Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz Noxy #304466 üzenetére

    Németországban 2 év a kötelező jótállás, de az AC+ nem csak jótállást, hanem készülékbiztosítást is tartalmaz olyan véletlen káresetre, amit a jótállás amúgy nem fed.
    Az "okosban" ill. azt jelenti, hogy külföldön kell megkötnöd (vagy online), és nem fogadnak el magyar bankkártyát a fizetéshez, ezért kell legyen külföldi bankkártyád. Ha ilyen van, te is meg tudod kötni, akár utólag is a Németországban vásárolt dolgokhoz. Tökmindegy, hogy hol vásároltad, mert nem kell hozzá vásárlási bizonylat, ha benne van a rendszerükben az első aktiválás dátuma (az online kötött AC+-hoz tudomásom szerint soha nem kellett vásárlási bizonylat, de legalábbis régóta nem kell). Márpedig az benne lesz, ha hivatalos forrásból vetted, akár Magyarországon is. Ergo: az AC+-t mint terméket nem forgalmazzák Magyarországon, ezort nem a vásárlás helyéhez köztött az AC+, hanem az AC+-t megvásárló személy pénzügyi illetékességéhez. Egy Németországban élő személy is vásárolhat Magyarországon iPhone-t, amihez utólag otthon köthet AC+-t, és ebben már nincs kiskapu. Az online forgalmazásnak viszont nehéz a "helyét" definiálni egy olyan termékre, amit nem küldenek konkrét szállítási címre, csak egy befizetésnek kell teljesülnie... ezért itt azt a megszorítást alkalmazzák, hogy a fizetőeszközöd legyen olyan országbeli, amelyben forgalmazzák. Ebben a logikában az online AC+ vásálás "helye" megegyezik a fizetőeszköz illetékességi helyével. A magyar "kiskapu" az, hogy mondjuk német illetékeségűnek adod ki magad...
    A "még elnézi" is csúsztatás, a valóság inkább az, hogy "már a magyar szervizek is elfogadják". Különben itthon is kitörölhetnéd a fenekedet a németországban boltban vásárolt AC+-szal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák