- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #117301 üzenetére
A Core 2 Duo gépeidbe beszerzel T430-ból vagy X230-ból bontott BT modult akkor és meg van oldva a probléma. (BT modulra nincs whitelist.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #117304 üzenetére
T60-tól T430-ig oda-vissza kompatibilisek egymással a BT modulok (szóval akár az is menne, hogy T60 modulja kerül T430-ba, ha valaki minden áron BT 2.0-ra vágyik).
A T430 generációjának BT moduljai BT 4.0-sak, szóval azzal kellene működnie akkor a Tex Shinobinak is.
A T420/X220 generáció moduljai valószínűleg neked még nem lennének jók, azok még BT 3.0-t tudnak csak.
Nekem ilyen egerem van amúgy, ami nem megy BT 3.0-val már (Delux M618 mini vertikális egér).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #117301 üzenetére
A BT nem egészen verziókkal működik, a "fő"(core) verzió csak egy kötegelése XY protokolok X verziónak.
Egy bill HID ként kéne megjelnejen, mindennel működnie kéne ami legalább 2.0. HID nem lett frissítve nagyon nagyon rég.
De nem zárom ki, hogy valamilyen specifikussága miatt valamilyen egyéb BT 4.x specifikus protokolt is használnak csatlakozáshoz. BT deep sleephez kell leginkább 4.x.Amúgy nem feltétlenül kell modult cserélj egy filléres USB BT is megoldja. Illetve egy kicsit hordozhatóbb gépek között.
-
Tim82
félisten
válasz vicze #117306 üzenetére
Amúgy nem feltétlenül kell modult cserélj egy filléres USB BT is megoldja. Illetve egy kicsit hordozhatóbb gépek között.
Desktop gépek esetében abszolút igazad van, de notebook-oknál szerintem bármilyen USB dongle sokkal inkább sérülés-veszélyes megoldás, mint egy belső BT modul (főleg, ha 0-3 éves kisgyerek is van a notebook közelében).
-
Tim82
félisten
T470-et amúgy mennyire érinthetnek olyan Thunderbolt problémák, amik elég hírhedtek voltak a T480-nál?
Ha érintik: a legfrissebb BIOS és EC fel van téve (1.72 és 1.36), az elég (tartalmazza a szükséges vezérlő firmware javításokat), vagy kell még ezen kívül valamilyen kifejezetten Thunderbolt-specifikus javítás is?
-
félisten
válasz vicze #117308 üzenetére
Igazából nem használnám már semmilyen laptoppal, csak amikor használtam volna, nem ment, és meglepő volt.
A Shinobi néhány hónapja (mióta megvan az F122) visszaminősült fő billentyűzetből tv-s billzetté... azzal vezérlem a kanapéról gépet, ami rá van kötve a tv-re.
Ennek ellenére, roncsvadászni fogok modernebb BT modult az összes C2D notimba, simán csak azért is, mert lehetséges, és szeretem, ha mindenből a teteje van bennük
Vajon egy BT4+ modul működhetne Win98 alatt? A retro játszós PC-t nem lenne rossz a Shinobival használni, az RT3200, amin játszom, amilyen szép, olyan trágya.
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #117310 üzenetére
Vajon egy BT4+ modul működhetne Win98 alatt?
Nem valószínű.
-
donjohnson
addikt
válasz Tim82 #117309 üzenetére
a thunderbolt drivert (bal oldali oszlop) és a thunderbolt firmware-t (jobb oldali oszlop) kell frissíteni: [link]
a bios-nak nincs köze hozzá.
de amúgy a t470 usb c-jét gondolom kevésszer használtad eddig.
a t480-nál jött elő jobban, ahol a töltés is usb c-n keresztül van már csak és így hamarabb "elhasználódott" a vezérlője ha valaki nem frissítette időben.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Tim82
félisten
válasz donjohnson #117312 üzenetére
A T470 BIOS update kiadási megjegyzésekben említenek TB-vel kapcsolatos hibajavitást, ebből feltételeztem, hogy van azért köze.
A T470 az aktuális roncsvadász project nálam (a következő egy E580 lesz), szóval valóban nem használtam még sokat az USB C/TB portot, de az egyik ok, amiért megvettem, az pont a TB. Ezért akarok biztosra menni, hogy ne haljon be (valószínűleg ugyanis lenne mellé valamikor egy TB-s eGPU ház).
Driver rész nem érint, nem Windowsszal használnám, hanem Linux Minttel, de a firmware-t megnézem, hogyan tudom az utóbbi alól frissiteni (lehet-e úgy, mint a BIOS-t, EC-t, mert azokat az fwupdate parancs használatával meglehetősen egyszerű volt). És persze köszönöm az utánajárást.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Tisztában vagyok a limitációival, de egyrészt az integrált Intelnél így is jobb lesz, másrészt nekem elég lesz az a teljesítmény is, harmadrészt nem csak T470-nel lenne használva az eGPU, hanem másik TB3 képes, itt offtopic, erősebb (négymagos HQ procis) workstation notival is.
-
donjohnson
addikt
válasz Tim82 #117313 üzenetére
ha biztosra akarsz menni, tegyél fel egy windows-t. tedd fel az említett thunderbolt drivert és utána a thunderbolt firmware-t (ami beleíródik a vezérlőbe). a firmware a lényeg, nem a driver.
utána visszatérhetsz linux-ra, használhatsz bármilyen oprendszert.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Tim82
félisten
válasz donjohnson #117316 üzenetére
Linux alatt, mint kitúrtam, menne amúgy a fwupdmgr install [letöltött TB firmware fájl cab formátumban] paranccsal, tehát pl. a fwupdmgr install 94a7d4e7880ef6e1b40b5f1601f37d65f0609719c1e3d7feeac3747bb0162468-Lenovo-ThinkPad-T470-SystemFirmware.cab paranccsal.
Lenovóék azonban Linuxra nem tették még elérhetővé a legutolsó firmware-t, csak az utolsó előttit.
Jól gondolom amúgy, hogy ez csak akkor fog menni (oprendszertől függetlenül), ha a TB csatlakozóhoz eleve TB-s cucc éppen csatlakoztatva van? USB C-s dokkolóval (nem TB-s, de nem is DisplayLink-es) nem érzékeli úgy a gép, hogy lenne itt updatelendő TB firmware.
-
donjohnson
addikt
válasz Tim82 #117317 üzenetére
nem kell hozzá csatlakoztatva legyen semmi update közben.
akkor lehet, hogy lefrissítette az előző tulaj.
a windows-os frissítő progi egyből kiírja, hogy milyen verzió van rajta és mire tudná frissíteni (ha engedi).[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #117298 üzenetére
az EC herélhető, githubon thinkpad-ec asszem a projekt neve, ugyanaz a hack mint ami a keyboard retrofittinghez kell.
igazából annyiról van szó hogy az EC-t patchelni kell, az akkuba meg úg vezérlő. nyilván így duplavégű a dolog, de abszolút megcsinálható. én azért nem akadok már fent ezeken mert az első dolgom volt kiirtani a X230-asomból minden ilyen ismert korlátozást.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #117304 üzenetére
BT modult X230-ból tudok adni, ha kell. nekem nagyon max a csatlakozó kéne róla de sztem inkább az alaplapot fogom modolni.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
HSM
félisten
válasz vicze #117321 üzenetére
"meglepően kevés a veszteség"
Jó, azért ne túlozzunk... Biztos van játék, ahol ez megállja a helyét, de inkább kevesebb lehet, mint több... Én egy Ryzen 5 3600-ast teszteltem nemrég, WQHD-ban maxon is tudott CPU-limites lenni egy RTX 2060 Super mellett BF1 multiban... Gondolom, nem kell ecsetelnem, az RTX2060 Super mennyivel gyengébb a 3080-nál, a 3600 meg mennyivel erősebb bárminél, amit T480-ba szereltek...
De én is ezeket tartom a minimumnak egy eGPU-s konfig alá, ha fontos a jó eredmény. -
félisten
válasz fatpingvin #117320 üzenetére
Azt akkor elcsórnám.
-
vicze
félisten
Amint lesz nálam egy újabb TB/USB4-es T megmondom mennyit számít pontossan.
Csak annyit mondok, hogy banchmark eredményben csak 10-15%-kal marad el a listás eredményektől, én 20-30-at vártam, amúgy T480s hogy pontos legyek.
Szerdán tudok mérni egyet T470-el, most már kíváncsi vagyok mennyi az annyi. -
HSM
félisten
válasz vicze #117324 üzenetére
Benchmark, na jó... Igazi játékban próbáld ki, ott kéne helyt állni, ami CPU-t is igényel, míg a legtöbb GPU-benchmark csak keveset. Van egy Radeon RX 6800XT-m, ami hasonlóan fürge, és még az 5600-as Ryzennel is néha masszívan limites WQHD-n a BF1. Ezek brutális GPU-k, ezek mellé rossz vicc egy négymagos 8. gen U proci... 10%.... Referenciának itt hagyom ezt: [link] . Mobil 8. genen úgysem láttam még RTX3080-as pontszámot.
Ha jól látom, csak a TB levesz több, mint 10%-ot belőle... [link][ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Attól is függ, hogy pcie 3.0 4x port mennyire korlátozó a 16x-hez, a nagyon erős kártyáknál lehet az. Meg hogy közvetlenül a prociba bekötött pcie sávok vannak vagy esetleg chjipseten keresztülvezetett, közvetett. Utóbbi lassabb lesz. Vagy hogy 4xes -e vagy csak 2x-es a bekötése adott gépben. Ezeket azt hiszem aida vagy hwinfo progi ki tudja jelezni, de lehet eszközkezelő kapcsolódás szerinti nézet is segít részben. Meg gpu-z.
Múltkor úgy tapasztaltam, hogy a gtx1050 kártya a tb3 dokkban már valsz nincs visszafogva. A t430-ban az 1x 2.0 expresscard csatlakozással viszont valsz az volt a korlátozó tényező
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Szerdán végigtolom, már csak kíváncsiságból. X1C 5gen 4sávval, T470 2sávval, és T480s ??? sáv(szerintem 4 ?), ez elég jó képet kéne adjon. Újabb Intel nincs nálam most, vagy 6000-es AMD, bár abból csak T14s támogatja a USB4-et a sima nem, "s"-t meg nem hiszem hogy veszünk.
De végig figyeltem a GPU utilization és a fogyasztást és megvolt a 100% és 340W.
És játszottam fogyasztás limitekkel, illetve pl. FHD-n ilyen 50-70% utilization 150W, 4K-n meg fixen 100% a GPU-n, mikor X százalékos fogyasztási limiteket raktam a benchmark aszerint skálázódott.Amúgy 3DMark azért nem releváns, mert ott van egy CPU score is összetevőnként, és ott egy mobil CPU eléggé elhúzza a számokat.
Amit játékokban látok, az az hogy a CPU miatt van mikro akadás néha, illetve amikor memből át kell tölteni textúrát pályarészt az egy nagyobb lagg, de ha be van töltve minden semmi nem érezhető még sok NPC-nél se.
Nem tudom mennyire számít, de az eGPU-mban van SATA storage opció, és oda van minden telepítve, passz hogy ezt értelmes formában lekezeli-e vagy ingázik ide oda az adat.Nekem 4K@60 a lényeg, így nem releváns túlságosan a PCIe limit, minimális a veszteség.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #117323 üzenetére
innen privi
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Van egy T570-em (ez egy másik, nem az alaplapi SSD csatlakozó hibás)
Ki akartam cserélni az SSD-t benne egy Hynix BC501-re. Beraktam egy külső rackbe, megy simán, működik szépen. Berakom a gépbe. Hol felismeri, hol küzd vele rendesen. Windows telepíteni még nem sikerült rá a notebookkal, ha látja a Win telepítő akkor már írni nem tud rá. Vagy nyomok ott egy frissítést, akkor eltűnik a meghajtó.
Próbáltom a Secure Boot menün belül mindenféle kapcsolókat, Setup módba tenni, törölni a kulcsokat. Sokkal nem jutottam előrébb.
Valaki szívott már hasonló problémával ?Az SSD elvileg jó, mert beraktam egy asztali gépbe és simán telepítettem rá egy Windowst.
-
félisten
-
Geby
senior tag
válasz FoxiestFox #117330 üzenetére
Nem. Ez a saját gépem, használom már pár éve. Ha berakok egy másik SSD-t akkor arra csont nélkül települ bármi. Az eredeti nagy SSD-t viszem tovább az új gépbe aztán azért akartam rakni bele kisebb SSD-t.
A Hynix SSD egy HP-nak gyártott darab, esetleg itt lehet valami varázslás..... -
vicze
félisten
Lefuttattam TimeSpy Demo-t és 50% alatt volt a GPU util 150W-t se érte el a felvett teljesítmény. Nem igazán értem milyen beállításokkal futott, ez elég ködös...
Így teljesen irreleváns az eredmény.
Superposition 1-1-ben skálázódott ehhez képest fel és le is, minding maxon hajtva, én játékokban is ezt tapasztaltam. De még egyszer nagy a különbség DX11 és 12 között, és még nagyobb OpenGL és Vulkan között. -
fatpingvin
addikt
Sziasztok, újabb elmebeteg ötlet az X230-as fronton
az jutot eszembe hogy nagyon szeretnék egy natív serial portot ezen a laptopon. a kernel jelzi hogy van 4 darab hardveres serial port VALAHOL ebben a vasban, viszont a chipsetről nem találtam normatív infót hogy ez akkor hogy is van ennél.
Az lenne a nagy kérdésem, tud valaki erről valamit? az internetet feltúrva nem találtam ilyen hacket. Kénytelen leszek egy USB-s UART illesztőt betákolni a bluetooth modul helyére?A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
ivana
Ármester
válasz fatpingvin #117333 üzenetére
Valószínűleg valahol ki van vezetve legalább egy, néz körbe az alaplapon hátha van szitázva valahova serial vagy hasonló szöveg.
-
fatpingvin
addikt
válasz ivana #117334 üzenetére
mivel ez a folyamatos használatban lévő és lényegében egyetlen gépem, ezért nem szívesen nyitom szét csak nézelődni. viszont jó ötletet adtál, keresek nagyfelbontású, kétoldali képet az alaplapról és nézelődöm.
-
Tim82
félisten
válasz fatpingvin #117333 üzenetére
Esetleg nézelődj az X230 schematic diagram-ján: [link]
Ezek meg elég nagy felbontású képek magáról az alaplapról:
[link] [link][ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz Tim82 #117336 üzenetére
tényleg, ez is van olyan sokáig használtam ilyen szappantartó konzumer laposokat hogy még nem jön magától hogy van ilyen is így könnyű lesz ha van, köszi!
-
fatpingvin
addikt
válasz Tim82 #117336 üzenetére
na, végigpörgettem és úgy tűnik ebben az eszközben nincs ilyen hogy serial port. egy LPC debug connector volt az egyedüli érdekes amit találtam.
asszem a legkézenfekvőbb egy USB vagy SDIO to serial adapter lesz mint megoldás. a bluetooth modul helyére amúgy is terveztem valami értelmesebbet építeni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
azbest
félisten
válasz fatpingvin #117338 üzenetére
ha nem kell mindent tudó soros, akkor valsz usb-serial tényleg jó lehet. Talán expresscard adapterből lehet akár olyan is, ami hardveresen tud dolgokat, csak tipp [link]
bár lehet a linkelt is valójában usb-serial, csak az expresscard slotról levett usb-vel.[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz azbest #117339 üzenetére
vannak PCIe-s serial vezérlők, viszont amire nekem kell arra leginkább az UART elég. szerintem az lesz ebből hogy veszek egy FT232-es kis panelt és a bluetooth helyére bedrótozom, a chassis oldalára meg kivezetem egy 2.5-ös jackkel.
-
azbest
félisten
Ha valaki arra vetemedne, hogy thinkpadról átklónozna windowst másik gépre és utána a másik gépen csak fekete háttérrel az egér látszana belépés után.... na akkor azt a lenovo battery gauge beépülő okozza
Futottam pár kört, hogy miért nem megy a klónozás (többféleképp, manuálisan és clonezillával is) és sokáig azt hittem, hogy a céges ldapos belépés profil mozgatás miatt tilt le valami a klónon. De végül meglett, az eseménynaplóban az alkalmazások listája közt, hogy az explorer.exe a beépülő miatt kressel. De kegyetlen tünete volt, ctrl shift escapere a task managerből indítgatott dolgoknál a win storeos appok mindenféle jogosultság és fájlrendszer hibát írtak megtévesztésül, pedig nem az volt Átneveztem a programdata és program files mappákban az uninstallok után megmaradt lenovokat és elkezdett működni. Utána adott user alól is törölni tudtam a vantaget és kézzel sc delete paranccsal a serviceket is, amiket az uninstallerek fenn hagytak.
-
Tim82
félisten
Úgy néz ki, hogy nagyjából ezen hibajelenséggel, de elhullt az L380-am: [link] (az ott leírtak közül egyedül a dátum/idő problémát nem tapasztaltam)
Részletesebb hibaleírás:
A gép: Thinkpad L380 (i5-8350u, 1080p IPS, 2*16 GB Micron DDR4-2400 RAM, 1 TB SK-Hynix PC611 NVMe SSD, Mediatek MT7921 wifi (nem gyári), utángyártott akku, Win 11 Home). A töltő sem gyári, egy Xiaomi 65W GaN töltőfej és egy Rock PD USB C kábel párosa, amikkel amúgy eddig nem volt baj (valószínűleg most sem miattuk van a gond). Ezen felállással amúgy nyár közepe óta üzemelt a noti.
Körülmények: kb. egy napja volt bekapcsolva a gép, amelynek nagy részét altatásban töltötte, mindeközben persze végig töltőn. Tegnap este felnyitottam, játszottam rajta kb. egy órát egy régi, a hardver számára nem igazán megterhelő játékkal (Dawn Of War: Dark Crusade), egyszer csak elsötétült a képernyő, egy pillanatra néhány fehér négyzetecske jelent meg, mint egy grafikai glitch, majd lekapcsolt. Azután visszakapcsolásnál a fenti videón is hallható, emelt hangerővel szóló, idegesítő dallamocskát játszotta le, melyet persze a hivatalos Lenovo PC Diagnostics mobilapp nem tudott/akart beazonosítani. Ezt még ismételtük párszor (köszi Lenovo, hogy megszüntettétek a korábbi, mobilapp nélkül is értelmezhető beep code hibajelzéseket), úgy is, hogy közben levettem töltőről és alkalmaztam a Lenovo-féle reset hole-nyomkodást.
Nagyjából fél óra múlva hajlandó volt annyira elindulni (ismételten töltőről), hogy a Win 11 elindult, majd dobott egy kékhalált, SECURE_KERNEL_ERROR hibaüzenettel. Kikapcs, visszakapcs, a Windows újabb induláskor átvizsgálta az SSD-t, majd felállt, azután két percen belül elsötétült a képernyő és leállt. Újra visszakapcsolva, megint ugyanazzal az idegesítő és a Lenovo saját appja részéről nem megtalálható dallamocskával nem volt hajlandó bekapcsolni.
Ma reggelre be tudtam kapcsolni, a Lenovo saját, UEFI-ből indítható diagnosztikájának memóriatesztje elhasal, akár együtt, akár külön-külön nézem a memóriamodulokat. Az egyik memóriamodul esetén szimplán csak kikapcsol egy idő után, a másik modul esetén bekapcsolva marad, de artifact-elni kezd egy idő után a képernyő (vízszintes pár pixeles színes artifact-ek, fekete háttér előtt).
Ezek után a Windows is ugyan bejön, de van, hogy megismétli a fehér négyzetecskés meghalást, amivel indult tegnap este a történet.
Ismert erre valami fix, vagy mindenképpen alaplapcsere kellene? Eleve “roncsvadász” project-es gép, bár elvileg lenne még rá valami gari, ami ebben a hónapban járna le. Tesztelt, biztosan jó alaplap önmagában 100k körüli tétel legolcsóbban eBay-ről.
-
félisten
-
totron
addikt
T540p-ből akkor van IPS-es és TN-es verzió? Nem mindenkor jelent IPS-t a p?
-
donjohnson
addikt
válasz totron #117346 üzenetére
a p azt jelenti hogy performance (nem energiatakarékos u procis gép, hanem rendes mobil cpu, mint a 30-as szériában).
nekem volt 1366*768-as felbontású tn kijelzős t540p-m, elég rossz volt, mindig külső monitorral használtam.
ilyen kijelzők voltak benne, 8. oldal: [link]ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
totron
addikt
válasz donjohnson #117347 üzenetére
Köszönöm - ezek közül valamelyik IPS? S az M végződésű proci melyik vonalhoz tartozik?
Szerk.: nyilván M=mobile, de a p így sem kerül minden hirdetésben oda a név mellé. Ez csak a hirdetők pongyolasága vagy nem mindenhova teendő oda a p, ahol M is van?A másik, hogy T540 és L540 milyen különbségek vannak, mert az őszintét megmondva a T500 után jött T530 okozta sokk/rém kellemetlen külseje után már kezdem elengedni az igényszintet. L-hez kedvezőbben tudnék jutni, T jobban terhelné a büdzsét, de ott a tudat, hogy nem a könnyítettet birtoklom. De ha a T540 is tré/alig jobb, akkor egyértelmű a döntés, ha számottevően jobb, akkor meg azért az. Melyik van..? Csak FHD játszik, ez beszűkíti a kínálatot. Félve kérdem továbbá, hogy a kamerás+dedikált videókaris+jobb panellel szerelt modellek minőségében is van-e eltérés, típuson belül netán.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz azbest #117345 üzenetére
Érdekességként: az L380-ból kivettem a 2 db 16 GB-os DDR4-2400 Micron RAM-ot, bekerült a helyükre 2 db 4 GB-os DDR4-2133 (nem ugyanolyan páros, talán egy Samsung és egy Kingston, pont korábbi bővítgetésekből maradt mindkettő - épp ezért ezek voltak "elfekvőben").
Az L380 azóta működik, most is erről írom a hozzászólást, igaz, azóta kb. neteztem csak vele (de korábban simán hasonló használat megkezdése közben is kiakadt). Egy Lenovo UEFI Diagnostics-ot még le fogok futtatni rajta, bár kissé félek az eredménytől - az, hogy most nem produkál semmit, nem jelent sokat.
A 2 db 16 GB-os Micron modul meg bő 26 óra Memtest86+ futtatás után hibátlan (nyilván nem az L380-ban, hanem egy másik, itt offtopik notebook-ban tesztelve).
-
Tim82
félisten
válasz Tim82 #117349 üzenetére
Miután leírtam, újra produkálta a fekete háttér előtt "fehér négyzetecske"-hibát, szóval sajnos biztos, hogy az alaplap.
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest