Új hozzászólás Aktív témák

  • InvitelGuide

    csendes tag

    válasz Intruder2k5 #6250 üzenetére

    Kedves Fórumozók!

    Az internetes csomagjaink árával és a szolgáltatás minőségével kapcsolatos bejegyzéseitekre szeretnénk álláspontunkat röviden kifejteni nektek.

    Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy észrevételeiteket nyilvánosságra hoztátok, ezzel is segítve munkánk azon részét, melyet a jövőbeni csomagjaink, termékeink és akcióink kialakítására fordítunk. Fontos számunkra, hogy első kézből kapjunk információt felhasználóinktól cégünk szolgáltatásaival kapcsolatban, ezért szeretnénk mindenkit biztatni, hogy a továbbiakban is ossza meg a közösséggel véleményét és tapasztalatait az Invitelről.

    Honlapunkon minden termékünk oldalán megtalálható a névleges és garantált sebesség is a „tájékoztatás a sávszélességekről” fülön. (Pl. a 10M csomag esetén itt olvashatjátok ezeket az információkat: http://www.invitel.hu/otthonra/ADSL10M ) Kötelezettségeinknek megfelelően minden ügyfél által aláírt szerződésben is szerepelnek ezek az értékek.

    A csomaghoz tartozó névleges adatátviteli sebességet az ADSL rendszerekben állítjuk be minden Előfizetőnk részére, amit a központ és a ADSL modem a kapcsolat felépítésekor megpróbál elérni. A kapcsolat végül az "elektromos távolságtól" - a rézhálózat frekvencia-átvitelétől, zavaroktól, csillapítástól, egyidejűleg működő szolgáltatásoktól - függő sebességen, a "tényleges" adatátviteli sebességen jön létre.

    A tényleges sebesség azonos vagy kisebb mint a névleges sebesség, és az esetek 80%-ban magasabbnak kell lennie, mint a minőségi célértékként vállalt garantált sebesség (229/2008 Kormányrendelet szerint.)

    Az Előfizető által is mérhető "hasznos sávszélesség" az internetezés során a tényleges sebesség kb. 85%-a, a "veszteséget" az internet alapját képező TCP/IP protokol okozza, amely ilyen értelemben nem kerülhető ki.

    A internet elérési szolgáltatásainknál minden esetben a "bruttó" adatátviteli sebességet adjuk meg, így pl. az ADSL 10M csomagban az elérhető legmagasabb hasznos sávszélesség 8 500 bit/s, "számítástechnikai" átszámítással /1024 = 8,3 Mibit/s). Az ADSL szolgáltatás tényleges sebessége a kapcsolódást követően nem változik lényegesen, azt leginkább az egy kábelben egymás mellett üzemelő szolgáltatások befolyásolják, vagy olyan hálózati szakaszok, amelyek az időjárásnak jobban kitettek (légkábel).

    Mindezek mellett az Invitel belső adatátviteli hálózatát, internet kapcsolatait úgy alakítja ki és menedzseli, hogy az még csúcsidőben is elbírja az össz-terhelést mind belföldi, mind pedig nemzetközi irányokba is, viszont a kapcsolódó hálózatokra, a letölteni kívánt tartalmak elérhetőségére nincs befolyása.

    Üdvözlettel, InvitelGuide www.facebook.com/Invitel

Új hozzászólás Aktív témák