-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz Dr. Akula #116350 üzenetére
T480-nál a széttépésnek is nevezhető szétpattintást a kiszedett külső akku fészke közepénél kell kezdeni, a befelé húzás pont kipattintja a bepattanófüleket a széle mentén. Ja, hogy T480 után nincs külső akku, akkor nem tudom, azokat honnan kell tépni.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Dr. Akula
félisten
válasz Gondwana #116351 üzenetére
Én se, mert a videóban csak úgy leemeli a fedelet a csávó, mintha nem is lenne semmi pöcök, csak mismásolna egy kicsit körülötte. Néztem másik videót, valami néger esett neki sniccerrel, biztos szép lett utána. Mondjuk az enyémnél biztos. Ennél a konyhakés is jobb lett volna.
-
zsolti75
senior tag
válasz Dr. Akula #116352 üzenetére
Abszolút jogos a kritika. Ha tettek volna egy külön ajtót a Ram/ssd-hez lett volna +$2 költség.
Senkit sem vígasztal, de ez legalább még nyomokban tartalmaz fémet, a konkurens márkák eladják a műanyag vázra kasírozott 0,1mm vastag alu lemezt mint fém váz, a business és a workstation class-ban egyaránt.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz zsolti75 #116353 üzenetére
Ahogy elnézem, ez is valami alumíniumpapír rávasalva a műanyagra.
Tikakukac: Azért ez régen még nem volt agysebészet, csavar és annyi. Ebből az egyszer már "kifejlesztett" alapállásból süllyedtek idáig. Érdekes, hogy a Fujitsu még tudja ezt. Nem gondoltam hogy mégegyszer lesz TP-m, és elég hamar meg is bántam. Pedig volt egy pár régen. Igaz ott még a Lifebookhoz hasonlított.
[ Szerkesztve ]
-
Surfym@n
senior tag
válasz MrSealRD #116347 üzenetére
Jelenleg a 8TB-os QVO ssd-vel + 2*4TB WD red m.2 ssd-kkel lenne "mekafull" (total 16TB tárhely), de azért maradjunk a realitások talaján.
A lényeg inkább az, hogy tárolókapacitást tekintve mindent is megeszik, és lekezel a P51-es alaplapja/vezérlője (nincs felső korlát).
[ Szerkesztve ]
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
fatpingvin
addikt
Valaki esetleg nem tudja, az x230-as alaplapján a belső hangszórók erősítője elbír esetleg 4 ohmos hangszórókat is? a gyáriak 8, de nem találok neten infót róla hogy a végerősítő pontosan miféle...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Apollyon
Korrektor
válasz fatpingvin #116362 üzenetére
A kérdésedre nem tudok válaszolni, de valahol redditen van egy szétmodolt X230, raktak bele 13-as kijelzőt stb. stb., meg macbook air-es hangszórót ami jobban szól a tp-énél.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!!
1kis support kellene.
Használnám a "Lenovo USB Recovery Creator"-t, de sajnos lyukra futok.
Már megvan a letöltött csomag. Betallózom vele, majd kiválasztom a pendrive-ot.
Ezután ez a kép fogad:
nyomok egy igent és ez lesz belőle:
és akkor meg is állt a tudomány. Hiába próbálom újra, nem sikerül, mert csak ez az üzenet fogad. Sőt, annyira elkeféli a pendrive-ot, h a gép sem látja már.
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?? A gép P53/Win11-el.
THX!!!Joe
-
fatpingvin
addikt
válasz Apollyon #116363 üzenetére
na, kipróbáltam. működik, max hangerőig nem fogom feltekerni mert már bántóan hangos lenne, viszont lett egy igen érdekes mellékhatása: ha nincs lenémítva (ténylegesen mute, nem 0% volume) akkor hallani hogy "fúj a szél" a hangszórókból, halkan susog.
a hangja lényegesen jobb lett tőle, az még nem kizárt hogy sorba fogok velük kötni egy-egy 4.7 ohmos ellenállást, van egy olyan gyanúm hogy az a 8 ohm nem véletlenül volt annyi
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
zsolti75
senior tag
válasz vicze #116370 üzenetére
Sajnos nem ellenőrzi, csak a végén szól hogy a lemez megtelt.
Volt régebben egy win10 kép P51-hez ami épp egy picivel volt nagyobb mint 16GB
Volt valami keverc-kavarc P53 időkben az usb3 környékén, csak már elfelejtettem mi volt. Én is jártam így mint Joe, akkor azt hiszem úgy oldottam meg, hogy régebbi gépről csináltam meg a telepítőt.
De érdekes, mert P15-ösökkel ugyanazzal a creatorral már nincs gond. -
simonjoe
őstag
Köszönöm!! Sajnos a 64-es Kingston-t valamiért nem szerette. Egy 32-es SONY lett a befutó. Nem nagyon értem, h miért nem volt jó a nagy?
Joe
-
simonjoe
őstag
válasz zsolti75 #116373 üzenetére
Köszi még 1x!!
Nem néztem még a P53-hoz, h mi van. Kaptam egy Lenovo M900 Tiny-t, meghajtó(k) nélkül. Azt próbálom feléleszteni. Ahhoz kellet. Most meg az ESET Internet Security nem enged néhány file-t felmásolni, mert vírusnak látja és dobálja karanténba. Újra kellett indítani, úgy, h kikapcsoltam a védelmet. Csak remélni tudom, h nem vírusos a cucc.Joe
-
vicze
félisten
válasz simonjoe #116372 üzenetére
Nem tudom a logikát benne, rengeteg elméletet olvastam, elvileg még egysze elvilg csak bizonyos mérettel megy, általában vagy 16GB vagy 32. Van hogy az segített valakinek ha letörölt minden partíciót, FAT32-re formázta stb. tényleg nagyon random és rengeteg írás van Lenovo fórumon.
A legjobb ha random végigpróbálod az összes USB-d... -
Surfym@n
senior tag
válasz simonjoe #116375 üzenetére
P51-re tisztán felraktam a gyári microsoft-os W11-et.
BIOS-ba égetett licenszkódot egyből megette, nem problémázott a CPU-val sem, frissül minden szépen azóta is. Drivereket csont nélkül felismerte s telepítette. Plusz a vantage is tett fel még pár lenovo specifikus drivert.
Ezen kívül nekem még van CCleaner Pro előfizum, az pedig a quadro meg realtek driver-t frissítette már 2x egy hónapon belül.Ebből kiindulva sztem P53-ra is csont nélkül fel fog menni a gyári image, s még ott még a hardver is 100% kompatibilis... szerintem ne várj a lenovo-ra, felesleges
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz simonjoe #116378 üzenetére
Csak akkor van újabb recovery image, ha árulták gyárilag az adott OS-szel, szóval P53-hoz nem lesz.
Különböző W10 image-ek sincsenek csak az "eredeti", épp adott Windows verzióval.Recovery image egyetlen extrája, hogy lehet benne olyan driver, beállítás, vagy SW, ami segíti a működést, így garantált hogy semmi se fog hibásan működni.
Sajnos lehetnek olyan nagyon speckó dolgok, amikor a Vantage nem rak fel (ritka), vagy Windows rossz verziót rak fel belőle (ritka megesik). Ezért lehet "instabilabb" egy MS-től származó image bizonyos esetekben. -
Surfym@n
senior tag
válasz vicze #116379 üzenetére
Erre tudom ajánlani a CCleaner Pro progit.
Fizetős verzióban a szoftver Driver Update modulja minden TP specifikus dolgot megtalál és frissíti. Pl.: nVidia Quadro drivert se a W11, se a Vantage nem ajánlotta fel. De ugyanez igaz a hangkártyára, BT-modulra, meg az összes alaplapi vezérlő driverre.Amúgy biztos van egyéb 3rd party cucc ilyen céllal (driverek verziókövetése, összegyűjtése, telepítése), nekem ez vált be.
Innentől kezdve nekem már nincs szükségem a Lenovo factory cuccaira.
(Mióta utólag levették a P51-t a W11 komp. listáról, eléggé ferdén nézek rájuk )[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
bocs, offolni fogok láttatok már olyan X230-ast amiben van dGPU? Radeon, Quadro, ami tetszik. akár Matrox is lehet, csak az nem volt kéznél. Viszont a korábbi témára, SAS HBA laptopba? miért is ne?
(az ExpressCard-os külső PCIe riserről majd holnap írok, most elég volt csak összerakni )
-
Tikakukac
titán
válasz fatpingvin #116383 üzenetére
Gyárilag ilyen nem volt. Hogy ki mit farag bele az már egyéni móka.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
fatpingvin
addikt
-
félisten
De hát nincs is benne, csak mellette az asztalon.
De akkor emelem, Win98 + T22 + Dock II + Aureal Vortex + RT3200 = Unreal Metal API-n A3D hanggal laptopon.
A dock és a lapi be van nyomasztva a monitorállvány alá, de lehet nekem hinni, hogy ott vannak.
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #116387 üzenetére
jóvanmá, nagy kunszt úgy ha a dokkra ki van vezetve PCIe sáv és benne van is slot amúgy meg nagy agy idő volt publikba kirakni a discord ID-det
-
félisten
válasz fatpingvin #116388 üzenetére
Kétlem hogy bárkit izgatna a discord id-m, ha valakit mégis, úgyis megadom neki. Te addoltál az előbb? Mert ignoráltam a requestet ahogy ismeretlenekkel szoktam.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #116389 üzenetére
fair enough én úgy vettem most hogy megadtad
-
félisten
válasz fatpingvin #116390 üzenetére
Visszajelöltelek volna, ha tudom hogy te vagy, most már nem látom nyomát sem az eseménynek.
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #116391 üzenetére
never mind
-
félisten
-
Dr. Akula
félisten
12"-ben nincs dGPU. 13"-en is csak azért, hogy elmondhassák van ilyen, amíg le nem olvad saját magától, és ezt is csak konzumer vonalon merik megtenni, üzleti vonalon nem (pl. Alienware).
-
Surfym@n
senior tag
válasz FoxiestFox #116397 üzenetére
Köszöni szépen, frissítik/fejlesztik minden hónapban. Teszi a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest