- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz fi:zi'k #40443 üzenetére
Ez egyéni preferencia kérdése inkább. Én pl. már filmet sem szívesen nézek 50 FPS alatt, mást pedig még egy akciójáték, vagy autós szimulátor közben sem zavar a 20 FPS. De szerintem a legzavaróbb inkább az, ha sokszor változik az FPS.
The only real valuable thing is intuition.
-
dabgergo
őstag
Na tegnap végre megvettem a T530-at, köszi mindenkinek a korábbi segítséget! Lenne pár kérdésem:
1) A gépen kívül kb. nincs "semmi" a dobozban, ez normális? (T61-hez anno volt CD, trackpointok, csomó papír meg nem is tudom már mi, most össz-vissz egy (kettő: EN-HU) nagyon kicsire összehajtott papír van, kezdeti beállításokkal.)
2) A W7 profot megvettem a géppen együtt, mégisincs CD-m. Ha majd újra akarom rakni a gépet ezt h tehetem meg? (Nyilván használnám a legális W7-et ha már kifizettem). KI kell vmit írni?[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
válasz dabgergo #40452 üzenetére
Kapsz egy alkalmazást, amivel tudsz recovery dvd-ket írni, amúgy az aksi alatt ott a termékkulcs, ja, és ~4500 penz a Windows 8 upgrade.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
btudos
nagyúr
válasz dabgergo #40452 üzenetére
Minden előre telepítve ott van a gépen, illetve bármikor egy mozdulattal fellelhető az interneten, amire az alapvető és kötelező dolgokon túl szükséged lesz (drivereket leszedi a System Update, arra nem kell DVD, Win7 ott figyel rajta és bármikor készíthetsz belőle recovery DVD-t, ahogy előttem írták, arra sem kell plusz anyag), szóval igen, ez így normális
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
dabgergo
őstag
Az viszont fura h az AC adapter ennyivel nagyobb lett.
-
-
-
dabgergo
őstag
Ja az akku alakváltás valóban érthető.
Akkuval egyébként így elsőként kell vmi csinálni? Formázni vagy ilyesmi?
-
cellpeti
nagyúr
T vagy R?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Thinkpad W500-am van. U.K lokalizációs, de nemzetközi garis még jövő márciusig.
A touch pad mellett apró fényesedés található a palmresten, valamint a zsanérokat kicsit lazának érzem. Rendesen tartja a kijelzőt, csak lecsukásnál az utolsó pár centinél mintha kicsit lágyabban engedné lezárni a fedlapot. Szerintetek ezzekkel a problémákkal érdemes bevinni a gariztatni? Csinálnak vele valamit?[ Szerkesztve ]
Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
audi100td
nagyúr
válasz cassius.clay #40468 üzenetére
Fényesedés a normál használat nyoma, ilyen okból kifolyólag tuti nem cserélnek alkatrészt. Zsanért szerintem csak akkor ha van megnövekedett holtjátékai is, vagy nem tartja rendesen a kijelzőt.
-
cassius.clay
senior tag
-
cellpeti
nagyúr
mekkora szívás egy olyan notival aminek nincs sorozatszáma? Állítólag szervízbe javították
Tigris, tigris, csóvafény...
-
cassius.clay
senior tag
Azt esetleg tudja valaki, hogy a Lenovo honlapján a driver letöltés miért sz@r? tegnap előtt prübáltam délután és iszonyat lassú, teljesen használhatatlan, pedig 25 mbit-es a netem.
Még egy kérdés: W500-nál mi a pontos neve a Thinkvantage szoftvernek, amit ha feltepeitek, utána minden drivert leránt magának a gép?Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
audi100td
nagyúr
válasz cassius.clay #40472 üzenetére
általában 1-2 dolgot manuális kell még telepíteni
-
cassius.clay
senior tag
válasz audi100td #40473 üzenetére
Köszi szépen!
Holnap lesz aktuális, mert ma dolgozok 24 órában.
Még egy kérdés: Ha garanciáztatni viszem a gépet, mondjuk a fentebb leírt hardveres problémákkal, akkor azt nézik a szervizben, hogy milyen operációs rendszert raktam a gépre?HDD nélkül szerintem nem vehetem meg, mert ahhoz ugye bontanom kéne a gépet, ami elméletileg garancia vesztéssel jár, nem ?
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz cassius.clay #40474 üzenetére
Teljesen mindegy milyen op.rendszer van a gépen, akár HDD nélkül is beviheted.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz cellpeti #40471 üzenetére
Korrekt ár a kiépítettségért.
Viszont az akku szerintem közelebb lesz a 2 órához mint 3-hoz. Persze legegyszerűbb egy PM kép lenne.
Nekem a 100%-os akkuval 4-4,5 óra között volt az idle üzemidő gyengébb kiépítés mellett.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
mustang28
tag
válasz cassius.clay #40472 üzenetére
Nem csak most lassú! Már egy hónapja biztos ilyen!! Valami kis szerverről üzemelhetnek!
-
cassius.clay
senior tag
válasz mustang28 #40477 üzenetére
Ezt jó tudni. Akkor most nem lesz ezért fel driverezve a W500-am?
audi100td: HDD nélkül szerintem nem vihetem be, mert ahhoz ugye bontanom kéne a gépet, ami elméletileg garancia vesztéssel jár, nem ?
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz cassius.clay #40478 üzenetére
Nem. Meg lehet bontani a gépet, persze nem bárhol, vannak CRU alkatrészek (=Customer Replaceable Units), mint pl. a HDD+takaró, palmrest, RAM, billentyűzet. A géphez tartozó manualban fel vannak pontosan sorolva.
-
-
MrSealRD
veterán
T61-be betettem ma egy Corsair Force 3 240-es SSD-t.
modbios fent van.
A korábban Tim82 által javasolt Macrium Reflect Free-vel migráltam egy belakott kb 2 éves Win7 X64 SP1-et.Mértem egyet:
Ez nekem kicsit vérszegény. Bár érzésre gyors a gép...
Igaz, még semmiféle SSD specifikus finomhangolást nem végeztem...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
tototos
őstag
válasz MrSealRD #40485 üzenetére
T61 modbios és Crucial M4
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2012 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 258.876 MB/s
Sequential Write : 100.285 MB/s
Random Read 512KB : 235.479 MB/s
Random Write 512KB : 97.853 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 17.715 MB/s [ 4325.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 33.795 MB/s [ 8250.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 115.749 MB/s [ 28259.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 66.039 MB/s [ 16122.8 IOPS]Test : 1000 MB [C: 63.0% (37.6/59.6 GB)] (x2)
Date : 2012/11/01 13:25:44
OS : Windows 7 Professional SP1 [6.1 Build 7601] (x64) -
MrSealRD
veterán
válasz franc0 #40487 üzenetére
Kösz. Így valamivel jobb lett...így már annyi aminek lennie kell...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
dabgergo
őstag
Pár ilyen első benyomás a T530ról, hátha vkinek jól jön.
- A bill meglepő mód számomra jobb is mint a T61en, kevesebbszer ütök félre az tény h a kiosztás fura még, de nem tűnik olyan rossznak.
- Határozottan hangosabb mint a T61, bár mind2 elég csöndes de a 61-es az kb néma volt.
- Építési minőség így ránézésre, meg érzésre nem romlott, aminek örülök.
- Kár h nem jár a többi fajta trackpoint.
- Nekem furcsa a touchpad feletti jobb/bal gomb alakja. T61-en vhogy sokkal jobban kiállt és jobb érzés volt megnyomni, ez vhogy furcsán lapos, de nyilván hamar megszokható.
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #40491 üzenetére
kb leszarom kategória
fi:zi'k: Nem jut eszembe a kollega neve, de akitől eddig vettem már vagy 3-szor, mindig eredeti FRU-s zacsit küldött, azaz gyárit.
szerk: megvan, és 2 van benne, rosszul emlékeztem, de én csak a soft rim-et szeretem használni, szerencsére pont az benne van a csomagban
[ Szerkesztve ]
-
Adrian Mole
senior tag
T420i-m hálózatról nem tölt. Aksit kiveszem, nem indul hálózatról. Első tipp töltőgond (remélem, nem az alaplap). Egy T400s töltője lenne elérhető (nincs itt, FRU-t nem tudok mondani, de fél órán belül ideérne), rápróbálhatok-e?
[ Szerkesztve ]
42
-
MrSealRD
veterán
válasz Adrian Mole #40496 üzenetére
Ha a csatlakozó egyezik akkor igen...Amúgy szerintem pont igen..
-
zooleeb
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek lenne elfekvőben szép/nincs kifényesedve és repedve/ lenovo T500 palmrestje jó a sima is nem kell ujjlenyomatos akkor keressen meg P.Ü-ben!köszi aki tud segíteni!
zooleeb
Ami nem kínai az hamisítvány!
-
Tikakukac
titán
válasz Adrian Mole #40496 üzenetére
A Mickey egeres kábelt próbáltad már cserélni? Hasonló gondom volt nekem is. Végül egy sima kábelt kellett venni 1k-ért.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest