Új hozzászólás Aktív témák

  • C4mp3r

    addikt

    válasz Ragnar95 #61421 üzenetére

    nem azt mondtam, hogy igy lehet nyelvet tanulni, hanem hogy akkor is interakcioban vagy a nyelvvel ha csak a telodat hasznalod, tudatalatt fontos, hogy ott van. nyilvan neked nem szamit annyira, de a legtobb embernek nem rendelkezik kemeny 7.5-os ielts-el, es rajuk gondoltam. szerintem meg ugy nem lehet nyelvet tanulni, hogy napi 1 vagy 2 orat raszanok, na most angolozok es utan puff, visszaterek a magyarhoz es holnap is 1-2 orat folytatom. sajnos az applied linguistics nem igazan az en asztalom, de nekem ez a velemenyem.

    nord_: Az, hogy az ember idegen nyelvet beszél, nem jelenti azt, hogy minden helyen azt kell használni. Különösen nincs sok értelme a néhány panellel dolgozó mobiltelefonok, navigációk esetén.

    lehet igazad van, nekem ez fontos, valoszinuleg mar csak megszokas miatt, illetve tartom az elozo velemenyem

    Igen, olyan ódivatú hülyeség, mint a "nyelvében él a nemzet". De ugye ez utóbbit nem fórumos arcok írták, így nyugodtan lesöpörhető érvként ne is foglalkozzunk vele.

    engem rohadtul nem erdekel ez a nemzet, ilyen szempontbol csatlakozom Ragnar95-hoz, en sem tervezek itt vergodni a megelhetesert, ezert is helyezek ilyen nagy hangsulyt a nyelvre, most kezdtem el a spanyolt. Illetve, ha esetleg gyereket vallalok, mindent el fogok kovetni, hogy a gyerek anyanyelve mar az angol legyen es a magyart max L2-ben tanulja meg, hogy ne erje olyan hatrany, mint pl. engem aki magyar anyanyelvu.

    Hm, a magyar szinkron minősége szó szerint messze földön híres volt.

    lehet, hogy volt valamikor, mostanra lecsuszott es rendkivul szinvonaltalan, tele felreforditasokkal. errol egyebkent nagyon sokat lehetne vitazni, a szinkronok szereperol es hatasarol az egyes filmek eseteben. de hagy' hozzak egy peldat: the adventures of ford fairlane, egyszeru b kategorias film, de itthon nagy fero volt a hapsi szinkronhangja es kultusz film valt belole. koze nem volt a szinkronnak az eredetihez, de egyszeruen fero stilusa es szovege miatt rendkivul sikeres lett. ez a 90-es evek, ma mar nincsenek ilyenek es rendre elkurjak a szinkronokat, mert leszarjak, mert nincs igeny, ami nem is lenne baj, csak pl siofokon nem adnak feliratos filmeket igy varhatok esetenkent fel evet, mire meg tudok nezni egy filmet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák