Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz axioma #24099 üzenetére

    Naiv vagy -
    Lehet. De az is lehet, hogy csak a te szemedben tűnök annak. :)
    Az önképem szerint viszont csak a más gondolkodásom miatt tűnhetek más szemében naívnak.

    - ostobak... vagy ...
    Nem így látom. Én a saját szempontrendszerükből kiindulva próbálom megérteni őket. Lehet, hogy nekik a kényelem, a váltás macerája, stb. nem ér annyit, hogy lépjenek; vagy nem érdekli őket az egész. Inkább elviselik az időnkénti zökkenőket a CIB-nél. Az ismeret, a pénzügyi tudatosság hiányát is inkább felrovom az oktatási rendszer hibájának, mint nekik.
    Összességében nem azért maradnak, mert ostobák, hanem azért, mert nekik a saját szempontjaik alapján ez még így is jó/elviselhető. Ha pedig végképp nem, akkor lépni fognak.
    Én ebből a megközelítésből fogadom el, ha valakit nem érdekel a limitállítás lehetősége, neki jó maximumon. Neki így jó, nekem nem, mindkettőnknek igaza van.
    Vagy én inkább kártyával fizetek nagy összeget is - ha lehet -, mint utalok (pedig ingyen utalok). Sőt! Van havonta több, százezres nagyságrendű rendszeres utalásom. Van a CIB mellett Wise-om is. És inkább utalom ezeket a Wise-ról tételenként 85.- forintért, mint a CIB-ről ingyen. Nyugodtan gondolhatja erről valaki, hogy ez hülyeség. Nem zavar, a maga gondolatrendszerében még azt is elfogadom, hogy igaza van.
    Én viszont ezt a polgári ellenállás egy elemének tekintem. Ha lehet, azt is elkerülöm, hogy a bankom fizesse miattam a tr. illetéket (amit nagyon károsnak tartok). Inkább fizetek, mert nekem jóérzés, hogy nem támogatok egy szerintem rossz gazdaságpolitikát.
    Elfogadom, ha ez más szemében hülyeség, azt már kevésbé, ha ezért engem hülyéz le.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák