-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Rudi jóvoltából egy kis előzetes mielőtt kikerülne a teszt: [link]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz rgeorge #40642 üzenetére
Van valami sejtésed, hogy mi okozta közvetlenül a galibát?
Teljesen külön volt kezelve az SSD és a HDD? Tehát amikor 8-al akartál bemenni akkor bootsorrendet állítottál, vagy loader-ből választottál OS-t?
(#40650) Iscariah
Én is kipróbáltam, meg kb 1200 év alatt felnyomtam rá egy VS2012-t...Én sem ájultam el tőle...De szerintem nem is kell...Pontatlan az az állítás, hogy nincs rá driver. A Win8-al kapható gépekre van. A régebbi típusok pedig türelmesen várnak, nyilván nem azokra adják először(érthető okokból).
Azt mindenki egyénileg el tudja dönteni, hogy tartalmaz e olyan funkcionalitást ami indokolja a "rendszerváltást"[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Chaser
legenda
Majd ha belépek bayre megnézem.
sutszi: engem nem győzött meg igazából. A képernyő villogásából ítélve a szemem is fájna tőle. Nem kell Azt nem tudom mitől "nagyszerű" a kijelző, nekem nem IPS-nek tűnik.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #40653 üzenetére
Talán még egy Lenovo-s mókus mondta pár hónapja, hogy nem IPS. Ahhoz képest nem rossz...Viszont én láttam számos más komolyabb problémát is. Ez egy design gép....kicsit olyan mint a mobilok között a Vertu meg társai...
(Egyébként nem értem manapság mi ez a megszállott vékonyság mánia...Egy 1,5-1,6kg-os sub-hoz képest nagyjából 0,5kg-ot tudnak hozni...Ennyit nem ér a dolog amit cserébe "fizetsz")
-
rgeorge
addikt
válasz MrSealRD #40652 üzenetére
Fogalmam sincs. Bootsorrend választással ment az os váltás. Ami érdekes még, hogy a desktop pc-men is volt hasonló gond, de ott csak indításkori chkdsk történt hibák nélkül, és az is azután, hogy a fastboot-ot kikapcsoltam.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Chaser
legenda
válasz MrSealRD #40654 üzenetére
Az eldöntött kijelzőből alig látni valamit, tehát biztos nem az. Nagyszerű jelző IPS-re való, nem TN-re sztem De nekem se az a legnagyobb problémám vele, igaz ott már alapból kiesne.
Nekem a W8 abszolút nem jött be. Nem érdekel h gyorsabb vmivel, ha teljesen idegen az egész. W7-re xp-ről átálltam 1 nap alatt, W8 idegen volt 1 hét után is, én biztos kihagyom. Ha választanom kéne inkább egy linux.
-
abcukistván
tag
Sziasztok, a T500 -mban nem működnek az USB portok. Egér, ipod csatlakoztatásakor azok felvillannak, majd nem működnek a továbbiakban. Nyomtatót is próbáltam.
Vannak ötleteitek?
Köszönöm!
-
MrSealRD
veterán
(#40656) lapa
Nekem se jön be, igaz nálam nem csak a sebesség miatt...Én valahogy ettől a papírvékony ultrabook álomvilágtól és a következményeitől nagyon messze vagyok.
-
cellpeti
nagyúr
azt jól látom, hogy az X1-en "Epölös" tápcsati van?
Illetve T500hoz vannak W8 driverek?
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
abcukistván
tag
válasz abcukistván #40658 üzenetére
Tárgytalan. Megjavult...
-
lapa
veterán
válasz buvartacsko #40662 üzenetére
te mit tudnál arra mondani, hogy szénné hájpolt win 7 experience 2.0 (mert ez valami branding, nem a seggemből húztam ki) egy vérmodern flagshipen annyi idő alatt indul, mint az 5 éves noti egy bootidőben elavultnak számító rendszerrel? ez van a tények, majd túléled.
meg majd ha lejössz erről a linuxfóbiáról, akkor megérted abból a perspektívából is, hogy ezzel nem a linuxra vertem, csak épp azzal tudtam mp-re hasonlítani. a meglepődésemnek köze nem volt a linuxhoz. ahhoz volt köze, hogy nemrég valami ms lányka kinyitott egy hp notit és az elstartolt valami 10 mp alatt. és azt magyarázta, hogy minden nagy gyártó notija ilyen lesz mert uefi meg mittomén még mi. na ez járt elsősorban az agyamban, te antilinux-fetisiszta. szakadj már le rólam.
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
oké akkor tessék: [link] nézzük meg inkább ezt a videót a flagshipről.
semmi bajom nincsen a linuxal, csak akkor ha valaki ennyire minden szid ami nem linux, mert azon kivül minden más csak szar lehet.
az applevel is csak addig nincsen bajom, ameddig a fanatikusok rá nem kezdenek hogy csak az apple, only csak az, minden más szar..
soha nem értettem ez miért volt jó. mindegyik rendszernek megvannak az előnyei és a hátrányai. nem értem, hogy miért nem lehet elfogadni ezt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ezt a híres modbiost hol lehet fellelni?
T61p-re kellene.
Mi a frissítés menete? Van valahol valami korrekt leírás?
Nem frissítettem még BIOS-t. -
MrSealRD
veterán
válasz FoxiestFox #40665 üzenetére
Info itt: [link]
Letölteni is innen lehetett régen...Ha nem találod felteszem DB-ba...A frissítés menete: 1. Elindítod. 2. Lefut. 3. Örülsz.
Pár dolog azért van: Akku ne 2% legyen. 64Bit-es Win alól nem fog menni, csak bootCD-ről. De nem para mert a modbios-t iso-ban is adják. Ha 32bit-es Win-ed van akkor fut OS alól is.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
soldi3r
veterán
válasz MrSealRD #40651 üzenetére
a világítós billentyűzeten meg az msatán kívül már miatt nem kéne a jelenlegi helyett
(#40664) buvartacsko, szerintem meg a win-en kívül minden már az pontosabban egyikkel sem tudnék káromkodás nélkül dolgozni, viszont ha csak netezésre használnám a gépet, elgondolkoznék egy ubuntun
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
sagit
veterán
válasz MrSealRD #40651 üzenetére
Eléggé "nyeklős-nyaklós" az a bill nem?
Illetve lehet nagyobb felbontással kérni vajon?
Dokkoló hiánya nagy mínusz lenne ha megengedhetném magamnak, illetve az integrált ram is.
Mekkora akkukkal lesz elérhető?szerk: 1600*900-as a kijelző, nemtudom miért hittem azt hogy 1366*768, talán a sima X1 miatt
[ Szerkesztve ]
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
MrSealRD
veterán
Eléggé "nyeklős-nyaklós" az a bill nem?
Egyik dolog amiért csúnyán néztem.Illetve lehet nagyobb felbontással kérni vajon?
Én úgy emlékszem 1600x900 vagyis HD+ lesz talán a max...Dokkoló hiánya nagy mínusz lenne ha megengedhetném magamnak, illetve az integrált ram is.
Másik két dolog ami nálam szintén megvétózza ezt az eszközt...Mekkora akkukkal lesz elérhető?
Az alapján amit a korábbi bejelentésekben mondtak, kb 6-9 órás üzemidő várható. Reálisan...Tehát a gyártó mond vagy 12-13-at....Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
dabgergo
őstag
Sztetek az normális h a T530 sokkal hangosabb mint a T61?
-
Chaser
legenda
válasz !Overdose! #40671 üzenetére
Lehet lesz - nem olcsón - de vannak már rá jelentkezők, ha nem vinnék írok.
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!
Régóta keresek T410-et, fontos nekem a 14"-os kijelző, sokáig azt hittem, a T420 az 15"-os. Most kiderült, az is 14-es. Mi a kardinális különbség a két típus között?THX!!
Joe
-
Chaser
legenda
válasz simonjoe #40677 üzenetére
Azt neked kell tudni mi éri meg. Nekem egy T400 is elég éppen hw-esen, jelenleg T60-am van, azzal is beérem. Újabb cpu, ezzel együtt újabb igp. T420-ban már HD3000 van, T410-ben intel HD grapf. Az hogy hűtésben, hangban milyen eltérések vannak passzolom. T420-akon gar is több lehet mivel később jöttek ki..
-
rgeorge
addikt
válasz brekiisti #40679 üzenetére
Az előző TP-m egy R61 volt, 2008 áprilisi, akkor olvastam utána, hogy miért nincs rajta az IBM logó.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
HXY
addikt
válasz rgeorge #40680 üzenetére
A T60-as gépeket lehetett kapni IBM és Lenovo felrattal is.
Nekem egy 15" T60 1024x768 felbontással volt az első laposom.
Nagyon nem szerettem, mert minden bazinagy volt rajta.
Utána vettem a T61p-t szintén 15", de már 1920x1200-as felbontással.
Ez meg már túl apró volt...[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Vettél volna T60-at 1400x1050 IPS-sel, lehet még most is azt használnád ofkórz' IBM ThinkPad logosat
Múltkor vett tőlem egy tak akkut, kiderült T60-ja van 1024-es. Addig dumáltunk, míg megnézte az akkori gépemet. Már ő használja azt a példánytszerk: Most háttérnek egy őszi kép van benn, fák, sok színes falevél, víz, égbolt..olyan mintha kinéznék az ablakon és azt nézném
[ Szerkesztve ]
-
HXY
addikt
válasz Chaser #40682 üzenetére
Az eddigi Lenovo-s ThinkPad gépek közül a maga idejében szerintem az X200 volt a legjobb.
Szuperül összerakott, masszív kis gép, nem melegedett a P8400 procival, és alapból teljesen hangtalan volt,
nem kellett a tpfancontrollal szórakozni. Az X200s még erre is rátett egy lapáttal.Régen tele volt az apró olcsó ThinkPad-ekkel.
Hová lettek azok az eladók, akik fél áron árulták a gépeket?
Mostanában (az elmúlt 2 évben) egy ilyen ajánlattal se találkozok.[ Szerkesztve ]
-
cassius.clay
senior tag
-
Chaser
legenda
Akinek megfelel az a méret annak jó. Akinek nem, annak nem. Nekem is volt. De még AFFS panellal is kicsi maradt volna - ki gondolná? - és sajnos az is csak 1280x800. Egyébként remek gép az nem vitás. T400/T500 is ugyanolyan halk meg jól összerakott gépek.
T60-nak van hangja, de nem bántó. Mivel a hw-e jóval régebbi ez nem meglepő. Viszont masszivitásban nagyon ott van, az IPS kijelző miatt maradtam ennél. De az sem mellékes, hogy ezen jól vannak elhelyezve a csatik, T400/T500-nál audi elöl van, ami elég FAIL.
Én már kipróbáltam mindent amit érdemesnek tartottam TP-ből, talán még egy T510 kell a listára. Vagy egy x220 v tablet IPS-sel, de tudom az is kicsi lenne._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
őstag
válasz rgeorge #40642 üzenetére
Én most cseréltem Samsung 830-ra (W520 szintén). Win8 van rajta és eddig még OK. Mondjuk még csak egy hete használom ilyen felállásban. Eddig egy Intel X25-M volt benne és egy 500G-s hdd a cd helyén caddy-ben. Ezen még Win7 volt. Nekem sosem volt ilyen boot gondom, remélem nem is lesz. Viszont egy olyan gondom volt az utóbbi pár héten, hogy nem volt hajlandó sleep módba menni sem akkor ha lehajtottam a fedelét, sem akkor ha a start menüből választottam az alvást. Próbáltam megnézni, hogy mi gátolja meg, de nem adott vissza semmit az op. rendszer. A Win8 install mondjuk megoldotta most. Valószínűleg egy Win7 reinstall is megoldotta volna.
If it is not broken then don't fix it!
-
bads1
aktív tag
Akit érdekel meghirdettem a T510-emet az aprón.
-
rgeorge
addikt
A különbség csak annyi, hogy nálam maradt a Win7 az SDD-n, és a HDD-re ment külön a Windows 8, tehát nem dual-boot-ban, és a bios bootsorrend módosítással váltottam a két oprendszer között. Nálad csak egy rendszer van.
-
Dhampir
félisten
válasz cassius.clay #40684 üzenetére
Egy multicégtől frissen nyugdíjazott W500/520-ra én is beneveznék.
-
soldi3r
veterán
ha jól rémlik többen hordjátok hátizsákban a laptopot, a Case Logic-ról van valakinek véleménye? hirtelen ezt találtam és sajnos sürgősen kell 12-14" méretben
E30 (oo=[][]=oo)
-
-
YumeD
tag
Másnál sem lineáris a fényerő állítás Win7 x64 alatt fn+home/end gombokkal? W510, minden sw befrissítve...
-
btudos
nagyúr
válasz soldi3r #40696 üzenetére
Nekem case logic hatizsakom van lassan 2 eve, jo minosegu, strapabiro cucc, ha nem akarsz Samsonite-ra penzt kiadni(hosszabb tavra az a tuti, bar szamomra nincs megfelelo modelljuk ), akkor jo valasztas
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nitro AN515-55 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- X13 Yoga Gen3 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Alienware 15 R4- i5,--16GB,--GTX1060 6gb
- Thinkpad T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest