-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz soldi3r #50899 üzenetére
Ha te szívesen hagysz bent port a lamellákon, csak hagyd bent nyugodtan. Nem akkora nyűg a ki- és visszaszerelés, hogy nem érné meg az a + 3 perc, amennyivel több időt jelent... Mellesleg akkor legalább tutira nem bizergálod sűrített levegővel az alaplapot, ami azért bónusz.
Autóm meg nincs, nem valószínű, hogy lesz, nem is érdekelnek, szóval fogalmam sincs az olajcseréről, de valahogy nem tűnik egy kategóriának egy motor kiemelése egy noti hűtő kivételével, már csak a ráfordított idő- és energia tekintetében sem.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Gondwana #50902 üzenetére
Jogos, ugyanez régebbi X-ekre is igaz (X60/61, X41t biztosan). Én meg főleg T-ben, Z-ben gondolkodtam.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
HÁZIGAZDA
a főnix, alias t400s újra szárnyal westlake kollégának köszönhetően. respekt!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Integra
titán
miért kapcsol ki skype-nál a kamerám fél-egy perc után???
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Francia91
veterán
Holnap érkezik a WWAN modemem a T500-hoz...
Hogy érdemes telepíteni?- Először beszerelem, aztán driver
- Először driver, azután beszerelemMit érdemes még tudni a használatához? Milyen program tudja használni a GPS funkciót, egyáltalán valaki innen a fórumról használja-e a GPS funkciót:
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz buvartacsko #50908 üzenetére
Próbáltam érthetően fogalmazni.....
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
buvartacsko
addikt
-
Francia91
veterán
válasz buvartacsko #50910 üzenetére
Van olyan hardver, aminek először a driver kell, azután maga az eszköz, mert fordítva nem működik. Ilyen pl az USB-s DVB-T tunerem is. Itt meg sokaknak volt gondja a WWAN beüzemelésével, és párszor megfordult olyan megoldás, hogy először a driver, azután a modem, ezek után pedig gond nélkül ment.
Persze, tudom hogy az eszköz, azután driver sorrend lenne a logikus, csak ez nem mindig válik be, a Windows még mindig nem kiforrott annyira...
Majdnem minden nap/minden második nap telepítek számítógépet/notebook-ot, így drivertelepítésből is kijut rendesen[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz Francia91 #50911 üzenetére
Akkor mondom a tutit. Pár hónapja X200-ból átraktam egy T500ba a WWAN-t, ameddig nem látta a Windows az eszközt addig nem hagyta telepíteni a drivert se. Tapasztalatból beszélek.
Elsőnek legyen ott az eszközkezelőben az ismeretlen hardver, aztán engedd rá a system updatet és ennyi az egész. Nem nagy valami.
[ Szerkesztve ]
-
-
Vegha
senior tag
HELP!
Már sokadjára sikerült a T61-emhez nem jó zsanérokat szereznem (a legutóbbi élmény itt olvasható).
14.1" Wide-ról van szó. Amit legutóbb vásároltam az végre már annyira jó lett, hogy fizikailag beépíthettem a gépbe (a korábbi példányok valószínűleg a nem wide-os 14"-oshoz valók voltak). Cserébe néhány hét alatt ez is pontosan ugyanannyira lötyögött, mint az előtte éveken át használt (gyári?) zsanér. A fent linkelt hozzászólásban már megénekeltem egyszer, hogy nem a HMM-ben pontosan szereplő zsanérokra sikerült szert tennem, hanem azokkal teljesen megegyezőkre. Ugyanakkor a jelenség kiábrándító: ezzel a 42W2452 42W2674 zsanérokkal ugyanott vagyok, ahol a part szakad, ellenben a hivatalos (gyártó által javasoltak) igen nehézkesen beszerezhetők. Ráadásul kettő féle is van belőlük, két beszállítót takarhat (42W2451/42W2673 Kato/Reel), de innentől kezdve totál homályban vagyok már, hogy melyiket érdemes választani, egyáltalán kutatni utána.
Ha valakinek van konkrétan T61 14.1"W zsanércserével tapasztalata kérem írjátok meg!
köszi -
Gondwana
addikt
Te biztos vagy abban, hogy a kilazulás forgástengelye megegyezik a zsanér forgástengelyével? Mert nekem az a gyanúm, hogy nem. Múlt héten járt nálam egy T400-as, annak is lötyögött a kijelzője (nem ennyit), de teljesen olyan benyomásom volt, hogy nem az a tengely körül, ami körül fordul, amikor csukom, vagy nyitom, hanem mintha két forgáspont lett volna (és nekem ezen a videón is ilyen a benyomásom - ettől függetlenül szétszedve pontosan kitapintható lenne, hogy hol is lötyög, és akkor lehet, hogy kiderülne, hogy nincs igazam, de...)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Vegha
senior tag
válasz Gondwana #50915 üzenetére
Nem teljesen értelek. Hol kéne lennie annak a másik forgáspontnak szerinted ? A zsínérok beépítési pontjától számítva, a kijelző vonalán felfelé indulva pár mm-cm ? Magyarul arra gondolsz, hogy esetleg a zsanérok nincsenek kellően meghúzva a vázban ? Lehetséges.... De ettől még akkoris kérdés marad számomra, hogy az első napokban miért tartott olyan fixen, hogy semmi problémám nem volt vele. Aztán hamar kilötyögősödött. Érdekes módon viszont egy "potnál" tovább már nem lazul jobban. És ez a pont kb. _pont_ ott van, ahol a korábbi zsanér is : (
-
buvartacsko
addikt
válasz metal01 #50917 üzenetére
Én anno azt úgy csináltam, hogy kicserélettem, majd desktop gépnek használtam már kb csak a T61-et, ha vinni kellett akkor az X41-et kaptam fel. Tovább is bírta aksiról, kompaktabb is volt. Aztán eladtam nem lötyögő zsanérral így a T61et.
Ki lehet kerülni a lötyögést, ha nem csukjátok meg nyitjátok folyton a gépet. Az is segít ha este lefekvéskor nem csukjátok le, hagyjátok nyugodtan úgy..
-
metal01
őstag
válasz buvartacsko #50918 üzenetére
Hát igen. De ugye egy notebook arra való, hogy hordozza az ember. De lehet hogy kinyitva fogom hordozni, az is egy megoldás
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz buvartacsko #50918 üzenetére
Azért egy drága üzleti szériás gépnél ez gáz, de már sok mindent megszoktunk Lenovoéktól, ez van...
-
Vegha
senior tag
Korábbi munkahelyemen láttam ennél sokkal, de sokkal gyalázatosabb állapotban lévő (Toshiba) zsanérokat. A kollégák hibáiból tanulva: 1 nem Toshiba gépet vettem. 2: nálam jobban senki sem figyel oda, a kíméletes nyitásra-zárásra. Valószínűleg ezért is dühít a jelenség nagyon : (
-
chab7
addikt
Én is kb ezt a lötyögést tapasztalom az "új" t500-amnál. Ez már feltűnt mikor megvettem, de gondoltam ez ilyen konstrukció mert maga a zsanér erősen tart, csak van ez a kis kottyanás/lötyögés. Remélem ez nem fog növekedni, mert ez a kb egy centi (a kijelző tetején mérve) bemozgás még elviselhető.
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
válasz soldi3r #50923 üzenetére
Szerintem meg ekkkor nem csak fel/le irányuló (tengelyre merőleges) erő hat rá, hamem jobbra/balra irányuló "feszító" is. Nekem bevált. Már az 5. laptopomat koptatom, de egyikkel sem volt zsanér problémám.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
félisten
TP, nehogy ne birja mar.
Consumer vackoknal megertem, ha a szelenel emelgeti az ember, elobb-utobb szethasad az egesz, alaplapostol-zsanerostol..
T40-em olyanokat kapott regen..es szinte csak a sarkanal emelgettem(pcmcia-nal), valamint le volt csukva minden fel orara, amikor ott hagytam..maig csaladban van, feszes zsanerokkal..sosem volt benne cserelve semmi, csak egy vinyo, ami nem elte tul a par meteres repulest
Nevetseges ez a zsaner-mizeria az ujabb TP-k eseteben..majd ovjuk lassan a szeltol is oket, pedig epp az lenne a lenyeg, hogy ne.. -
brekiisti
tag
válasz buvartacsko #50928 üzenetére
@ buvartacsko-nál a pont
A T61/T400 amilyen jó gép olyan szar a zsanérja és magyarázhat bár ki bármit és cserélheti 3 hónap max és megint kezd kotyogni.
-
-
YumeD
tag
Nekem a T61nek volt 2-3centis holtjátéka, t42nél nem volt semmi ilyen probléma. A kb. másfél évesen vásárolt w510 viszont olyan betonkemény volt a (nálam levő) első fél évében hogy "szakaszosan" nyílt ki... mostanában állt be kb szabvány körülire, 3 éves korára
-
válasz buvartacsko #50931 üzenetére
Igen, ennél nagyobb terhelésnek nincs kitéve. Ráadásul úgy, hogy már használtan vettem. Meg lehet nézni vhol a gyártás évét. Most "szervízben" van alfa-nál egy furi LCD hibával), de látszik rajta, hogy már lehúzott pár munkás évet.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
chab7
addikt
A 2005-ös gyártású R52-m (amit most a nyáron cseréltem T500-ra) zsanérja sem lötyögött - az cserébe kb 1-2 éve fogta magát és elpattant egy felnyitásnál a jobb oldalon. A bal zsanér az még tart annyit hogy felnyitva stabil a kijelző, de félig lecsukva már lehúzza a súlya, és túlságosan kinyitva is lebillen fekvőbe. (Még jó hogy pont a normál használati nyitás tartományában stabilan tartja).
Viszont tény, hogy amit én használtam azt a gépet, nem csoda, hogy ennyi év alatt már kezd kiöregedni. Most nyugdíjas anyukám megörökölte. Nála asztalra fixre letéve még fogja bírni sokáig.
Viszont kíváncsi leszek a T500 mennyit bír. (Igaz, hogy használtan vettem, majd 5 éves ez is, de látszólag nem nagyon volt ez használva, csak kb minden ünnepnapon nálam viszont már kezdi megszokni a kemény használatot. (Ez nem azt jelenti, hogy hóban,fagyban,sárban - hanem hogy sokat dolgozok rajta, szinte mindig megy, és a melóba is cipelem magammal).
Kicsit eleinte aggasztott, hogy ilyen lötyögős a zsanér, de ha ez nem egyedi eset hanem "ez ilyen" akkor nincs mit tenni, csak remélem nem fog ettől jobban "belibegni".Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
-
-
abacsx
tag
x230 ugyancsak... a jobb oldali zsanérom elkezdett lötyögni, de a rögzítésnél. mintha nem tartaná a csavar. meg lehet-e húzni ezt itthoni módszerrel, vagy vigyem szervízbe? a bánatom az, hogy mindennap használom.
do not underestimate the power of the dark side
-
Sir Pocok
őstag
Lenne egy kérdésem.
T61-em van. Azt vettem mostanában észre, hogy a processzorhasználat nem megy 50% fölé hiába nyitok meg akár hány alkalmazást. A w7-em is érezhetően lelassult. Szerintetek bekavarhat valamelyik thinkpad-os szoftver pl. a power management?
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Tim82
félisten
válasz Sir Pocok #50944 üzenetére
Ugyan érzek némi zavart
az Erőbena megfogalmazásban, de ha jól értem, hogy mire gondolsz, akkor azt ellenőrizd le, hogy milyen órajelen megy a CPU, illetve azt, hogya a Power Manager-ben milyen séma van beállítva (ha jól sejtem, akkor Maximum Battery Life lesz az és visszaveszi a processzor órajelét). Állítsd Power Source Optimized-re (vagy Maximum Performance-ra, ha állandóan kell a kakaó)."You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
abacsx
tag
válasz Ed Parker #50945 üzenetére
ez a hátsó csavar, ami kilátszik, szerintem csak valami burkolat rögzítő, levettem az akksit is, de semmi hozzáférhetőséget nem látok. ha meg szétrántom az egészet, akkor esetleg bukom a garit. (3 hónapos gép )
[ Szerkesztve ]
do not underestimate the power of the dark side
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyors Lenovo Thinkpad T460s 14" Full HD üzleti laptop i5-6300U ,8GB DDR4,256GB SSD,Win10, DUPLA aksi
- Új Lenovo LOQ 15AHP9 8845HS/16gb/512gb/RTX4050 Gari 2027.09.18.
- HP Probook 650 G2 i5 6200U / 16 GB RAM / 250GB SSD / 15.6 FHD / wifi 5G
- 13. Gen i7- es Asus Vivobook (OLED) eladó!
- IBM laptop/irat táska! minőségi bőr!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest