-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz cassius.clay #40550 üzenetére
Az a 3.x nem BIOS, hanem valami utility, ez maga BIOS: [link]
-
cassius.clay
senior tag
válasz audi100td #40551 üzenetére
Igen, közben megtaláltam, frissítettem.
Nem teljesen idevágó téma, de hogyan tudok már feltelepített win 7 alatt a C meghajtóból leválasztani, vagy ketté osztani? C meghajtó 500Gb ebből szeretnék a D-nek 250-et. Megoldható újratelepités nélkül?[ Szerkesztve ]
Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
Francia91
veterán
válasz cassius.clay #40552 üzenetére
Bármilyen normálisabb partícionáló megteszi, én Paragon Partition Managert használok. A Windowsnak is van beépített partícionáló eszköze: Start--> Számítógép, itt jobb klikk és "Kezelés"--> Lemezkezelés az oldalsávban, aztán a kiválsztott meghajtón /jelen esetben C:/ jobb klikk és "Kötet zsugorítása"
Aztán a leválasztott részt új kötetté alakítod[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
mustang28
tag
válasz cassius.clay #40554 üzenetére
Vagy a MiniTool Partition Wizard. Ez egy jó kis program! Nekem ezzel sikerült növelnem a C méretét a D rovására!
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
T500-nál ha a CPU és a VGA hűtőjét, illetve az "oda vezető légutat" szeretném portalanítani, akkor alulról, vagy felülről kell a gépet megbontani?
Addig már eljutottam hogy leszedtem a palmrestet, kiszedtem a billentyűzetet, a merevlemezt és a DVDRW-t, de egyszerűen olyan sok alkatrész van a gépben hogy nem fértem hozzá további bontás nélkül a két fanhoz, tehát gondolom alulról kell... Legalábbis remélem, mert a bill alatt nagyon sok egyéb alkatrész takarja a VGA-t, alaplapot..
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz audi100td #40558 üzenetére
Uhh ezt nem is tudtam, pedig azért nem olyan gyenge se a VGA sem a CPU és mégis egész halk a rendszer. Akkor ezek szerint nem is porosodik annyira belülről? Mert mostanában olyan 48-50 fok között van a CPU idle, szóval már valószínűleg elférne egy kis portalanítás. A billzetet, meg palmrestet leszedve nem találtam port felülről a gépben egyáltalán így gondolom akkor alulról kéne a gépet bontani...
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
audi100td
nagyúr
válasz Apollyon #40559 üzenetére
Por leginkább a hűtő lamelláiban, valamint a ventin szokott összegyűlni, érdemes finoman lefogni a ventit és alaposan kifújni. A levegőt a gépház aljáról szívja a szellőzőrácsokon keresztül, ezeket érdemes lehet még átnézni, illetve a keyboard bezel-nél is van egy szellőző bal oldalt, bár ezeken a helyeken annyira nem szokott összegyűlni a por, emiatt darabjaira szedni szerintem nem érdemes, hacsak nem melegszik túlzottan. Esetleg egy friss pasztázás is ráférhet ha eddig nem volt még leszedve a hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #40546 üzenetére
Desktop fronton esélyes, hogy a GPU fizikailag is eltér a Radeon illetve a FireGL szériában...ezt nem tudom.(Bár tippem az, hogy igen.)
Én csak az alapján írtam ezt be ami már korábban lejátszódott itt a fórumon...Sőt talán még egy T60p-vel is volt valaki, hogy X1600 volt pucéran...aztán driver után lett FireGL. Ez utóbbi viszont csak halvány emlék...Amit tudok, hogy a driverben nem csak egy FireGL címke van...itt tudják optimalizálni az adott GPU-t az adott célok szerint...A video bios nyilván beleszólhat ebbe de az OS fölött fütő pl AutoCAD optimalizáció biztos nem ide lesz égetve 4KB-ba, hame a driverbe lesznek ezek "égetve"...A Quadro illetve FireGL chipek főleg 2D/3D-s tervező alkalmazások szájíze szerint vannak hangolva...azért nem teljesen ugyanaz kell mint a Crysis-hoz...ezért kell a "sima"(Radeon) és a "melós"(FireGL) driver.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
mustang28
tag
A lenovo oldalán miért nem találom a gépemet T500 2055 A16 (A23 az amit találok). Én is működésre akartam bírni a kék gombot!! A T500-hoz nincs ThinkVantage Toolbox?
-
Chaser
legenda
válasz MrSealRD #40561 üzenetére
Ez oké, csakhogy a fent nevezett HP gépeknél az egyikben az ati x1600 sehogy nem akart v5250 lenni. semmilyen OS alatt. Semmilyen mod driverrel. Az összes többinél a HP-s driver jó volt xp meg w7 alá - utóbbi alá én moddoltam -. Szóval számomra itt bukik meg az elmélet. Legalábbis nem tudom elképzelni, hogy csak magában a driverben vannak a spéci dolgok, különben az 5. gépre is fel tudtuk volna tenni azt a nyamvadt drivert, de nem ment. x1600-ként tökéletesen funkcionált.
De ez legyen a legkisebb gond, T500-nál fentebb megoldódott.
Van most nagyobb "gondom" is. Nem akar összejönni T60-nál xp alatt sehogy az OSD. Minden szükséges dolog fenn van. Pwr manager, drivere, ati driver, hot key featuresből minden, de nincs OSD. Sys updatettel frissítettem mindent, bár össze-vissza kavart, minden restartnál talált valahogy újabb meg újabb managert meg drivert hozzá. Ilyet még nem tapasztaltam. Mindig ugyanezt a wint használtam, tehát az kizárva...nincs kedvem reinstallt játszani mert csak másodlagos rendszer lesz egy game kedvéért, csak valahogy bosszant. Valakinek tipp?
SSD-t régen használtam kingston V100+ verziót 96 gigásat, azt nagyon szerette a chipset, de ilyet már nem lehet kapni. / használtan kevés garral v anélkül meg nem adok érte annyit amennyibe majdnem egy sata3 samu 128GB kerül /. Lényegében elég lenne 64GB is, v200+ árban is jó. Trim nélküli OS-re is mehet. T60-nal használ-e ilyet valaki?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz MrSealRD #40561 üzenetére
Ez oké, csakhogy a fent nevezett HP gépeknél az egyikben az ati x1600 sehogy nem akart v5250 lenni. semmilyen OS alatt. Semmilyen mod driverrel. Az összes többinél a HP-s driver jó volt xp meg w7 alá - utóbbi alá én moddoltam -. Szóval számomra itt bukik meg az elmélet. Legalábbis nem tudom elképzelni, hogy csak magában a driverben vannak a spéci dolgok, különben az 5. gépre is fel tudtuk volna tenni azt a nyamvadt drivert, de nem ment. x1600-ként tökéletesen funkcionált.
De ez legyen a legkisebb gond, T500-nál fentebb megoldódott.
Van most nagyobb "gondom" is. Nem akar összejönni T60-nál xp alatt sehogy az OSD. Minden szükséges dolog fenn van. Pwr manager, drivere, ati driver, hot key featuresből minden, de nincs OSD. Sys updatettel frissítettem mindent, bár össze-vissza kavart, minden restartnál talált valahogy újabb meg újabb managert meg drivert hozzá. Ilyet még nem tapasztaltam. Mindig ugyanezt a wint használtam, tehát az kizárva...nincs kedvem reinstallt játszani mert csak másodlagos rendszer lesz egy game kedvéért, csak valahogy bosszant. Valakinek tipp?
SSD-t régen használtam kingston V100+ verziót 96 gigásat, azt nagyon szerette a chipset, de ilyet már nem lehet kapni. / használtan kevés garral v anélkül meg nem adok érte annyit amennyibe majdnem egy sata3 samu 128GB kerül /. Lényegében elég lenne 64GB is, v200+ árban is jó. Trim nélküli OS-re is mehet. T60-nal használ-e ilyet valaki?szerk: mustang28 : audi100td itt linkelte a thinkvantage-t / tényleg eltűnt a lenovo oldaláról /
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #40564 üzenetére
"Sys updatettel frissítettem mindent, bár össze-vissza kavart, minden restartnál talált valahogy újabb meg újabb managert meg drivert hozzá. "
Azért nincs OSD-d, mert sikertelen volt a system update általi telepítés, a végén ki is írja, velem is ugyanezt játszotta W500-nál. Szedd le külön a PM drivert.
[ Szerkesztve ]
-
Omni
aktív tag
Régebbi Bios-ra vissza lehet térni, ha az újabb nem jön be? Egy T500 kapcsán kérdem.
-
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #40565 üzenetére
Igazából nem bukik semmilyen elmélet. Eleve a gyakorlatban tapasztaltakat véstem ide...
A HP az meg nem Lenovo...erre nem tudok mást mondani. Egyébként lehet az én logikám rossz, de ha 5-ből 4 gépen a fent leírtakat tapasztaltad te is, és 1 gép volt a kakukktojás(amivel egyébként ki tudja mi volt) akkor az miért döntene meg bármit is?
Szerk:
Jól látom, hogy a T500-ad elvitték?[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Chaser
legenda
válasz MrSealRD #40573 üzenetére
Talán azért, mert az 5. gépben lapot cseréltek és nem firegl chipes lapot kapott? Volt hp szervizesnél is, ő se tudott vele mit kezdeni.
Viszont ha a te elméleted igaz, kérjünk meg egy T500 tulajt hogy rakjon fel firegl drivert a HD3650-re, mit szól hozzá a rendszer. Ha nincs semmiféle specifikus dolog a chipben, akkor fel fog menni rá. Ha már bios szinten más a vga akkor nem fog felmenni. És akkor megint ott járunk, hogy a HP-ra se azért ment fel a driver mert nem elég a kommersz ati chip - ami sztem egyértelmű -.
-Lehet csak spéci vga bios kell neki
-Lehet hw is más
De semmiképp nem csak a driver kell a firegl-nek. Ha a T500-ra fel fog menni firegl driver én kérek elnézést.szerk: Igen elvitték, különben már én telepíteném a firegl drivert
Ha a héten nem vitték volna el akkor megtartom, 11k-t kellett volna rákölteni és olyan lett volna mint az új - új fedlap + új zsanérok - . De a T60 kárpótol bőven, ez is újszerű. Max fedlapot cserélek benne de azt nem találtam még újan.[ Szerkesztve ]
-
-
Chaser
legenda
válasz Pisztillus #40575 üzenetére
Az a "baj" már a D630-ban is újabb a chipset mint a T60-ban. A kingstonban valami SF vezérlő van ha jól rémlik, volt nálam pár SSD tesztelni, de úgy emlékszem nem mind volt zökkenőmentes. Azt viszont nem jegyeztem meg melyikek voltak azok. Szóval kifejezetten 945PM chippel kellene tapasztalat, nem akarok kísérletezni. Azért köszönöm
szerk: mustang28: Szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Pisztillus #40580 üzenetére
Nah jah, samu 830 gyanús nekem, hogy többek között azt se csipázta a T60. Laggolt a rendszer. Lehet SF vezérlőssel se lenne gond, ezt lenne jó megtudni biztosra.
bajuszati: Ha van rá sok gar korrekt. Samu 830 64 gigás edigiben 15k bruttó, szóval ha nincs a kingstonra sok gar akkor nem jó biznic. Az más kérdés, lehet pont a 830 nem passzol a gépünkhöz, de vmelyik biztos jó lesz a V100+ verzión kívül is.
-
dabgergo
őstag
Ezeknek a mostani akkuknak mit tesz a legjobbat?
Kb. 30 és 80% között kéne tárolni és minél kevesebbet használni, tehát ha lehet és van áram akkor kivenni? -
Gondwana
addikt
válasz dabgergo #40585 üzenetére
Szerintem Automatically Optimize for maximum Lifespan - nálam már elkezdte lejjebb venni, nem tölt, csak 99%-ig az akkuhasználati szokásaim alapján (persze csak a SANYO akkunál avatkozott be, mert az rohad mint az almatermékek, az LGC-cellással semmi ilyesmi még)
T60 SSD: nálam szárnyallt a 80 és a 160-as X25M is, meg a 64-es X25E is, de az X201-ben fagyogató pm810 (470) került most át bele, pár heti adóbcucchasználat után eddig még "kopp-kopp"
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #40574 üzenetére
Mondjuk a driver általános...mind FireGL-re mind Radeonra nézve...A driver is a GPU-tól tudja, hogy ő most fiú e vagy lány...de mint fentebb mondtam ez max egy Label valahol, hogy "Igen én Radeon/FireGL vagyok..."
(Bár ez meg azért nem feltétlen igaz, hiszen a Win miért mondaná valamire, hogy Radeon, ha nem az?! )Egy másik lehetőség, hogy valamilyen ID alapján dinamikusan állapítja meg a driver, hogy mivel találkozott éppen...Van benne egy lista. Megnézi...és eldönti.
Sőt! A T500-ra telepítés azért nem döntő bizonyíték, mert ugye most a Lenovo által heggesztett gyári drivert akarod feltenni. Azért az látni fogja, hogy nem W500...ebből kifolyólag nem is biztos, hogy a GPU-t figyeli a driver hanem magát a gép típust.
Persze ilyenkor előjön az is, hogy "igen-igen, de mi van akkor ha ATI-s FireGL-t szeretnék feltenni?" A kérdés jó, a választ meg egy teszt adná meg...
Akárhogy is történik az azonosítás egy dolog majdnem biztos: A két gépben lévő GPU fizikailag és architektúrálisan teljesen azonos. Ezen a szinten nincs különbség.
De ezt nem csak én mondom: [link]T500: Csak azért kérdeztem, mert kacérkodtam a gondolattal...
-
Chaser
legenda
válasz Gondwana #40586 üzenetére
Ezekből újan már asszem egyik se kapható. Majd szétnézek ssd topikban, hátha desktopban töbeknél fordul elő hasonló chipes lap.
sutszi: Ezek alapján ha jól gondolom T500-ra felmenne W500 bios, mert elméletileg max a vga-ban lehet eltérés köztük hw-es szinten. Onnantól kezdve meg lehetne nézni mit kezd firegl driverrel. De ezt senki nem fogja kipróbálni sztem
Kacérkodtak a géppel páran, aki eljött megnézni az nem sokat gondolkozott rajta.
Van fenn most is egy hasonló kiépítésű norvég billel, 6 cell 70% körüli akkuval 68-ért, azt gyorsan lefoglalózták. Enyém 72 volt magyar billel, 9 cell 80+ akkuval, 8GB rammal 80k...ez a komb úgy látszik nem volt annyira jó vétel, vagy túl olcsón adtam és azt hitték baja van_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
SG3rg0
őstag
X4500-hoz lesz WIN8 driver?
-
Francia91
veterán
Én a ThinkVantage Toolbox stressztesztjét eléggé szeretem, Aida 64 nem képes úgy meghajtani a VGA-t, mint ez
/Ha már a ThinkVantage Toolbox-nál tartunk.../[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!
Találtam egy üzletet ahol kapható IBM T410 és Lenovo T410. Mi a különbség a kettő között?
http://www.nbookhasznaltlaptop.hu/ibm-hasznalt-laptop/ibm-t410
http://www.nbookhasznaltlaptop.hu/lenovo-ibm-hasznalt-laptop/lenovo-t410
THX!Joe
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15IMH6 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- DELL PRECISION 7550 Tervező, Gamer laptop
- Alienware 15 R4- i5,--16GB,--GTX1060 6gb
- Asus TUF F15 FX507ZC4 gamer notebook eladó. 12500H/16GB/RTX 3050/512GB SSD/
- Elitebook 850 G3 i5-6300u I 256GB SSD 8GB I 15,6" I Win10 I szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest