior tag
Sziasztok!
Milyen java frameworkot ajánlotok egy szerveren futó, pókeres program megírásához? Nézegettem, de marha sok van. (Tapestry, ZK, JAT és még milliónyi, ez a 3 pl egész jónak tűnt leírás alapján).
Web böngésző lenne a GUI a felhasználó számára, és emberek játszanának egymással, tehát nincs MI. A szerver oldali program elemezné is a játékosokat különböző szempontok alapján. Diplomamunkáról van szó, tehát igényesen kéne megcsinálnom, de azért ne a legbonyolultabb frameworkot ajánljátok légysziElőre is köszönöm a válaszotokat!
üdv!
Revolit -
Stylie
aktív tag
válasz
#36268800 #2023 üzenetére
Én is csak ajánlani tudom abszolút
Miután belerázódtál rendesen az alapokba, elég sokféle úton indulhatsz el, de szerintem mindegyik nagyon érdekes és jó
Úgy tűnhet, hogy egy kicsit (na jó eléggé) elfogult vagyok a Javaval kapcsolatban, de ez csak azért van, mert próbáltam már több nyelvet is, de ez jött be a legjobban, egyszerűsége és nagyszerűsége miatt. De ha már tényleg többen ajánlották (amin nem csodálkozom), akkor hallgass rájuk is, ne csak egy mániákusra
Szóval hajrá
-
Stylie
aktív tag
Szerintem meg igenis lehet kezdőként Java-t tanulni, nagyon jó tanulónyelv, bár igazából a PHP is az, de Java után php-t tanulni egészen könnyű, fordítva viszont ez nem igaz...nem egy php programozót láttam, akik meg akarták tanulni a Java-t és nem igazán sikerült nekik...
Az Angsteres könyv nagyon jó, azt én is csak ajánlani tudom, bár az is igaz, amit mondtál, hogy mivel nem mai, így nincsenek benne a jelenlegi nyelvújdonságok.
A Head First Java is egy nagyon jó könyv, bár engem annyira nem fogott meg, mint mondjuk az Angsteres, de ez már az én saját dolgom
Ha már belerázódott a témába, akkor még a Java útikalauz programozóknak 5.0 is jó olvasmány lehet.
-
törölt tag
Köszönöm szépen!
Mindenképpen JAVA-val szeretnék foglalkozni, majd igyekszem megbirkózni a feladattal.
Lenne még kérdésem. Mi a különbség a JAVA és a JAVAscript között? Van még ezen kívül más "verziója" is a nyelvnek? (vagy hogyan működik ez az egész?)
-
Frigo
őstag
válasz
#36268800 #2017 üzenetére
Lehet kezdőként JAVA-t tanulni csak nem ajánlatos ,legalább is kezdő programozóknak elég nehezen megy a fejébe az objektum orientált programozás.Ha mát a HTML-t ismered akkor jobb választás a PHP-val kezdeni.
De ha mégis java mellett döntesz akkor ajánlom a hivatalos tutorial oldalt : [link]
Magyarul Angster Erzsébet : Objektum Orientált programozás -JAVA 1-2 könyveit ajánlom ,bár ezek már nem egy mai darabok.
Angolul pedig a Head First JAVA-t - ennek a magyar kiadása a közel jövőben várható.Amire szükséged lesz az a JDK illetve egy programozásra alkalmas szövegszerkesztő pl PSPad ,Notepad++
-
törölt tag
Sziasztok!
Áprilisban szeretnék elkezdeni programozni, s ehhez gyűjtenék információkat.
Milyen könyveket ajánlanátok?
Milyen ezzel foglalkozó weboldalakat ismertek? [ezen kívül]
Milyen szoftverekre lesz hozzá szükségem?
Mit gondoltok arról, hogy kezdőként JAVA nyelvet szeretnék tanulni? Érdemes előtte más nyelveket is megnézni, vagy jó ez kezdéshez?Teljesen kezdő vagyok, leszámítva néhány HTML oldalt, semmit nem írtam még.
Azért csak áprilisban, mert most a felsőfokú nyelvvizsgámra koncentrálok teljes mértékben (természetesen angol nyelven).Köszönöm előre is a válaszokat!
-
eziskamu
addikt
válasz
skoda12 #2015 üzenetére
Mondjuk ez is egy munkahely, de végül is nem a programozás miatt tartanak, az csak hub a tortán. Elődöm Accessal poénkodott, lehet nekem is célszerűbb lenne, de szeressük a Javát, meg most van egy komolyabb feladatom is.
Akkor inkább Maven hasraütés szerűen
.
NetBeans-ben már pont az előbb tudtam Hibernate-val az adatbázis egy táblájába sort beszurni.
Van remény, már csak ki kéne találni miket is csináltak a varázslók -
skoda12
aktív tag
válasz
eziskamu #2014 üzenetére
Magyar anyagokat felejtsd el, évekkel le vannak maradva. Rákeresel googleben, hogy java ee 5 tutorial és java ee 6 tutorial. Az oracle honlapját fogja elsőnek kidobni. Ott vannak példakódok meg magyarázat is. Ha ezeket végignézed, akkor már tudsz majd magadtól készíteni egyszerűbb projekteket. Ant vagy maven munkahelyen is lesz, nem árt egyikkel megismerkedni, egyébként is megkönnyítik az ember életét.
-
eziskamu
addikt
válasz
ZeroCool #2012 üzenetére
Igen inkább, és főleg magyar nyelvűre, bár az gondolom csak álom
gygabor88: Most mégy csak bele szeretnék látni (egy két kisebb önálló program), mert vagy csak tulmisztifikálva körbeírják, vagy a mélyébe ugranak az EE témának.
A Hibernate meg fontos lenne olyan szempontból, hogy adatbázisokkal kell néha szórakoznom, bár nincs nagy változatosság szerencsére, úgyhogy SQL utasításokat passzolgattam át, és eddig még jól megvoltam vele
De ha jól sejtem Hibernate-val megírva könnyen át lehetne állítani a programjaimat másik gyártó adatbázisához is. Annak idején mutatták is, de ANT-al még jól megkavarták a dolgot, és sok minden nem "jött át" -
skoda12
aktív tag
válasz
eziskamu #2011 üzenetére
Hibernate honlapján van 2 vagy 3 pdf, azt szedd le és olvasd át.
EE-n belül mit szeretnél tanulni? Viszonylag gyorsan fel lehet szedni annyi tudást, hogy bármelyik részéhez hozzá tudj nyúlni, de érdemes specializálódni, pl Webservices + XML APIs vagy EJB, stb. JSF-be már ne ölj sok energiát, vannak jobb alternativák. JPA mindenképp kelleni fog, mondjuk Hibernate a legelterjedtebb, de Eclipselinkkel is használhatod. -
ZeroCool
csendes tag
válasz
eziskamu #2009 üzenetére
Szia,
Arra gondoltam, hogy ha manapság szeretne elhelyezkedni mint fejlesztő, akkor nagyon kicsi annak az esélye, hogy valahol vastag klienst kell majd fejlesztenie, és pont swing-el. Mostanság vékony klienseket fejlesztenek a nagyvállalatoknál szerintem. (Ezért nem is említettem az SWT-t)
Üdv,
Dani -
eziskamu
addikt
válasz
ZeroCool #2006 üzenetére
Na igen, a webes technikáknak és az EE-nek áll a világ, főleg Java fronton ahogy nézem. Az ÁNYK-n kívűl más tisztán JAVA-s asztali alkalmazást nem is láttam mostanában (kivéve amit én dobtam össze
)
Azért hogy semmire ne lenne jó a Swing, hát picit erős. Ahogy írtam marhára nem használom ki a "képességeit", de azért könnyebb asztali progikhoz még jó, az persze más kérdés, hogy komoly fejlesztőknél már nem játszik. Az SWT-t amúgy miért nem említetted, mert az se webes UI keretrendszer?
-
eziskamu
addikt
Na nézegettem, ha csak simán frémeket hozok létre sima java projectben, akkor nem kell neki a SAF, éljen a lustaság, maradok a netbabnál
-
eziskamu
addikt
Eclipse-hez milyen ingyenes (Swing-hez való) GUI buildert ajánlanátok? Olyan kellene mint a Jigglo vagy mint a NetBeans GUI buildere.
Most végül is mi lesz a NetBeans GUI builderével, hogy az általa használt Swing Application Framework kikerül a 7-es JDK-ból? Van valami BSAF ami tudná helyettesíteni állítólag, de indításnál mindig hibát dob, igaz utánna indul vele is a projektem.
Amúgy mire jó végül is a SAF? Azt értem, hogy nem egyenlő a Swing-gel, de igazából sose mélyedtem bele, csak "feldobáltam" az alkatrészeket. Ha valami meg hosszan beakasztotta a GUI-t, szálba raktam és onnan meg invokeLater-eltem.
-
ZeroCool
csendes tag
Szia,
Szerintem kezdj el nézelődni java-s eszközök irányába. pl. Maven, Spring, Hibernate
Nem árt ha Java EE-ben is jártas vagy valamennyire.
Swing kuka. Semmire nem jó. Valamilyen más UI framework-ot lenne jó megismerned. Pl. Adobe Flex, Vaadin, Ext Js..... Sok van belőle.
Szerintem még az a fontos, hogy ne csak elméleti tudásod legyen, hanem találj ki valami kis egyszerű projekteket magadnak, és azokat próbáld megvalósítani.
Ha érdekelnek még dolgok, akkor írj nyugodtan akár pm-et is. Szívesen segítek ha tudok.Üdv,
Dani -
VIC20
őstag
Ja, bocs, az javascript. Meg is tudom nézni.
Egy <applet>-es, jar-os sor van csak, az a titkosítást műveli. Letöltöttem, van benne 4 db .class, meg 2 db .dll, mind crypto nevűek.
A weblap viszont elég sok mindent csinál ezen kívül. Na most, ha AJAX-ban van megoldva, akkor is kellene találnom valamit, vagy az teljesen rejtett?
-
Gyuri16
senior tag
-
VIC20
őstag
Sziasztok!
Elnézést a gagyi kérdésért: még nem programoztam Javában (de most lehet, hogy muszáj lesz).
Azt szeretném kérdezni, hogy egy böngészőben futó java-alkalmazásnak (nem java-script) bele lehet-e nézni a forráskódjába (esetleg vissza lehet-e fejteni) vagy sem.
Köszi előre is!
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Thermalrigt 750W Gold PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0 Tápegység
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest