Új hozzászólás Aktív témák

  • M1995

    aktív tag

    válasz Zsolt,72 #293068 üzenetére

    "vélhetően ez utóbbi csak egy alkalomra vonatkozik, ami szerintem egy hasznos opció"

    Így van. Én is úgy használom alvás mód féle ütemezett ébresztés és amikor nem kell egy nap, akkor skip.

    #293072
    Nem világos most csak panaszkodni akarsz?
    Tudnivalók az iPhone Optimalizált akkutöltés funkciójáról
    Mivel nem ült egész éjjel nálad se 100%-on, így a funkció teljesítette a kívánt hatást nálad is, rendesen működik.
    Ha az automatikán kívül te szeretnél még manuális időzítést is, akkor itt írd meg a cégnek: Product Feedback
    (Bár talán lehet venni smart plugot és shortcuts parancsot írni annak a kikapcsolására és akkor áram nélkül marad, én biztos nem vesződnék ilyennel.)

    Mellesleg nálam egy idő után megtanulta a ritmust és kicsit közelebb hozta a befejezést a felkeléshez, pl. 7-kor ébresztés, akkor csak 5:30 körül fejezte be, nem már 3-4 órára.
    Amit még észrevettem, hogy pl. most nyaralás máshol vagy huzamosabb ideig, akkor borul az algoritmus és később újra kell tanulni a hétköznapi módszert, de ezt írják is azt hiszem a honlapon. Gondolom az is számít múltkor vihar felébresztett az éjszaka közepén és megnéztem hány óra, akkor már azt hiszi legközelebb készen kell lenni akkorra.
    Nyilván úgy a legkiszámíthatóbb, ha rendszeresen ugyanott pl. 23-kor ráteszem és 7-kor le és közben nem nyomogatom. Amúgy amikor kétlaki vagyok, akkor is idővel megtanulta és itt is, ott is működik a funkció.
    Azt továbbra is tanácsolom, hogy teljesen felesleges stresszelni az akku miatt, éveken át napi szinten babusgatod hogy nyerjél 2-3 plusz hónapot? Csináld úgy, valahányszor előjön a töltés téma, dobj egy százast egy perselybe, amire tényleg elhasználódik már összegyűlik a csere ára. Részemről csak egy dologra figyelek: 20% alá ne merüljön, ha nem muszáj.

    Összehasonlításoknál kevés adat egyik user leírja mikor iPhone és hány % battery health és a másik is aztán az nem derül ki egyik csak mobilnet és napon autóban wireless töltés játékokkal 8 órát nyomkodva max. fényerőn, másik user csak wifi beltéren pár óra böngészés éjjel vezetékes töltés, akkor nyilván első user készülékének akkuja fog hamarabb degradálódni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák