Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz yodamastah #21342 üzenetére

    a komoly munka is relatív. nálam a napi 14 órából mondjuk az 5 perc júzer képernyőre nézés az egyetlen kritikus. mivel pedig azok a képernyők 1600 x akárhányasak az én 1280-asommal ugyanannyira meg vagyok lőve, mintha 1600-as lenne nekem is (hiszen a taskbar / bezáró gombicsek pont kilóg). arra az 5 percre nem veszek 1920 / 2560-as cuccot.

    az excel is olyan, hogy ha nincs a fejedben mi hol van (meg a kezedben a mozgós billkombók), akkor akármekkora képernyőn lassú lesz a meló. persze az én hitem szerint a júzerek 99%-ának még a 80x25 is feldolgozhatatlan mennyiségű információ. néhanapján pont ilyen terminálos ui-okat tervezgetek meg implementálok, fényévekkel a júzerek befogadóképessége előtt jár már az is.

    az x200s nálam 60"-nak felel meg. persze a szent 30 fok látószög nincs meg, meg csak fél-hd. de 20 (80) gigát én még a die hard sorozatra se szánok, pedig azt félévente megnézzük.

    most nem vitatkozunk, a lényeg hogy mindkét variáció életközeli, és nem általános alkalmatlanságról van szó, hanem inkább adott feladatokra való alkalmatlanságról. az meg személyfüggő dolog.

Új hozzászólás Aktív témák