-
IT café
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Sza_Sa #293499 üzenetére
Az Apple Health engedélyezésének lépései az OMRON connect US/CAN/EMEA alkalmazásban:
1. Az alkalmazásban lépjen a "Profil"-ba
2. Érintse meg az "Alkalmazásbeállítások" elemet
3. Az "Adatok megosztása más alkalmazásokkal" részben koppintson az "Apple Health"
elemre
4. Érintse meg a "Link" elemet
5 Engedélyezze a megosztani kívánt kategóriákat, és érintse meg az "Engedélyezés" gombotAz OMRON VIVA okos testösszetétel-elemző mérőkészülék adatait is itt lehet megosztani.
OMRON Connect on the App Store[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
nagyúr
válasz Scrake^;DD #293500 üzenetére
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Topikgazda
válasz Scrake^;DD #293500 üzenetére
Igen, de ehhez szükséges egy kis Windows program segítsége. A 3uTools meg tudja mutatni a kapacitást, akku gyártási dátumot, akku gyártóját és az eltelt ciklusok számát.
-
gyapo11
őstag
válasz bostone #293492 üzenetére
Az akkumulátor egy viszonylag egyszerű alkatrész, könnyen mérhető, tudjuk a gyári kapacitását. Az Apple tudja, hogy hány töltési ciklus van benne (ezt mi is tudjuk), mennyit fogyaszt a telefon, azon a terhelésen mennyi töltést tárol az akku, és ezekből megállapítható, hogy hibás-e vagy sem. A kérdés az, hogy befekteti-e a munkát a tesztelésbe, és ha hibát talál cseréli-e saját költségen. Bárki tudná tesztelni ha kivehető lenne az akku, de ugye nem az.
Szerintem az lenne a jó hozzáállás, hogy megnézik, és ha szerintük jó, akkor egy leírják hogy pl. 350 ciklus és 85 %-os, ha 500 fölött van a ciklus akkor sajnáljuk, ha 80 % alatt van 500-nál kevesebb ciklussal akkor meg csere.
Még az is lehet, hogy az akku merülése nem ok hanem következmény, mert valami program beragadt és eszi az akkut.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Garada
őstag
Nemrég beruháztam két airtagre és szembesültem azzal a problémával, hogy az egyik tárgy amire felkerült egy közösen használt dolog párommal viszont IOS 16 alatt még nincs lehetőség arra, hogy megosztásra kerüljön egy másik apple fiókkal. Nos ez szerencsére változni fog ahogy utána olvastam és IOS 17-be be fog kerülni ez a funkció. Gondoltam megosztom, hátha másnak is okozott már fejfájást ez a jelenség, hamarosan ez is elérhető lesz.
-
kchris78
veterán
válasz gyapo11 #293505 üzenetére
A baj az hogy van ilyen hozzáállás de ha jól tudom az egy évre vonatkozik, 1 éven belül meg 80% alá tolni úgy hogy nincs 500 ciklus az elég nagy mutatvány, mivel 1 év alatt nehéz összehozni ilyen mértékű degradációt.. 2-2.5 év alatt más esélyesebb. Szóval ez a gari elv _tényleg_ csak akkor működik ha gyári hibás az aksi.
Ha jól emlékszem van a Premium Care amire anno előfizettem az tartalmazta akkor azt hogy ha 3 éven belül letolom 80% alá akkor egyszer cserélik ingyen az aksit. De ez notebookhoz volt.. 2 év fölött 90% fölött ez is nehéz volt . Aztán nem sokkal később fel is fújódott a melengetéstől. -
kid46
tag
Sziasztok. Mennyire merjem fel rakni az ios 17 publikus beta 2 elsodleges telefonra? Tapasztalat , velemenyt kerhetek ? Koszonom
-
bostone
addikt
válasz gyapo11 #293505 üzenetére
Én lennék a legboldogabb, ha tényleg csak egy alkalmazás ragadt volna be.
Fáj egy picit a dolog, mert hosszútávú terveim voltak az eszközzel és általában nincs semmi nálam extrém igénybevételnek kitéve, ezért feltételezem, hogy az alkatrész hibás, tehát az akku.
Felvettem a kapcsolatot a céggel, de a kérdésemre nem tudtak azonnali választ adni, viszont elindult az ügyem valamely irányba. -
merqree
őstag
válasz Salamander #293511 üzenetére
Nekem 17 dev béta 5 van, eddig egyedül a Synology DS AUDIO az, ami nem működik.
-
HUTCHDB
nagyúr
OFF, de nem találtam másik, élő topikot:
Nem tud valaki olyan helyet Budapesten, ahol ki lehetne próbálni az Airpods Max-ot?
Voltam az iCentre-ben, az iStyle-ban, de sehol nincs kiállítva.
Vagy esetlen van itt olyan fórumtárs, akinek van ilyen fejhallgatója és Budapesten, vagy környékén 2 perc erejéig meg tudnám hallgatni?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
bbendre
őstag
válasz Scrake^;DD #293514 üzenetére
Az durva lenne. Ha berakja a fülébe a Maxot lehet hagyom is elfutni .
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
7Heads Drago
veterán
válasz markknight #293298 üzenetére
Miért kellene sim-re másolni a kontakt listát? Én az iPhonen Google felhőt használom gond nélkül.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
7Heads Drago
veterán
Az iPhonenak nincs zsebmódja?
Droidos vonalon van olyan opció, hogy a fényérzékelő sötétet érzékel akkor egyből kikapcsolja a kijelzőt.
Én sajnos megszokásból zsebre vágom a telot, az meg random hívásokat indít nekem mivel nincs lezárva. A 30 mp-es záridőt se lehet lentebb venni....Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
consono
nagyúr
válasz 7Heads Drago #293519 üzenetére
Nálam csak a CarPlay hívja fel random az asszonyt, a telefon maga nem. Mondjuk én mielőtt zsebre vágom kényszeresen nyomok egy kikapcsoltam, ezt szoktam meg. Az meg ugye zárol.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
sgeza
veterán
válasz szabonagyur #293495 üzenetére
Mint írtam, 2 éves kora előtt néhány nappal szó nélkül garanciában cserélték az akksim Samsung S21-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz 7Heads Drago #293516 üzenetére
Azért javasolta, mert a beszélgetési szál előzményeiben ez is olvasható:
Céges telefonról költözök, ezért csak a kontaktok és az sms-ek kellenének, de hiába volt beállítva a kontaktok szinkronizációja a gmail fiókommal, mégsem tölt be mindent (kizárólag régebbi, a privát telefonomon elmentett kontaktokat dob fel) az Iphone-on
Forrás: [link] -
Topikgazda
Nincs.
Célszerű zsebre rakás előtt zárolni a megjelenítőt. -
félisten
-
Topikgazda
válasz 7Heads Drago #293525 üzenetére
Igazad van, én sem vagyok mai csirke , talán pont a mobiltelefonok világa az egyik része az életemnek, ahol nagyon könnyen szokom meg a változásokat, a különféle rendszerek eltérő működését. Ebben roppant nyitott és rugalmas vagyok. Másban kevésbé… a konkrét helyzet kezelésében például semmit sem kellett megszoknom, mert 1998 (Nokia 5110) óta úgy rögzült bennem, hogy hívás/használat után zárolás, majd elrakás. Legyen az Symbian, Windows Phone, Android vagy iOS.
Persze, érthető, ha te ezt a zseb-módot megszoktad, akkor nehéz igazodni az iPhone-hoz. -
7Heads Drago
veterán
válasz Zsolt,72 #293527 üzenetére
Pici kis nuanszok ezek, de ha nagy telefonszámlát csinál valaki ez miatt, akkor könnyen lehet tőle az ember ideges és gyorsan megválik az ember az adott telotól. Tartok tőle ez ugyanígy megvan a másik oldalon is.
A feleségemek volt egy por és vízálló butafonja.... Samsung. Egyszer csak meghülyült és 1800 db üres sms-et küldött el 1,5 hónap alatt. Mire jött a számla. És ki kellett fizetni. Szó szerint üres volt az sms. Akinek küldte meg se kapta. Sajnos flottában volt és ők ragaszkodtak a fizetéshez. A szolgáltató pedig azt mondta hogy ők nem kérik, de mi nem vagyunk jogosultak eljárni az ügyben. Róka fogta csuka esete volt.
[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
SE2 mostanában elkezdte hogy 50% töltöttség alatt nem érzékel a kijelző jobb széle. Kb 3-4mm totál megvakul. Újraindítás, semmi nem segít. Ahogy feltölt 50% fölé, ez teljesen megszűnik és a lehelletnyi érintésre is reagál. Találkozott már valaki ilyesmivel?Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
krizoli
tag
válasz Fritz Teufel #293486 üzenetére
Köszönöm szépen, úgy néz ki akkor ez lesz a nyerő.
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Létrehoztam egy icloud email címet a leírtak alapján.
Csak az email címet hozta létre ami azonnal megjelent a gyári mail alkalmazáson minden apple eszközömön ,bent vagyok a fiókban és fogadok - küldök vele bármit.A bibi ,hogy létrehozásnál csak egy szabad icloud email címet kreáltam és nem kért tőlem hozzátartozó jelszót ,így nem tudom a postafiók jelszavát ha bármilyen külső eszközről jelentkeznék be vele.
Próbáltam az apple id jelszavát ,hátha automatikusan az lett és azért nem kért tőlem jelszó létrehozást ,de nem az….
Viszont ahogy létrehoztam az új icloud email t ,azonnal módosította az új icloud email címre a facetime / imessage szolgáltatást (le cserélte az eredeti apple id email címem).Nem tudjátok ,hogy miért nem kellett létrehoznom az új icloud email címhez jelszót ,így jelszó nélkül hogyan tudom más eszközön használni?
Tervem a későbbiekben majd az lenne ,hogy az eredeti apple id email címet (ami fránya freemail) ,lecseréljem majd erre az új icloud email re.Köszönöm előre is ,
-
Bocsi
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
CharlieDrop
veterán
Van. A zsebhívás elkerüléséhez kapcsold ki az emelés az ébresztéshez-t
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
emeron
tag
válasz TechN7ne #293531 üzenetére
Alkalmazás specifikus jelszót kell generálnod az Apple ID oldalán.
-
Topikgazda
válasz CharlieDrop #293533 üzenetére
Ez nem megoldás a topiktárs helyzetére, ő ugyanis aktív kijelzővel teszi zsebre a telefont. Az “Emelés ébresztéshez” kikapcsolása valóban megelőzi a kéretlen aktivitást (kedvelem is, mert eleve koppintással ébresztem az iPhone-t), de csak zárolt kijelző esetén…
-
-Skylake-
addikt
nemtudom milyen iphoneod van (marmint melyik verzio) , de asszem talan az iphone 2g-tol kezdodoen van ezekre dedikalt megoldas (nekem i12 van ,azon legalabbis van):
ha megfogod a telefont siman ahogy amugy szoktad es a huvelykujjad kinyujtod felfele (ha jobb kezes vagy) akkor ahogy az ujjad huzod "felfele" ( egy balrol jobbra tarto korivu palyan fog az ujjad mozogni ha jol csinalod) akkor egy ponton az ujjad elhagyja a kijelzo sikjat es a telefon jobb oldali hosszanti elehez erkezik. na itt, ha ennek a mozdulatsornak a vegen egy kicsit "megtolod" felfele a huvelykujjad akkor ezen az elen mozogva egy ponton ellenallsba fogaz utkozni. na, ott majd talalsz egy DEDIKALT kepernyo lezaro gombot.
kis gyakorlassal es kitartassal mar vakon meg fogod talalni, nekem 5-6 eve van fixen iphoneom es mar tudom jobb kezzel, bal kezzel, mutato ujjal, vilagosban/sotetben, bebaszva, es bar meg nem probaltam, de szerintem fejenallva is megy mar. nem hiaba mondjak, gyakorlat teszi a mestert. hat gyakorolj.A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
WiFi jelszó megosztása két (nem azonos fiókkal rendelkező) iPhone között?
Van erre valami Apple-ös megoldás?
-
mályva
aktív tag
Sziasztok
milyen zene letöltő alkalmazások vannak iPhone ra, amirol ingyen letudok zenét szedni és nem számít fel díjat? Szóval offline
most ingyen kaptam 6 honapot Apple musichoz. Ez jó választás lenne?Megbízhatóságom: 220 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
Arellig
tag
Sziasztok,
felajanlotta a telefon a szoftverfeissitest 16.6-ra.
kerdesem kinek mi a tapasztalata? Mehet a frissites? Nincsenek benne nag bugok akksi merulesek?koszonom,
-
-
-
vargalex
félisten
válasz -Skylake- #293536 üzenetére
Ez a jó ebben a topicban. Ha valaki felvet egy problémát (vagy inkább funkció hiányt, amihez android vonalon hozzászokott), akkor itt a többség "lehurrogja", hogy tök felesleges ezt automatizálni (ami lehetséges lenne, mivel minden szenzor adott), hiszen van rá workaround.
Ilyen alapon mondhatnánk, hogy minek egy motorra (vagy autóba) indítómotor, hiszen régen is megoldották berúgókarral (vagy autó esetén kurblival).[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest