-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #50500 üzenetére
Mindkettő, a Precision az a workstationt jelenti Delléknél.
A Latitude meg az üzletit jelenti egyben, E5 a kisvállalat, E6 meg a legfullosabb.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Poo
senior tag
válasz brekiisti #50497 üzenetére
Én nádorékohoz vittem pár Tp-t és nem volt velük gond, bár nem magán személyként hanem cégként de nem hinném hogy különbséget tennének bár kitudja.Bár akkor is jobb a dellnek a szervizelése(szerintem) mint bármelyik más nagyobb márkának.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok! Van egy t400s-em, hdd nélkül. Azt szeretném megtudni hogy a wwan helyére ha berakok msata ssd-t, akkor az működni fog rendesen? ugy hallottam a regebbi gepeken nem megy...
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
rgeorge
addikt
válasz neil_mullen #50503 üzenetére
Szerintem a 20-as sorozattól érhető el az mSATA (420, 520, 220).
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
neil_mullen
aktív tag
igen, ugy néz ki... most látom hogy kulfoldi forumokon is ezt irjak
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
rgeorge
addikt
válasz neil_mullen #50505 üzenetére
Ráadásul (bár ez csak kis részben fontos), még a 20-as sorozat sem egységes abban, hogy milyen SATA szabványt kezel az mSATA. Azt hiszem, a W520 már SATA2, a Tx20-asok csak SATA1-esek. De erről sincs pontos adat, csak ha valakinek gyanúsan "lassú" az mSATA SSD, akkor gondolhat erre is.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
félisten
-
solaris7
tag
válasz solaris7 #50507 üzenetére
Remélem ez volt a gond install után 2 ujra indítás + 2 leáálítás és nem volt kék halál
sdksetup.exe -
mdk01
addikt
A tpfancontrol-ban hogyan tudom azt beállítani hogy a venti hány fokon kapcsoljon be?
Köszönöm
-
metal01
őstag
Hello!
Kíváncsi vagyok ehhez mit szóltok. A történet a következő: Pár hónapja vettem észre, hogy néhanapján a kijelzőmön kis apró bogarak mászkálnak. Amikor le akartam szedni, kissé agyfaszt kaptam, ugyanis nem lehetett. A bogár nem kint, hanem a panelen belül mászkált!!! Nem is fogalakoztam vele, azt hittem én vagyok a hülye. Aztán újra előfordult. És mivel a kis genya nem egy hegylakó volt, bele is döglött. Hatásosan színlelve egy konkrét dead pixelt. Bugos lett a kijelzőm! Remek. Nemrég elvittem a szervizbe a gépet. Jelenleg 1 hónapja! van ott. Én egy az egyben azt hittem, hogy dead pixel. A szerviz előtt le a kalappal. Mindent megtesznek, és megtettek, hogy javítani lehessen, de a Lenovo Support szerint "nem elég pixeles a kijelző" ahhoz, hogy csere legyen.
Na de itt nem erről van szó. Nem pixelhiba, hanem egy bogár döglött bele. Kíváncsi lennék, hogy erre mit mond a Support. Cseréről szó sem lehet a részükről, a szerviz meg nem vállalja a panel szétszedését, és belső tisztítását.
Egyébként milyen már az, hogy egy bogár belemegy a panelbe?! Agyfasz... Erre semmi garanciális lehetőség nincs?! Hogy tökbe megy be oda?!
Nem egyedi az eset:
[Small bug inside LCD-screen1]
[Small bug inside LCD-screen2]Lenovo Community:
Valaki valami ötlet?!
-
félisten
A Z61m kezel 4GB RAM-ot?
Illetve sata2-hoz van modbios?
Mennyire megbizhatoak a diszkret vga-s Z TP-k? -
Chaser
legenda
válasz FoxiestFox #50514 üzenetére
Ha T61 chipes akkor 8-at is, feltételezem az. Ha a vga nvs 140 akkor 2008 aug. utáni gépek a tutik, elvileg.
metal01: Talán még gyártás közben odanyomta a tojását valami aztán kelt ki a rovar, vagy bemászott volna? Hajszálat már láttam kijelző mögött, az is hogy kerül oda Szét kéne kapni, megoldható.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
metal01
őstag
A szerviz nem nagyon akarja szétkapni. Eredetileg pixelhibával került be a gép, de utólag utánaolvastam ennek a bogaras dolognak, mivel volt szerencsém a váratlan vendégekhez. De eszemben nem volt olyan, hogy az a kis kamikaze köcsög bele is döglik a ThinkPad-em paneljába. Nem tudom mit tegyek. Elég macerás egy panelt szétszedni, és nem biztos, hogy össze is lehet rakni úgy hogy az gyárilag volt. De szerintem eleve BUG-os az a panel amivel ilyen megtörténhet... Amúgy szeptemberig garos a gép.
-
radamsky
senior tag
olyan doksit keresek leirást ahol is ugymond robantott ábrája van a t400-nak. Ergo hol kell szétszedni ha gps vevőt akarok betenni, vagy akár másik merevlemezt (ok ez most poén volt, de legalább leirtam mire gondolok)
egy 3G modemet akarok beleszerelni elvileg elő van készitve, és nem akarok nagyon tökörészni vele mi hol vanköszönöm előre is
-
félisten
-
azbest
félisten
válasz metal01 #50512 üzenetére
Nem légmentes a panel burkolata. Jobb esetben valami szivacs védi körben, de van amikor az sem elég szűrőnek. Az iMac-ek paneljeinél meg porosodással szívtak nemrég. Mondjuk a döglött bogár megengedett darabszáma talán nem annyi, mint a hibás pixeleké.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Ha valaki esetleg T510/T520/T530-ban gondolkozik erősen ajánlott egy gyári AUO FHD kijelző beszerezése, most már Hongkong-ból megvan 21-22k-ért (amikor én rendeltem még 108$ volt ).
Az enyém ma érkezett meg, elképesztő milyen szépen adja vissza a színeket, már-már AFFS/IPS színvonal, egyedül a betekintési szögekben gyengébb, de TN panelek között ebben is messze a legjobb. Olvasásnál sem okoz gondot a felbontás, Win 7/8 + Chrome 125%-os nagyítás mellett.
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #50514 üzenetére
3 GB-ot kezel és van modbios, de csak a whitelist-et iktatja ki, a SATA 2-nek hardveres akadálya van. A Z61m (a kicsit megtévesztő számozás ellenére) a T60-nal egy chipset/generáció, de mindezt a ThinkWiki-n is meg lehet találni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Gondwana
addikt
válasz metal01 #50512 üzenetére
LCDpanel megbontàs utàn gyakorlatilag qka. (jò, persze, mindig van, akinek mégis sikerült teljesen hullàm és gyűrődés nélkül összerakni, de a többi kìsérletezőé meg olyan fehér foltos lett, mint amikor hàtulròl éri erős nyomàs a panelt.)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
félisten
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #50524 üzenetére
Nekem most egy samu FHD van, ámulok-bámulok mennyit fejlődtek a panelek. Nem IPS, de az RGB színtér nagy részét lefedi. Kalibrálva egész jó lenne. Tréfa volt vagy megúsztad?
Tim82: Engem is megtévesztett
-
metal01
őstag
válasz Gondwana #50526 üzenetére
Igen, ezt tudom. Ezért nem akarja a szerviz sem erőltetni. Viszont az még mindig kérdéses, hogy ilyen esetben mi a helyzet? Cserélni nem akarják. Szétszedni nem akarják. Akkor marad ilyen? Egy business kategóriás notebook, amelynek bogarak döglenek a paneljába. Szép...
-
Chaser
legenda
válasz metal01 #50529 üzenetére
Nem egyértelmű gyártási hiba. Annyit tudsz csinálni, hogy kérsz egy független bevizsgálást, talán fogyvéd tud segíteni kihez kell fordulni. Ha megállapítják, hogy gyártás során lett "bugos" a panel onnantól fogyvéd tovább, esetleg polgári per, de lehet békéltető testület is megoldaná. De először kell egy hivatalos bevizsgálás ami a javadra szól.
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #50527 üzenetére
Szerencsére ennyire nagy dolgokban azért nem téved a ThinkWiki.
Jelen esetben gyakorlatilag egy widescreen kijelzős, titániumötvözet fedlapú T60-at vennél. Pluszként talán a firewire csatlakozó meg az SD-kártyaolvasó említhető, az nem mindegyik T60-nál van, a Z61m-nél pedig alapfelszereltség.
Amúgy szerintem tök jó gép, de hardveresen visszalépés a T61p-hez képest + azokhoz a játékokhoz is kevés, amikhez az örök vadászmezőkre szenderült T61p-d elég volt.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #50528 üzenetére
Igen, azért van fejlődés szerencsére. Nem tréfa volt, 1,5-2 héttel ezelőtt még drágábban árulták, nekem 24k-ra jött ki. Ha azt nézem, hogy pár hónappal ezelőtt Németországból lehetett csak beszerezni kb. 37-k-ért illetve (nem ebay-es) kínai shopban hasonlóan drágán, akkor szerintem még így is megérte.
-
Tin
veterán
válasz metal01 #50533 üzenetére
szomorú, de úgy fest, hogy a Lenovo kezd másképp gondolkodni a biznisz kategóriában nyújtott minőségi szolgáltatásokról, mint régebben, csak ezt elfelejtette közölni az ügyfelekkel. ha még garanciális a gép, írj a szlovák központnak hagyományos levelet (csak azt tudsz, szervizben megadják a címet), talán ők tesznek valamit, de sokat ne remélj.
-
metal01
őstag
Igen, ezt tapasztalom én is. De a szerviz ahol a gép van maximálisan megtesz mindent, tényleg le a kalappal. Csak sajnos nem tehetnek ők sem semmit a LS ellen, akik mindenféle képeket, videókat bekérnek az adott gépről, majd visszalökik, hogy "nem elég szar" ahhoz, hogy javítsák.
Tényleg extrém eset ez, hogy bogár mászik a panelba, és beledöglik. Simán dead pixel-nek hiszi az ember. Az idegesítő az, hogy nem dead pixel, hanem egy nyomorult "ThinkBug", amit kiszedni nem lehet onnan...
-
soldi3r
veterán
nem lehetne suritett levegovel kicsit arrebb fujni?
E30 (oo=[][]=oo)
-
Gondwana
addikt
Jelentem, ezt most egy X230-ról írom!
(i7, IPS, mindenmás... Még majd egy US angol billentyűzetet kell valahonnan levadásznom)Első benyomások teljesen pozitívak: a billentyűzet szigetessége egyáltalán nem zavaró (teljesen lényegtelen, hogy a pereme 45°, vagy függőleges), viszont már volt pár mellényúlásom Fn3/Fn4 körül, illetve az opcionálisan aktiválható numeriqs billentyűzetet hiányolom (most nem elég beütni, hogy ALT+0176, hanem Win-gomb, beütöm, hogy cha, enter, kikeresem, hogy °, majd copy-paste)
Ahogy a fejllődés irányát látom, következő lépésben majd megszűntetik a ThinkVantage gombot is - jelenleg már semmi hivatalos funkciója nincs gyári recovery telepítése után...
Részletek később, kár, hogy csak 2-3 napig marad nálam...... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
westlake
félisten
Szerintem valamit eléggé benéztek. Hol "mondott" olyat a Lenovo, hogy a notebook-jaikba szerelt panelek annyira zártak, hogy egy kis bogár sem tud belemászni? Szerintem sehol. Ez nyilván egy egyedi eset, egy "igy jártál" kategória. Tudom, hogy nem a te gépedről van szó. Biztos vagyok benne, hogy nem gyártás közben kerúlt a bogár a panelba.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Gondwana
addikt
Amit ide is linkeltek security-parázást, az az iAMT-nek szólt, azaz az Active Management egy alapvetően úgy bizonytalan dolog, ahogy van. De úgy látom, itt már aktívan tettek ellene, azaz BIOS-ban van egy rendes kill-switch hozzá, amivel ha egyszer kikapcsolod az AMT-t (illetve az Anti-Theftnél is van ilyen opció), akkor azt azon a gépen már nem is lehet visszakapcsolni.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
subidu
tag
válasz Ed Parker #50545 üzenetére
Nekem nagyon bejött a gép. Február óta használom minden probléma nélkül. Könnyű nagyon hordozni az XPS-hez képest. A kijelzője pedig ég és föld. Jó ez az IPS panel nagyon.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
subidu
tag
válasz Ed Parker #50548 üzenetére
Holnap csinálok 1 képet, úgy, hogy egymás mellett van a 2 gép. Nagy a különbség. Az Xps fakónak tűnik az IPS panel mellett.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- További aktív témák...
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
- Asus laptop táska rengeteg zsebbel
- Acer Aspire 5552 alaplaphibás bontódik
- Dell Inspiron 7306 2in1 (+ dell toll) - Intel i7 1165G7, 16GB DDR4, 512GB M2 SSD, Intel Iris Xe
- HP 250 G7 15,6" (i3-7020U, 8GB DDR4,256GB SSD, Win11.)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest