-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz audi100td #21895 üzenetére
Urban legend.
Az 5000W-os akksi is 90W-ot ad le, ha ennyit vesz fel a gépezet.
A 90W/135W/stb... a minimális működéshez szükségeltetik egyes modelleknél (lásd: T410/T510+++), mert a tápáramkör és a töltőáramkör nem elégszik meg ezeknél a modelleknél a 65-el.
Az erősebb tápról való töltés annyiban befolyásolja a töltést, hogy hamarabb feltöltődik, semmi másban.[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
Sziasztok,
most jutottam odáig, hogy már tényleg aktuális cseréltetnem a winchesterem, mert már a thinkvantage szerint is haldoklik, nem csak szerintem.
Nézegettem a lenovo.com magyar részét, de ott nem találtam magyar irányú számot thinkpadhez. Néztem a lenovo.hu-t is, van rengeteg szerviz felsorolva számmal, egyik sem ott ahol élek. Válasszak egyet és hívjam fel őket, vagy van valami központi szám ahol jelezhetek, és adnak további instrukciókat?
Köszönöm
-
audi100td
nagyúr
idézet az első hsz-ból:
Végül egy lista a Magyarországi szervizek elérhetőségéről - a teljesség igénye nélkül -:
Központi szerviz:
IBM Magyarországi Kft. 1117 Budapest Neumann János utca 1. (36) 1 382 5885
Budapesti szervizek:
Albacomp Zrt. 1139 Budapest Frangepán u. 8-10. (36) 1 236-7790
Aloha Informatika Kft. 1117 Budapest Irinyi József utca 38. (36) 1 372-0325
Delta Services Kft. 1033 Budapest Szentendrei út 39-53. (36) 1 437-5250
Duna Elektronika Kft. 1183 Budapest Gyömrõi út 99. (36) 1 666-1630
M and S Informatkai Zrt. 1136 Budapest Pannónia u. 17/a. (36) 1 237-1220
Nádor Rendszerház Kft. 1141 Budapest Öv u. 3. (36) 1 470-5022
Professzionál Zrt. 1117 Budapest Sopron út 19. (36) 1 216-5300
Rikvest Kft. 1148 Budapest Nagy Lajos király útja 24.(36) 1 273-2000
Smartservice Kft. 1117 Budapest Prielle K. u. 4. (36) 1 3710-272
Systrend Zrt. 1037 Budapest Bokor u. 15-21. (36) 1 5058-155Vidéki szervizek:
Albacomp Zrt. 8000 Székesfehérvár Mártírok útja 9. (36) 22 515-413
Dr. LAN Kft. 3525 Miskolc, Szepessy Pál u. 1. (36) 46 500-040
Kventa Kft. 2040 Budaörs Vasút u. 15. (36) 1 555-4363
PC BoX Számítástechnikai Kft. 6722 Szeged Mérey út 12. (36) 62 486-486
Albacomp Zrt. 4028 Debrecen, Kassai út 26. (36) 52 518-600 / 74701
Delta Services Kft. 4032 Debrecen, Böszörményi út 180. (36) 52 451-452Albacomp-hoz inkább ne vidd a géped, ahogy elnézem Debrecenben még Delta van...
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz [O]-[C]-[B] #21901 üzenetére
Az 5000W-os
akksi... azaz tápegység...
kicsit bemixeltem a kettőt -
qfm
őstag
válasz audi100td #21907 üzenetére
Sajnos albacomp sem szerepel már ott:
Albacomp Zrt. 8000 Székesfehérvár Mártírok útja 9. (36) 22 515-413
Dr. LAN Kft. 3525 Miskolc, Szepessy Pál u. 1. (36) 46 500-040
Kventa Kft. 2040 Budaörs Vasút u. 15. (36) 1 555-4363
PC BoX Számítástechnikai Kft. 6722 Szeged Mérey út 12. (36) 62 486-486Ennyi az összes vidéki szerviz lista a honlap szerint. Pont a két debreceni nincs ott. Hétfőn felhívom ennek ellenére mindkettőt, hátha valaki még mindig foglalkozik vele, mert most nem vették fel a deltások.
(#21908) OCB:
Köszönöm, ez jó hír, akkor reménykedek hogy hétfőn pozitív választ adnak.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz audi100td #21900 üzenetére
Én a T60-at még anno 65 wattos táppal kaptam, és az is azt csinálta, h csak akkor steppelt fel 2.16GHz-re (T7400), ha az akksi is benne volt. Keresgéltem a neten és másnál is előfordult. Rendeltem hozzá egy 90-es tápot és azzal minden ok lett. Jah, fontos h Ati vga karcsi volt benne. Ha jól tudom, intelesekhez gyárilag is 65 wattos jár.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz audi100td #21913 üzenetére
Azért veszi vissza a teljesítményt, mert a 65W-os táp nem tudja megtápolni a töltőáramkört, a CPU-t és a diszkrét VGA-t. Ha akkuról üzemel, akkor simán hozható a max teljesítmény, mivel az akku mindent el tud látni belső teljesítményéből.
Mivel az Intel VGA (GMA950) kb. 5W-ot fogyaszt csontra járatva, így azoknál a modelleknél ez nem volt gond.
Anno T510-nél volt ilyen, problémám.[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz [O]-[C]-[B] #21914 üzenetére
igen, már vágom, de úgy értem most, hogy miért csak 1000MHz-re veszi vissza az órajelet idle állapotban? SL9400 mint ha lement volna 800MHz-re is...
ATi X1400-nál nem volt már valami powerplay vagy ilyesmi? csak a lenovo-s drivert raktam fel, semmi mást
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Na megvan ám az Edge. Kellemeset csalódtam a gépben egész jól össze van rakva. Azért érződik rajta némi Thinkpad-es hagyaték És az E350-es procival egész jól használható Atom-nál mindenképpen jobb.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
ro_bert17
őstag
T410-hez hol találhatok régebbi drivereket W7 64 alá?
-
abcukistván
tag
Deltának írtam pár hete emailt, hogy foglalkoznak-e még TP-kkel.
A válasz igenlő volt, viszont azt mondták, hogy kitöltött garanciapapírokkal menjek be.
Helyszínen ezt majd még remélem le tudom dumálni, mert én Csabitól (jól emlékszem a nevére?) vettem, IWS alapján még garis, de papírom nincs róla.
-
qfm
őstag
válasz abcukistván #21920 üzenetére
Ez jó hír. Nekem van papírom róla, garanciakiterjesztéses papír is megvan, annak a számlája, csak az eredeti vásárlás számlája nincs meg, de azért ennyire csak nem kukacoskodnak, ha egyszer a garipapír is ott van.
Azt lenne jó tudnom biztosra, hogy elég e a hdd-t bevinni, de lehet beviszem az egészet, nehogy abba kössenek bele, hogy én szedtem ki.
-
MrSealRD
veterán
válasz audi100td #21915 üzenetére
Sajnos ez CoreDuo T2xxx-es "feature". FSB:166Mhz és sajnos a legkisebb beállítható szorzó a 6x-os...(és sajnos a legkisebb fesz 0.95V pedig alacsonyabbal is bírná. Én a 10x-es szorzóhoz 1,1625V-ot állítottam be és stabil.(Eredeti: 1,2625V)) by Rmclock.
Van bizony PowerPlay....legalábbis kell legyen...Ha máshol nem is de CCC-ben ott kell lennie, ami visszaveszi az órajeleket.(Nálam Mob.Rad. X1600 Eredeti:418/375 PowerPlay-el:128/130 GPU/MEM)
(Amikor nincs kánikula és nincs nagyon dolgoztatva a gép, akkor a venti sokáig nem kapcsol be...)Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz audi100td #21923 üzenetére
Ugyanez volt a problémám mikor W7-re akartam váltani,de nem volt normális ATI driver hozzá.(A win-es driver meg egy raklap trutyi...egyszerűen nem lehet kihasználni vele a kártya erejét, legalábbis nálam nagyon gyengén muzsikált vele.)
Aztán,pár hónap keresés után találtam meg anno a megoldást(Kb akkora készült el egy megbízható verzió) A MobilityModder-el egy sima Catalyst-ból tudsz egy "herélt"? mobility drivert csinálni, amivel normálisan fog menni...Anno több verzióval is próbálkoztam, de 10.2 volt a "legújabb" amivel stabil volt és normálisan ment. Jelenleg kb 1,5éves a telepítésem, és stabilan megy.
Én biztos ami biztos alapon, megtartottam egy eredeti 10.2-es CCC-s érintetlen desktop telepítőt(95MB) és az ebből "készített" mobility telepítő amit csak fel kell tenni(154,6MB) is megvan. Ha érdekel felteszem valahová amelyiket kéred.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
audi100td
nagyúr
válasz MrSealRD #21924 üzenetére
Nálam nem igen akar összejönni a dolog, először próbáltam 9.10-zel, kék halállal félbeszakadt a driver telepítése. Legyalultam csökkentett módban, majd feldobtam 10.2-t, végig ment a telepítő, de a naplóban sikertelennek írta az illesztőprogram telepítését, illetve ccc már induláskor elszáll.
Fel tudnád esetleg tölteni a te verziódat? Win7 32bit-et használok, nem tudom kompatibilis-e vele. Előre is köszi.
-
Chaser
legenda
No újra itt. Sikerült vennem egy T60-at, T43 sajnos nem jött össze logisztikai gondok miatt, de majd talán legközelebb.
Eddig volt egy T42-sem, azzal tudom összehasonlítani.
Zsanér: T42-nél nem mozdul el ha nyitva van, T60-nál van egy kis holt játéka, de csak ha 90 fok vagy fölötte van kinyitva. Magától nem mozdul el, csak ha megfogom.
Bill: T42-nél is jó volt, de T60-nál még jobb. Olyan mintha beton lenne alatta
Touchpad: Mind2-nél ugyanolyan pontos, az ergonómiai kialakítás T42-nél jobban bejött.
Kaszni: T42-nél itt-ott egy kis recsegést össze lehetet hozni, ha nyomogattam a gépet. T60-nál csak bal oldalon, a pcmcia v expresscard feletti részen sikerült öszehozni, persze üres, nyilván ha lenne benne valami az is masszív lenne.
Design: touchpadról már szóltam, a thinkvantage és hangerő gombok is jobban teszettek a T42-n, de ez szubjektív.
Hang: T42 rendkívül halk, T60-nál állandóan megy a venti, hőfokok még úgy ahogy elmennek, 50 fok körül a cpu alapon, de terhelve is alig több, főleg hogy alulfeszeltem T42-nél is hasonló értékek voltak, csak az halkabb volt, persze a T60-ban egy x1400-as van ami befűt neki rendesen gondolom.
1400x1050-es panelja van a T60-nak, brutál jó. Oldalsó betekintési szögek nagyon rendben vannak, alulról/felülről már van torzulás, de érthető, nem IPS panel..sajnos Hangzásban is jobb a T60, összességében nagyon elégedett vagyok vele.
Sztem egy cpu pasztázás référne a gépre, de odáig még nem jutottam. Nem volt rajta OS, hirtelenjében feltoltam rá egy W7 home-ot. Minden szép és jó. De OSD most sem akar összejönni T42-nél is coptam vele, de itt tanácstalan vagyok. 1 órát olvasgattam, felraktam mindent amit írnak, de semmi. 5let?szerk: franc0: Én is jobban szerettem volna intelest, de ez volt. Nálad barátibbak a hőfokok
szerk2: Gondolom nálad is T2400 van, én 10-es szorzóhoz 1.05-öt adtam, alatta 1V-ot, összes többihez a legkisebb adható 0.95-öt, stabil és terhelve se megy az egekbe így
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Powerplay viszont nálam sincs, legalább a ramot kéne levenni, az fűt, vagy a gpu fesz-t ha lehet.
-
MrSealRD
veterán
válasz audi100td #21930 üzenetére
Nálam is Win7 32bit van.
Ide tettem fel, a kész(csak telepítened kell) verziót.
[link]Remélem menni fog. Triviális de azért megkérdem, rendszergazdaként futtattad?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Chaser
legenda
válasz MrSealRD #21934 üzenetére
Ez jó lesz nekem is már régen használtam a moddert, de nem bánom ha van kész megoldás.
szerk: fákkk Most látom valaki írta nála gyári driverrel nincs ccc, nálam van. Bementem a managementbe és működik a powerplay tökéletesen, csak maxra volt állítva a performance..máris csöndesebb lett a gép A lenovo oldaláról szedtem le a drivert.
gpu: 128 mhz, ram: 130. A max 391/337-ről.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #21935 üzenetére
Igen nálam is ennyire veszi le. Lényegében ez teszi lehetővé, hogy akár passzívban is menjen a gép sokáig. Alap felhasználásra bőven elég ez a sebesség is.
Remélem audi100td-nél is menni fog.
Nálad mi a catalyst verziószáma?
-
lapa
veterán
egyébként azt érti valaki, hogy az intel weboldalán mi alapján álmodták meg az adatokat? most csak kíváncsiságból ránéztem a t2400-ra, és "VID voltage range"-re 1.1625V - 1.30V-ot ír, aminek ha jól értem köze sincs a minimum vid-hez.
-
Chaser
legenda
válasz MrSealRD #21936 üzenetére
Nálam teker folyamatosan, de rémlik hogy volt biosban venti állítás is.
2007.0621.1715.28924. Ez a verzió.
OSD-re nincs 5leted?szerk: Itt a link ha kell vkinek.
lapa: A VID a maximális órajelhez tartozó értéket jelenti, esetünkben azt, hogy a T2400 gyári fesze 1.1625V - 1.30V-ig változhat.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #21932 üzenetére
T60-nál nálam is kicsit recsegett kicsit a palmrest, kétoldalas ragasztóval orvosoltam a problémát, a vázra ragasztottam, a felső réteget nem szedtem le, szóval nincsenek egymáshoz ragasva az alkatrészek.
OSD-hez a hotkey cuccot kell feltenned
A billentyűzet amúgy tényleg nagyon jó, semmi süppedés, teljesen merev az egész, meg az egész gép masszív érzetet kelt, szerintem jól eltalálták ezt a modellt.
stuszi: kösz szépen
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #21940 üzenetére
Épp azt mondom nincs recsegés, csak a pcimcia felett, ami üres, többi része szinte tökéletes. A drivert fentebb linkeltem.
szerk: hotkey cucc is fenn van most is mint a T42-nél szépen kiírja hogy telepítve, működésre kész, de semmi. Ott viszont 2 restart után működött, itt 4 után se.
szerk: Lenovo System Interface Driver - még ezt is felraktam, elvileg ati kártyás géphez kell osd-hez
"right click on your desktop -> settings -> advanced, there should be an option for OSD selection. Have a look.. if it is not there you may need to install the software app relevant to that." ezt írták vistához. ez ok, de itt az asztalra kattintva nincs "beállítás" menü..vagy nagyon félreértem a szöveget.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #21941 üzenetére
ja, de nem a pcmcia miatt recseg, a váz és a palmrest között levegő van, az illesztések meg nem 100%-osak, itt már műanyag pántok fogják az alsó részét, míg T4x-nél csavarozva volt, emiatt nyekereghet picit, nálam jobb oldalt is csinálta, de ragasztóval teljesen eltüntethető.
display driver fent van? elvileg az is kell az OSD-hez
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #21942 üzenetére
Ha az ati driverről beszélsz persze fenn van, másképp nem lehetne ccc meg PP. Ez is fenn van: Lenovo System Interface Driver. Nálad működik az osd?
Nálam csak a szélétől kb 1 centiig nyikorog agép bal oldalt, ott ahol csak a műanyag rész jön le a foglalat fölött, bentebbi részeknél nyikkanás sincs._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #21943 üzenetére
ja, azon a részen nekem is mozog, de ott nem szoktam nyomgatni illetve eleve nem ér oda a kezem, jobb kezes vagyok
nem, van külön display driver is, de lehet windows update-tel raktam fel, esetleg ott nézd meg
ezzel a driver-rel nekem is megy a power play, a sima windows-oshoz nem járt ccc, azért nem ment, viszont a gpu nem 128Mhz, hanem 324 nem értem
nálam van osd
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #21944 üzenetére
Már épp csináltam. semmilyen vga-s drivert nem talált, egy power managemen-t volt, talán az kell még neki. Jah meg think centert nem találtam hozzá a lenovo oldalán, a T42-höz volt.
szerk: Látom nálad meg a PP rosszalkodik még mindig. W7 home premium szintén ha jól láttam. Nálam viszont azzal nincs gond.
szerk: 32 bit nálam is
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz audi100td #21944 üzenetére
Az AIDA64-ben, a Megjelenítés->GPU: Ezen belül van egy ATI PowerPlay részleg és ott van felsorolva több ilyen State...
Nálam ez van:Lehet, hogy nálad lehet váltogatni az egyes State-ek között...csak tipp.
Amúgy ezt Lenovo-s vagy a Mob.Mod.-es driverrel produkálta?Szerk.:
Na látom, közben megoldódott....[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #21947 üzenetére
Jaja, arra kell állítani, azt hittem ott van. Működik már nálam is az osd, vagy a power manager vagy a thinkvantege kellett neki, vagy mind2, ezeket raktam még fel.
Viszont néha elszáll a vga driver csökkentett órajeleknél, de vissza is áll egyből.sutszi: Ez a lenovo drivere.
szerk: Azt áruljátok még el, biosban mit állítsak hogy venti ne pörögjön állandóan. Pasztázással még megvárom a próbagar végét, majd aztán esek neki. sztem nem is próbálkozok több géppel, ez a képerány nekem jó, 16:10-esekért nem vagyok oda. Ha jól rémlik már a t61-ből is csak olyan van, de ha van belőle 4:3-as is akkor még egy olyat kipróbálok.
SSD-t esetleg T60-ban használ valaki?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Külpolitika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PlayStation 5
- Xiaomi Mi Note 10 Lite - a kis pimasz
- Samsung LCD és LED TV-k
- World of Tanks - MMO
- Microsoft Surface
- További aktív témák...
- Elitebook 850 G3 i5-6300u I 256GB SSD 8GB I 15,6" I Win10 I szép állapot
- X13 Yoga Gen3 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Eladó MS Surface Pro 7 gyári tartozékokkal, dobozában
- Dell Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest