Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz mutyuru #39821 üzenetére

    memoria bovites a jelenlegi 2x1GB helyett poroghetne 3-mal - ha jol tudom ez a model nem kezel tobbet. Melyik volna a jobb DDR2 667 vagy 533-as? Talan jobban passzolna a nagyobb, mert az 1GB-ek is azok. Valamint melyik markat ajanlanatok?

    Akár 2x4 GB-ot is kezel, csak épp nem biztos, hogy annyi pénzt megérne a bővítés (DDR2 4 GB-os modulok aranyárban vannak). 667-eset tegyél bele. Márka gyakorlatilag mindegy, amíg nagy gyártóét veszed.

    SSD-t vennek bele, ha erdemes es megfabrikalhato. ilyet tudtok ajanlani?

    Általában Kingstont, Intelt és Samsungot szoktak ajánlani az SSD-s topikban, de többünknek jó tapasztalatai vannak a problémásabbnak tartott OCZ Vertex 2, Vertex 3 SSD-kkel is. Alapból az X61 amúgy BIOS korlát miatt csak SATA I átvitelre képes, a SATA II-höz keress modbiost hozzá (kulcsszó: Middleton BIOS X61 no whitelist, kicsit kell keresgélned).

    Valamint egy uj aksi sem artana. Sok olyat latni az e-bay-n, hogy eredeti Lenovo/IBM aksi, de nem tudom megbizhatoak illetve melyek a jok! Olvastam par helyen, hogy nagyon meg kell valogatni, mert pl a Sanyo altal keszitett az gyorsabban elhasznalodik...stb.

    Szerintem első körben nézz körül itt Hardveraprón is, ha utánakereshető FRU szám van hozzá (és nem csak "replaces FRU ..."), akkor jó eséllyel eredeti. Többünk inkább Panasonic akkukra esküszik, mások szerint ez az akku-maffia indokolatlanul kelti rossz hírét a Sanyo-knak. (Én kérek elnézést, nem bírom megállni, hogy ne poénkodjak. :DDD )

    Mas tunningolasi forma, amit nem irtam le...?

    Esetleg kereshetsz bele egy mini PCI-e N-es wifit (ha csak G-s van benne). CPU-t nem fogsz tudni érdemben húzni (bár az alulfeszeléssel érdemes megpróbálkozni - RMClock nevű programot szokták ajánlani), VGA-t szintén nem, tehát úgy "tuningolni" nem lehet, mint egy asztali gépet. Ha nem sajnálod rá a pénzt, 100-130 USD között találsz bele Ebay-en 2*4 GB RAM-ot, az Adobe programjaid futtatásának mindenképpen jót tenne.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák