-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
Grat a masinához, ritkaság!
Január-február tájékán költözök ki Németországba, asztali masina céljából majd odakint én is W700/701-ast szeretnék, QuadCore verziót . Brutális ThinkPad
A T500 meg tökéletes lesz hurcolászni munkahelyre, melózni[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Adott egy x301, amely külső monitoron sem ad képet.
Alaplapcsere vagy lehet javítani?
Köszönöm.® visions created with passion
-
|DavidWoody|
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan magyar webshopot , ahol lehet olyan W530 laptopot kapni , amiben nem quadro k1000 hanem quadro k2000 van ? Sehol sem találok ilyet , pedig ez fontos szempont lenne. Előre is köszi !
[ Szerkesztve ]
-woody-
-
donjohnson
addikt
válasz |DavidWoody| #50855 üzenetére
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
|DavidWoody|
tag
válasz donjohnson #50856 üzenetére
Igen ezt megtaláltam énis , de nem vagyok h**e , hogy 816 ért vegyem meg , ugyan ezt megkapom akár melyik webshopba bruttó 500k ért , egyetlen különbség a VGA. Azért 300k-t nem ér egy quadro k2000m De köszönöm szépen a linket !
-woody-
-
Francia91
veterán
válasz |DavidWoody| #50857 üzenetére
Esetleg eBay... Ha itthon végképp nem találsz, és nem 816 ezer
Nem tűnik rossznak, eladónak meg 100%-os értékelése van[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Használ valaki 30-as végű Thinkpadet displayporton keresztül külső monitorra kötve, aminek van bépített hangszorója?
Az lenne a problémám, hogy hol a notebook hangszorója szól, hol pedig a monitoré.
Teljesen random. -
Francia91
veterán
válasz |DavidWoody| #50860 üzenetére
-
rgeorge
addikt
válasz |DavidWoody| #50857 üzenetére
Egy próbát megér: takforsys.hu. Nincs árlistájuk, de kérhetsz árat.
Francia91: radium.hu nem a magyar billentyűzetes gépekről híres. A jó árakról se mindig.[ Szerkesztve ]
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
-
rgeorge
addikt
válasz |DavidWoody| #50863 üzenetére
Annak idején (2011 vége), amikor a W520-at vettem a takforsys-nél, a radium-nál a kicsit gyengébb konfig egy százassal volt drágább.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
|DavidWoody|
tag
Tudom , hogy ThinkPad fórum , nyilván mindenki azt preferálja ( egyébként énis épp ezért keresem a megfelelő W530 at ) , de mivel egyenlőre nem jártam sikerrel , erről a két gépről valakinek valami információja , véleménye esetleg ? HP EliteBook 8570w , Dell Precision M4700
-woody-
-
Francia91
veterán
T500 esetében hogyan tudom csekkolni, hogy megvan-e a WWAN modemnek az előkészítés? Ha nincs, akkor mennyire macerás megoldani a dolgot?
Kezdek készülődni a németországi életre, független, T500 kompatibilis WWAN/3G/GPS modemet már találtam, SIM foglalat benne van a T500-ban, így érkezett hozzám."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
válasz Francia91 #50868 üzenetére
[link] - úgy értem, kék és piros színű antennát keress, amik kb. a billentyűzet alatt balra lévő mini PCI-e helyhez közel lehetnek leragasztva.
Meg hát egy olyan faceplate sem ártana, amin van WWAN LED.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Francia91
veterán
Na van egy kék és egy vörös kábel, úgy néz ki, hogy akkor megvan az előkészítés
Viszont van még egy üres slot, úgy nézem, hogy félmagas MiniPCIe mehet oda... Ide miket tehetek?"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
válasz Francia91 #50872 üzenetére
Whitelist-mentesített BIOS-szal én ilyesmit tennék: [link]
De ha a tárhelynek bővében vagy, akkor ennek sincs túl sok értelme. (Esetleg valamilyen mini PCI-e DVB-T tuner, de gondolom, annak kellene antenna.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Francia91
veterán
Van USB-s DVB-T tunerem, így a tuner kilőve. Tárhelyem van, viszont jó lenne belülre is valamilyen féle tároló, amiről tudok boot-olni, egy telepítőt létrehozni rajta. Vagy még tárhelynek, mert folyamatosan fogy most is . Akkor a Dual MicroSD-s cucc lesz a nyerő dolog
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok hol találhatok nem leharcolt használt t61p-t ?
Ami lényeges aksija is legyen jó, bill kiosztás nem érdekes. -
félisten
-
ADAM1337
nagyúr
válasz FoxiestFox #50877 üzenetére
Ez a tipus ami árban egész jó lenne nekem munkára kéne, a másik a T500 de az kb 2x annyiba kerülne.
-
félisten
válasz ADAM1337 #50878 üzenetére
Lehet jo aron rabukkanni t500-ra, elobb-utobb talasz, es aki el akarja adni, nem is szab neki tul eszement arat..
Szerencsere zuhan az ara mindennek, ami laptop..most annyiert lehet t500-akat talalni, amennyiert kb 10honapja a t61p-t vettem..
Mondjuk a minap lattam egy t61p-t 80ert..ott is elgurult valami.. -
ben11
őstag
Sziasztok!
Ma reggel a T60-am megemelte a pulzusom. Kb két hete cseréltem ki a ventilátort, mert zakatolt és fan errorral elköszönt.
Erre ma reggel meglepett újra egy fan error-ral. Semmi előjele nem vot, szép halkan teszi a dolgát, még játékkal sem emelkedik a proci/gpu 65 fok fölé.Valakinek van ötlete mi okozhat még ilyet?
Többszöri újraindítás után sem volt hajlandó bootolni. Na, elkezdtem szétbontani. Amikor már láttam a ventit kicsit megfújtam, aztán áram alá helyeztem és elindult..
Most megy szépen, de nem szeretném, hogy megint meglepjen. Pláne, hogy dolgozom rajta és számomra elég fontos anyagokat tárolok rajta. -
Francia91
veterán
válasz parkasz #50881 üzenetére
Én 65k-ért vettem a T500-asomat, kb 2 hónapja. ATI HD3650+ Intel VGA-val, 4 Gb RAM-mal, P8600 és WSXGA+ kijelzővel. 75k-ról alkudtam le 65-re úgy, hogy dokkoló és HDD nem kellett.
T61p-nél az a gond, hogy még azokat is érinti a GPU elhalálozás, ha nem is olyan mennyiségben, mint az NVS140M-et, de fenn áll a veszélye. T500 jobban megérné, minden téren modernebb, ráadásul árban is baráti sztem.[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
-
MrSealRD
veterán
Nem teljesen értem....Van amikor nem fan error-al indul és megy a venti, vagy minden indításnál fan error van már?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
A ventilátor tuti, hogy új?
Ha igen akkor nyertél egy szép élményt. Mert nálam (t61) hasonló történet volt.
Dióhéjban: Egyszer csak fan error. Ventilátort cseréltem és szintén fan error továbbra is.Egy TP fórum mélyén az internet legeldugottabb sarkában olvastam, hogy van egy bizonyos (talán F4 nevű) biztosíték ami a ventilátorszabályozó áramkör része. Ha az kimegy akkor is fan error van, de addig nem tudod mi a baj amíg rá nem próbálsz egy másik ventivel.
Nem bíztatok senkit erre, de én "megpatkoltam" és azóta jó(2011).
Létezik nagy felbontású alaplapkép ami mutatja hol kell keresni ezt a kis jószágot... meg találtam mindenféle áramköri rajzokat is a anno...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Gondwana
addikt
válasz MrSealRD #50891 üzenetére
... és egy sűrítettlevegős ventillátortfelpörgetős takarítás tökéletes kezdete egy ilyen biztosítékkinyírásnak (báris akkor, ha nem veszed figyelembe, hogy ha lefogod az ujjaddal, akkor nem lesz a ventinek generátor-üzemmódja ami kinyírhatja a biztosítékot, amíg sűrített levegővel pörgeted)
Más: X230 IPS színprofil
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
MrSealRD
veterán
válasz Gondwana #50892 üzenetére
Na ezt nem is tudtam.....
Szerencsére nem így végzem a takarítást...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Francia91
veterán
válasz westlake #50888 üzenetére
Mindössze azért írtam ezt a lehetőséget, mert jártam már úgy, hogy megjött az új venti, beszerelés után kapásból "Fan Error" üdvözölt. Eztán ismételt szétszedés során megnéztem a venti tengelyét, csontszáraz volt, hajszálnyit megkenegettem grafitos zsírral, és 2 éve hibátlanul megy...
[ Szerkesztve ]
-
parkasz
senior tag
Urak!
Pont ventilátor karbantartás előtt állok. (x200 és t500)
Tud valaki egy szabatos, korrekt és főként hatékony módot erre?
Visszaolvasva pont a sűrített levegőről derült ki, hogy nem az igazi, pedig bennem is az merült fel elsőként.
Hogy is kell ezt rendesen csinálni? Légyszi tegye valaki közkincsé! -
Tim82
félisten
válasz parkasz #50896 üzenetére
Semmi gond nincs a sűrített levegővel, csak pöcköld/támaszd ki a ventilátorlapátokat pl. egy fogpiszkálóval vagy fültisztító pálcikával, hogy ne pörgesse azokat a fújkálás.
Meg szerintem alap, hogy normális takarításhoz a hűtőt kivesszük a gépből.
-
westlake
félisten
válasz parkasz #50896 üzenetére
Minden esetben ugy kell(ene) kifújni a ventilátort, hogy kézzel (bármivel) le van szorítva, hogy nem pöröghessen. Egy nagyobb teljesítményú kompresszor még a lapátokat is le tudja törni.
#50899: A gépek sosem pörgetik fel olyan fordulatszámra a ventilátorokat, mint amennyire egy kompresszorral, vagy sűrített levegővel fel lehet. Elég ebből kiindulni.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
scarbantia
aktív tag
Én is arra gondoltam, hogy ha az alaplapon van a biztosíték, akkor le kell kötni a ventilátort, és akkor tuti nincs gond. Szerintem a motorja simán kibír egy kis pörgetést.
Amúgy meg legutóbb egy R60e-t már úgy takarítottam, hogy szétkaptam az egész hűtőt, mert iszonyú vastag por volt benne. Vízben kimostam a ventilátort, aztán zsírozva ment vissza. (Lithiumos kenőzsírt kapott, mert az volt épp, remélem nem folyik ki belőle a hőtől)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- További aktív témák...
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
- Asus laptop táska rengeteg zsebbel
- Acer Aspire 5552 alaplaphibás bontódik
- Dell Inspiron 7306 2in1 (+ dell toll) - Intel i7 1165G7, 16GB DDR4, 512GB M2 SSD, Intel Iris Xe
- HP 250 G7 15,6" (i3-7020U, 8GB DDR4,256GB SSD, Win11.)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest