- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mustang28
tag
válasz Chaser #39449 üzenetére
Csak meg ne csípjenek a Kékek! Sok kavicsért szólnak, hogy lejárt!
Miért ragaszkodsz az XP-hez! Én is nehezen váltam meg tőle, de most már jobban szeretem a WIN7-et! Azért a HDD-re a CADDY-ben telepítettem egy kis XP-t, ha mégis kellene, mert néhány progi csak azon futna el!brekiisti Biztos igazad van! Így gyakorlatilag használhatatlan az oldal!!
-
Chaser
legenda
Mondjuk első körben átdobom belőle a T60-ból a vinkót. x200 után ment a T60-ban a win, talán menni fog megint a T500-ban. Végülis ugyanaz mint az x200, csak még ott van az ati vga.
szerk: Egy darab autós játék van amit nem tudok megunni és az csak xp-n megy. Ezért tartalékban lenne majd egy xp is
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ro_bert17
őstag
válasz metal01 #39444 üzenetére
Nekem két fajta után gyártott keretem van. Az egyikben a hdd a "hálójában" van csavar nélkül, a másikban "háló" nélkül, csavaros rögzítéssel. Egyébként szimpla hdd csavar kell hozzá. Erre gondoltál?
Szerk: Más. Durva, hogy június óta egy ilyennek is a felére esik az ára: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Shatterstar
aktív tag
Mondjátok feleim vajon egy T420 és T510 közül melyik volna a jobb választás? T420-ról azt mondják rendkívül kemény a burkolat felépítése, és belbecs terén sem gyenge.
Na meg a méretéből adódóan szimpatikusabb is!Why are you wearing that stupid man suit?
-
audi100td
nagyúr
válasz Shatterstar #39455 üzenetére
Kik mondják? nem mintha kételkednék, csak az összefüggéseket nem értem a múltkori vitából kiindulva
T510 nekem felépítés szempontjából szimpatikusabb, de a hardver miatt valószínűleg a T420-at választanám, fogyasztásban is jobb.
Egyébként masszív gépek ezek mind, nem is értem ezt az aggodalmat.
-
btudos
nagyúr
válasz Shatterstar #39458 üzenetére
Gratulálok a parasztjának, biztos sokat elért azzal hogy földhözvágta a gépet...
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
félisten
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #39462 üzenetére
Azért kicsit más. Ott egy félig-meddig hivatalos szervezet végzi a teszteket, itt meg csak egy barom az isten állatkertjéből úgy gondolta erre szükség van (persze, van értelme, de nem így)....
Amúgy nem lenne rossz, ha lenne egy ilyen szervezet, ami azonos körülmények között teszteli minden notebook strapabíróságát.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
audi100td
nagyúr
válasz Shatterstar #39461 üzenetére
nem azért de ennyit minden rendes TP ki kell, hogy bírjon
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #39464 üzenetére
Sikítanánk az eredmények láttán Mondjuk kíváncsi vagyok a T430 mit bírna, a kijelző burkolata nem tűnik annyira masszívnak, mint az elődmodellé, bár sajnos nem volt lehetőségem közvetlen összehasonlítást csinálni, hamarabb távozott a cégtől az utolsó T420, mint szerettem volna
-
Shatterstar
aktív tag
-
btudos
nagyúr
válasz Shatterstar #39468 üzenetére
Azért nem kell halálos dolgokra gondolni, csak kicsit jobban horpad a burkolat közepe mint a T420, bőven az egészséges határon belül, máshol semmi ilyen probléma nincsen.
Én mondjuk fogtam T420-at (sajnos huzamosabb ideig nem tudtam használni) a bal sarkánál, nem volt ilyen gondunk vele
-
Omni
aktív tag
válasz Shatterstar #39468 üzenetére
ha nem hajlik, akkor eltörik
-
Shatterstar
aktív tag
válasz btudos #39469 üzenetére
Csodálkozom ezeken a pozitív tapasztalatokon, mikor pár hónapja még a T420 volt a legsilányabb gép itt a fórumozók körében
Félreértés ne essék nem kötekedni akarok csak számomra azért is érdekes ez az egész mert azalatt a pár hónap alatt milyen radikális változásokat tud művelni ez a lenovoWhy are you wearing that stupid man suit?
-
btudos
nagyúr
válasz Shatterstar #39471 üzenetére
Kinek mi, ugye.... Én napi szinten találkoztam a géppel, és nem volt vele komolyabb probléma (valamiért mindig a legújabb széria a legsilányabb, ezt is megfigyelted? )
Nyilván nem pár hónap alatt művelte ezt, mivel tavaly a megjelenéshez közel kerültek beszerzésre a céges Thinkpadek. Előtte Dell-eket használtunk, de annak ellenére hogy a Dell szerverpark miatt olcsón lehetett volna újra Latitude modellekhez jutni, a cég maradt idén is a Lenovo-nál, nem véletlenül...
[ Szerkesztve ]
-
Shatterstar
aktív tag
válasz btudos #39472 üzenetére
Nos a 30-as szériát nézegetve az tényleg pocsék és még senkit nem hallottam isteníteni akár egy modellt is belőle
A T410/T420 típusokkal kapcsolatban pedig emlékeim szerint nem is a küllemmel vagy a strapabírósággal volt a baj hanem inkább a hűtésre panaszkodott mindenki! Ebből megint mi igaz? Mert elnézve a T420 ventijének szellőzőnyílását bizony eléggé kurtára sikeredett...
Még jó hogy nem állok gép vásárlása előtt mert jelen pillanatban kb azt se tudnám melyik fajtára tegyem a voksomatWhy are you wearing that stupid man suit?
-
soldi3r
veterán
-
btudos
nagyúr
válasz Shatterstar #39473 üzenetére
Én nem vagyok egy nagy grafikazabáló valaki, így én vígan elvagyok a T430-cal. A keyboardot kezdem megszokni (bár még nem mindig tudok napirendre térni a rövidebb billentyűutakon, sokkal puhább volt a régi billentyűzet, ez hiányzik ), mivel a dGPU gyakorlatilag felesleges, így a hűtés sem problémás, masszivitással meg leszámítva a fedlap közepét nyomkodva jelentkező benyomódást nincs gond. Az üzemidő jobb mint amit édesapám T420-án sikerült elérni, hasonló használat mellett.
T420-at én egyébként csak i5-tel/HD3000-rel láttam, ott nem volt gond a hűtés De szerintem elmérték a hűtőnyilást a 30-as szérián. Bármennyire nem zavar, azért foglalkoztat, hogy miért lehet ilyen...
Ha valami egyéb hibát tapasztalok a T430-nál, úgyis jövök és szólok, nem szoktam kímélni az eszközeimet, ha véleménynyilvánításról van szó
-
Sensei
aktív tag
válasz FoxiestFox #39462 üzenetére
Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
félisten
-
soldi3r
veterán
válasz Shatterstar #39475 üzenetére
én is maradnék, de ha most gépet veszek, akkor garanciával veszem, ezért dell
de hogy legyen egy kis on is,
betettem a wan és a gps antennákat, összerakás után megnéztem a kapcsolatokat, hogy minden oké e, de nem volt ott a bt, gondoltam biosól ki volt kapcsolva, most megint ránéztem és látszik, működik, mitől lehetett?létezik az, hogy a jobb oldali antenna alatt van még egy antenna? máshogy nem fért el a webcam miatt
E30 (oo=[][]=oo)
-
félisten
Kék halál..
BAD_POOL_CALLER
Win7 64pro eredeti
T61p
Teendő? -
audi100td
nagyúr
válasz FoxiestFox #39484 üzenetére
Itt intel wifi driver okozott valakinek ilyen hibát. érdemes az intel honlapjáról a legfrissebbet leszedni, azokkal nem volt eddig soha gondom
eseménynapló mit ír egyébként?
-
félisten
-
all6atos
tag
válasz btudos #39476 üzenetére
Öcsém T420-asára van rálátásom, és az én 2 GPU-s R400-asomhoz nézve félelmetesen rossz a hűtés. Elvileg ez az i5 még rendes ragasztott, szóval nem tudom mitől lehet.
Alapjáraton 50 fok, kis net meg videó és máris 60-70 között van.
TDU alatt 15 percenként felvisít a hővédelem miatt, közben csak simán hangos. Prime + Furmark 15-20 perc és szintén megvan a 100 fok, jön a ~4300-4800 körüli (már nem emlékszem) védelem és lemegy 95-re...Ezzel szemben az R400 ATI-val max terhelésen: CPU ~60 GPU ~80, és nem sok hangja van, max szélzaj, nem úgy, mint ennek a T420-nak. Pedig a P8400 és a 3470 egyűtt kicsit többet eszik, mint az i5 a beépített GPU-val.
Amit kifúj levegőt az is bazi meleg, szóval nem valószínű, hogy a hő beragad a CPU-ba, valószínűleg kevés a hűtés (főleg a fém).
-
btudos
nagyúr
válasz all6atos #39488 üzenetére
Kellemetlen Sajnos kétségtelenül igaz hogy "ez a Thinkpad már nem az a Thinkpad", bár számomra továbbra is a legmegfelelőbb. Amire kíváncsi lennék, majd megkérdezem édesapám, hogy a T530 hűtése is ilyen pocsék lett-e, vagy az normálisabbra sikerült.
Bár érdekes módon nálunk nem produkált ilyen extrém melegedést az i5 az integrált GPU-val a T420-ban. (mondjuk nem is méregetem direktben meghajtva, csak a normál felhasználási körülmények között, de ott se volt semmi irreálisan meleg)
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
Nem akarok parázs vitét indítani, de érdekelne mi a véleményetek az X200 vs Dell E6410 felállásról?
Előbbi esetén értelemszerűen tisztában vagyok vele, hogy van hozzá AFFS panelem. Illetve már ODD-s dokkolóm is.
Ha X200 mellett döntök végül, akkor biztosan a Luxnote-tól lesz. Már beszéltem is velük online, bár még nálam is rosszabb volt az angoluk.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
félisten
Ilyesmivel van tele az eseménynapló..
A gép amúgy gyors, és attól az egy BSOD-tól eltekintve stabil is, de azért ez eléggé nyugtalanító.
Van valami tippetek, hogy mi okozza?
Minden driver friss, hivatalos, win update naprakész.. -
MrSealRD
veterán
válasz fi:zi'k #39491 üzenetére
Van esetleg olyasmi a Luxnote-ról amit érdemes tudni?
(( Szintén megfordult a fejemben egy rendelés onnan...))Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
soldi3r
veterán
nem egy kategória a kettő, ha sokat kell cipelni akkor x200, asztalra szerintem jobb a nagyobb monitor, de a t400 meg sokkal olcsóbb
illetve alfánál láttam x200s-t, amit meg lehet nézni, nyomogatni, szagolgatni és van rá fél év gar
de ha kell a nagyobb teljesítmény, akkor a latitude, nekem semmi gondom nem volt vele, zavaróan hangosnak sem éreztem, igaz az enyém e6400 volt, de tény, hogy kicsit melegebb volt a gép alja, mint az x200-é
a garanciát ne említsük egy lapon (elvileg az e6410-ek még garosak 1-2 évig)
ami nagyon idegesített az a köcsög nagy kék led a töltőn, azt le kellett zsugorcsöveznem[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Jag
senior tag
Sziasztok!
R400-on problémám van a hanggal.
Az a tünet, hogy eleve elég halk és néha hullámzik a hang. Meg olyan, mintha leszabályozná a magas hangokat, vagy nem tudná egyszerre megszólaltatni az egész tartományt. Ha mondjuk csak egy féle hang szól, tegyük fel mély, akkor az szépen, hangosan szól. Ha bejön egy magasabb hang, rögtön halkul az egész és tompa lesz.
Elég fura.
Volt valakinek ilyesmi problémája? A gyári driver/szoftver van fent (smart audio).Köszi,
-
franc0
őstag
Exemnek ez a céges gépe, úgyhogy volt alkalmam tapogatni (mármint a laptopot).
Nekem akkor T60 volt, nem is említhető egy lapon... Én akkor döntöttem el végleg, hogy csak ThinkPad.
(Bár a HP 2530p nem rossz, csak túl nehéz, túl meleg, túl szar a trackpoint. Így belegondolva, mégiscsak rossz )
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Gondwana
addikt
Első körben halkítsd le a mikrofont (pl. ezzel - Fn+F6 - az ne zavarjon, hogy olyan a sebessége, mint a régi szép modemes időkben), és ha akkor is ezt produkálja, találgathatunk tovább.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
fkenny
senior tag
Nekem Dell E6410 és x200 van. masszavitásra szerintem mind2 teljesen korrekt. Nekem mind2 gépnél más szempontok voltak fontosak vásárláskor. A Dell fiatalabb, erősebb garis, az x200 olcsó és erős. Előny a Dell javára az optika cserélhető HDD-re. A Dell-t nem minden nap cibálom magammal, mert ahhoz nehéz, de az x200 a minden napi hurcolásra lett kitalálva. Ha konkrét dolgokat kérdezel úgy jobban tudok véleményt írni a kettőről.
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
MrSealRD
veterán
Szoktatok itt SSD-vel kapcsolatban írni.
Corsair Force3 GT 240GB-os SSD-vel kapcsolatban milyen tapasztalatok vannak?Bocs, az offért.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest