-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz Vicoo #116494 üzenetére
Fn-el és fn nélkül is próbáltad? Lehet hogy átállította valami.
A hotkey szoftver biztos erre a típusra való? Lehet hogy azért nem jó?
Gyári számra is lehet drivert-szoftvert keresni a honlapon, annak jónak kellene lennie.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Guitar14
senior tag
Sziasztok!
Alábbi segítségkéréssel fordulnék hozzátok:
Adott egy Thinkpad X240 kombinált jack csatlakozóval.
Szeretnék gitárt rádugni jack-el. (asztalin évek óta használom a kék line-in bemenetben ezzel az átalakítóval minden probléma nélkül)
Ugye mivel a laptopokon már csak kombinált jack van kénytelen vagyok arra dugni de a laptop, a realtek és a progi (asio4all) kimenetnek érzékeli a rádugott jack-et állandóan.
Hogy tudnám ezt átállítani/áthekkelni, hogy a rádugott jack ki- vagy bemenet legyen.
(Ismerősömnél működik minden hiba nélkül, neki egy acer aspire-je van és ott minden rádugott jack-nél megkérdezi, hogy ez ki- vagy bemenet)
Köszi előre a segítségeteket!Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
félisten
-
Guitar14
senior tag
válasz FoxiestFox #116504 üzenetére
Csak olyat találtam ami kombináltból csinál zöld outot és rózsaszín mikrofont. Vettem is és mikrofon jó vele de a line in továbbra sem.
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
félisten
-
fatpingvin
addikt
válasz Guitar14 #116503 üzenetére
Foxie nmár megírta a herdveres megoldást, ez szoftveres hibának tűnik nekem, ugyanis a hardvernek tudnia kéne. egyetlen dolgo van amire figyelni érdemes, hogy a kombinált jack ugye a bemenetét nem lline in hanem mic in módban kezeli, azaz nem csak simán egy input hanem van rajta asszem 1.25V környéki feszültség, hogy a rádugott electretmikrofont meg tudja hajtani.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Upo
addikt
válasz fatpingvin #116509 üzenetére
Illetve a mikrofonnak erősítés is nagyobb kell, mikrofon módban ráküldött vonalbemenet nagyon túlvezérelt, torz lesz. Szokott rá beállítás lenni a driverben, át lehet kapcsolni mikrofonról vonal bemenetre.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
fatpingvin
addikt
ehhez mondjuk kell az is hogy a hangkártya ezt hardveresen támogassa, ha vonalszintű bemenetként akarod használni akkor vagy le kell venni róla a "fantomtápot", vagy a jelútba kell kötni egy kondenzátort, hogy ne küldjön vissza egyenfeszt a jelforrásra.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Upo
addikt
válasz fatpingvin #116511 üzenetére
Ez így van. Mikor elkezdték ezt az 1 lukat bevezetni, akkor ezt meg is csinálta a hardver. A megfelelő drivert kell mgtalálni. Mondjuk ezeknél a vadiúj gépeknél nem tudom hogy mit spróroltak már ki...
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
fatpingvin
addikt
nem kell ennyire túlspilázni. ha csak annyi a szempont hogy valami vegye a jelet (az alaplapi megoldás alapján ezt gyanítom) akkor megfelel a létező legolcsóbb mono bemenetű akármi, még akár egy webkamera mikrofonbemenete is (ehhez forrasztani kell egy kicsit...) amihez veszel egy tök egyszerű 6.3-as jack aljzatra átalakítót.
-
Guitar14
senior tag
Köszönöm szépen a segítő kommenteket!
Kitérek mindenre:Realtek driver és a manager is fentvan, nem tudom állítani és meg se kérdezi, hogy mit dugtam be, automatán működik szinte mindent is végignyomkodtam meg állítottam.
Átalakító hegyek vannak már [kép] és egyik se működik rendesen. (asztalin jó a line in-be dugott átalakító (jobb oldali) továbbra is)
Guitar Link nagyon zajos, torzít; jobboldali átalakítót laptopba dugva kimenetként fogja fel; azt beledugva a splitterbe nem jó; bal oldali fülesből kilopott fordított átalakítóval se jó; zöld hangkártyába sem jó csak ha FÉLIG bedugom a jacket akkor szól zajosan; hangkártyába + splitterrel + bele átalakítóval szól de akkor is zajosan. Káosz.
Gondoltam olcsón megúszom mint eddig asztalin évekig...
Akkor marad a pénzesebb megoldás amit pl. Upo linkelt.
-Behringer UMC22
vagy
-Alesis GuitarLink PlusStick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
fatpingvin
addikt
válasz Guitar14 #116515 üzenetére
amiket itt mutatsz azok közül egyedül a guitar link feletti tud alkalmas lenni a feladatra. a guitar link maga meg nem tudom hogy mi lehet a baja, talán gagyi az analóg fokozat benne.
lehet hogy jobban járnál ha ezt megkérdeznéd a hobby elektronikás topikban, szerintem simán lenne ember aki pacsiért össze is dob neked egy normális adaptert.
-
félisten
válasz fatpingvin #116516 üzenetére
inkább a dac topikot javasolnám neki, főleg ha kókányolás nélkül akarja megoldani, ami javallott, nem mindenki olyan elvetemült hogy homemede dolgokat dogjon a laptopjára
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #116517 üzenetére
vagy azt. bár ez inkább sima audio-elektronika, abból is a tökegyszerű. igazából aki tudja mit csinál annak kb 10 perc összedobni egy erre megfelelő adaptert.
-
Guitar14
senior tag
válasz fatpingvin #116516 üzenetére
Köszi mégegyszer, Az a splitter csak az usb hangkártyában szólal meg akkor is ha félig dugom be.
Guitar link szerintem is gagyi csak simán, szétszedtem már de minden okés és rendesen érintkezik a jack is benne. (torzítón nem gáz de főképp basszerozok és ott zavaró a cleanbe, hogy torzít/zajong)DAC topikba bedobtam most a témát, ha nem akkor megyek tovább de ha egyiknél se jutunk dűlőre akkor veszek egy normális USB Audio interfészt.
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
ricsip
addikt
válasz fatpingvin #116518 üzenetére
Aki ezekhez ért, még 5-10 év, és annyit kérhet majd el a munkájáért, mint a nyugdíjas klubokból munkába rángatott 80+ éves ex-NASA hardver és szoftverfejleszrők.
-
-
fatpingvin
addikt
Még egy kérdésem lenne: tudom hogy nagyon láma, de X230-ashoz esetleg létezik olyan, akár aftermarket palmrest amiben nincsen touchpad? a méretei alapján a normális, kényelmes méretű touchpadet már elengedtem, viszont mivel van csöcs, ezért egyre ritkábban is használom. Igazából akár egy 3D nyomtatott konstrukció is érdekelhet ha valaki foglalkozik ilyenekkel, bizonyos szempontból az még akár preferált is lehet.
Igen, tudom hogy le lehet tiltani, igen, a coreboot is tudja, a kérdés nem erre irányul.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
félisten
válasz fatpingvin #116522 üzenetére
Vagy X200-ból, vagy 201-ből láttam touch nélküli verziót japán billzettel.
Nem kizárt, hogy a későbbiekből is van, de én még nem láttam olyat. -
Tim82
félisten
válasz fatpingvin #116522 üzenetére
Gyárilag biztosan nincsen, aftermarket létezéséről nem tudok, de nem tartom valószínűnek, hogy lenne.
X szériában az X200 volt az utolsó modell touchpad nélkül és talán még az X201 volt annyira kompatibilis az X200-zal, hogy a touchpad és ujjlenyomatolvasó nélküli X200 palmrest ráment az X201-re is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
fatpingvin
addikt
válasz Tim82 #116524 üzenetére
és Foxie, köszönöm a választ, nagyjából erre számítottam. marad kb kizárólagos opcióként a 3D nyomtatás, de az meg elég költséges lenne, ugyanis meglehetősen nagy darabot kéne hő- és kopásálló anyagból kinyomni, a terv megrajzolásáról nem is beszélve
Ez a nagy baj a thinkpadekkel, az ember EGYSZER elkezd rajtuk modolni valamit és onnan elkap a gépszíj, jönnek a vadabbnál vadabb ötletekA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Geby
senior tag
-
-
vicze
félisten
40AG-t semmiképp nem ajánlom, 1db video kimenete van, semmire nem jó. 40AH minimum, de már cégnél áttértem a 40B0-ra, mert Gen3-on már nincs mechanikus dokkolási lehetőség, így ez végleg megszűnt és teljesen legacy. Mivel univerzális TB4, így nagyon sokáig használható lesz.
40B0 trükkös mert full ugyanazzal a névvel (???) van egy workstation verzió, ami a kábelben különbözik, sima olcsóbb. 40B1 is jó csak drágább, a smart feature miatt.
@fatpingvin: Nem mulasztja el egyáltalán... -
fatpingvin
addikt
-
Vicoo
senior tag
válasz fatpingvin #116525 üzenetére
Tiltsd le és fóliázd le az egész palmrestet.
-
félisten
válasz fatpingvin #116531 üzenetére
Az tökmindegy hogy te mit szeretnél, itt az a lényeg hogy mindenki feltárhassa az ötleteit a téma kapcsán, mint egy remek pszichoterápia során
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #116532 üzenetére
ja ok, sorry
egyszer már elköüvettem ilyet amit a kolléga írt. a gányolás netovábbjának tartom.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
HSM
félisten
válasz fatpingvin #116535 üzenetére
A DP natívan át tud menni USB-C-n is...
-
ricsip
addikt
Na és akkor így legyen az ember okos :) És ez csak 1 kiba. laptopdokkoló, semmi életbevágó!
Mint amikor házfelújításnál 9féle szakmából mind legyen okosabb az ember mint az odaszegődőtt iparosok, hogy ne bassza át se a villanyszerelő, se az épületgépész, se a statikus, se a festő, se az ács, se a bádogos, se a burkoló, se a mind közül legnagyobb patkány emberfajta: a generalkivitelező.
[ Szerkesztve ]
-
-
fatpingvin
addikt
-
donjohnson
addikt
a thunderbolt gyorsabb, az usb c lassabb, de a csatlakozó kinézetét tekintve ugyanaz.
azért van több port valószínűleg a thunderbolt dokkon, mert azon több mindent át tudsz vinni egyszerre akadás nélkül.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
fatpingvin
addikt
válasz donjohnson #116539 üzenetére
azért ez nem egészen így működik...
-
donjohnson
addikt
válasz fatpingvin #116540 üzenetére
akkor hogy?
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
félisten
válasz donjohnson #116541 üzenetére
Általában sehogy, vagy csak nehezen.
-
HSM
félisten
válasz ricsip #116537 üzenetére
Egyébként sajnos ez így van, az egész USB-C infrastruktúra egy túl lazán szabályozott kotyvalék. Amin az sem segít, hogy a legtöbbször még a gyártó sem ír pontos dolgokat az adott termékek specifikációjában.
#116538 fatpingvin : Ez így igaz, sőt, bizonyos laptopokat még tölteni sem lehet a C-portról, így nem árt az óvatosság.
Szerencsére Thinkpad vonalon amiket ismerek modelleket azok tudják a DP alt-mode-ot és a töltést. -
vicze
félisten
Azonos ár kisebb tudás. TB4-gyel ha Inteles a laptop sokkal jobb élmény lesz, problémaménesebb. 40B0 gyakorlatilag USB4-es, a 40AY USB3, 40B0 nagyobb sávszélességet tud, nem TB csatlakozás esetében úgyis a laptop lesz a korlátozó tényező, jelenleg nincs 10GBps-nél gyorsabb USB port laptopon(Thinkpad).
40AY csak USB-s, így Intellel valamivel rosszabb élmény használni, AMD-vel kb. ugyanolyan lenne mint 40B0, de mint írtam 40B0 időtállóbb lesz. -
denko
senior tag
Sziasztok,
SSD hűtésre létezik valami egyszerű megoldás?
tinkpad t495 az alany ami melegszik és lassul. -
vicze
félisten
válasz denko #116547 üzenetére
Ha gyári minden és nem lett módosítva, akkor van és akkor annyi. Az SSD alatt elvileg a nyákon belül ott van egy nagyobb rész felület ami alapesetben a földet hivatott szolgálni, de arra is használják, hogy szétterítse az SSD hőjét.
Biztonság kedvéért megnéztem és 0,5mm-es pad kell T49x és felette. pl.Ha nem gyári, akkor nagyon nem mindegy milyen SSD van benne, a consumer esetleg desktopba szán SSD-k jobban melegednek, mind a főleg laptopba szánt OEM termékek, ez is lehet a probléma forrása.
Nálam Samsung OEM, terhelés nélkül ~50C, terhelve 55-60-ig megy. A másik WD 45C terhelés nélkül, és 8-65-re megy, de pillantok alatt visszahűl. Egyiken sincs thermal pad, tehát legrosszabb eset.
-
Aszi123
tag
T460s-be keresek egy vállalható akkut. Az sem baj, ha kettő :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest